دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 ارديبهشت 1396 - 16:16

وزیر بهداشت: 27 درصد از دانش‌آموزان چربی خون بالا دارند/ 89 درصد مردم نمک اضافی مصرف می‌کنند

وزیر بهداشت گفت: بر اساس مطالعات انجام شده، 10 درصد از دانش آموزان افزایش وزن و چاقی دارند و 27 درصد از آنها به دلیل مصرف فست فود و تغذیه نامناسب، چربی خون بالا دارند؛ همچنین از هر 10 دانش آموز، یک نفر به طور روزانه از سوسیس و کالباس استفاده می‌کند.
کد خبر : 174136

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از روابط عمومی وزارت بهداشت، دکتر سید حسن هاشمی صبح امروز و همزمان با سومین روز از هفته سلامت در همایش 1000 نفری سفیران سلامت دانش آموزی، با تاکید بر اهمیت مصرف شیر، اظهار کرد: 60 درصد از دانش آموزان به صورت منظم، شیر مصرف می‌کنند که البته کافی نیست و حتما باید استفاده روزانه از شیر، میوه و سبزیجات در بین مردم و به ویژه دانش آموزان افزایش یابد.


وزیر بهداشت با بیان اینکه در دهه‌های گذشته، بیشترین علت مرگ مردم، بیماری‌های واگیری مانند وبا، دیفتری، سرخک و آبله بود، افزود: به دلیل پیشرفت علم بشری و با تولید واکسن‌ها، مقاومت مردم در برابر این بیماری‌ها بالا رفت اما امروزه بیماری‌های غیرواگیر، علت عمده مرگ مردم دنیا و ایران است.


هاشمی خاطرنشان کرد: از هر 10 دانش آموز، 5 نفر چاق هستند که از این پنج نفر 2 نفر اضافه وزن دارند، دو نفر تقریبا چاق هستند و یک الی دو نفر هم شکم بزرگتر از قد و قواره خود دارند. 27 درصد از مردم فشار خون بالا دارند و به عللی مانند سکته‌های قلبی و مغزی جان خود را از دست می‌دهند، زیرا فشار خون بالا موجب سکته مغزی یا فلج شدن و چربی خون بالا باعث سکته‌های قلبی می‌شود بنابراین ورزش و تحرک بدنی کافی، از انباشته شدن چربی‌ها در بدن، تنگ شدن دیواره‌های قلب و توقف جریان خون جلوگیری می‌کند.


وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اهمیت پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر، گفت: بیماری‌هایی مانند سکته‌های قلبی، مغزی، سرطان،تنفسی و اعصاب و روان بیشترین علت مرگ مردم است و از هر 4 نفر یک نفر فشار خون بالا دارد و متاسفانه 89 درصد از مردم ایران، نمک اضافی مصرف می‌کنند که البته به دلیل نمک بالای موجود در نان است.


وی از کیفیت نامناسب آرد به عنوان یکی از دلایل افزایش استفاده نانوایان از نمک در نان یاد کرد و گفت: وزارت جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت نسبت به اصلاح کیفیت آرد و استفاده نانوایان از آرد ترکیبی اقدام کنند.


وزیر بهداشت از کم تحرکی به عنوان یکی از بزرگترین مشکلات حوزه سلامت یاد کرد و خطاب به دانش آموزان گفت: حدود 80 درصد از شما تحرک کافی ندارید در حالی که باید روزانه حدود یک ساعت فعالیت بدنی داشته باشید چرا که در این صورت، ورودی و خروجی کالری به بدن تنظیم و باعث عدم انباشت چربی در شکم و قلب خواهد شد.


هاشمی گفت: اسم سفیران سلامت باید زیبنده رفتارتان باشد و ابتدا خودتان به توصیه‌هایی که به همکلاسی‌ها و اعضای خانواده می‌کنید، عمل کنید. بنابراین اگر می‌خواهید که حرفتان موثر باشد، خودتان بیشتر از آن چیزی که توصیه، صحبت و نصیحت می‌کنید، به آن عمل کنید.


وزیر بهداشت ضمن تقدیر از همکاری وزارت آموزش و پرورش به دلیل تربیت سفیران سلامت دانش آموزی، یادآور شد: وزارت بهداشت به تربیت داوطلبانه سفیران سلامت در بین دانشجویان و گروه‌های مختلف اجتماعی و خانواده‌ها پرداخته و در حال حاضر 2.5 میلیون سفیر سلامت در کشور داریم و هدف گذاری ما، افزایش 20 میلیونی سفیران سلامت است.


هاشمی تصریح کرد: اگر بتوانیم جمعیت دانش آموزی را از نظر سواد سلامت و بهداشتی ارتقا بدهیم، در دهه‌های آینده مردم سالم‌تری را در جامعه خواهیم داشت البته تغییر فرهنگ، دشوار است و وقتی رفتارهای صحیح به عادت تبدیل شد، ملکه ذهن انسان می‌شود و نفع آن به خود انسان بر می‌گردد.


وزیر بهداشت تاکید کرد: اگر در دهه‌های گذشته در حوزه سلامت، بهداشت و پیشگیری، خوب عمل کرده بودیم امروز نباید شاهد مشکلات و گرفتاری در حوزه بیماری‌ها و تحمیل هزینه‌های درمانی به کشور و سبد هزینه‌های ملی و فردی بودیم.


وی با اشاره به خدمات بهداشتی و پیشگیرانه وزارت بهداشت در دولت یازدهم، یادآور شد: 35 میلیون بار خدمات سلامت دهان و دندان و یک میلیون و 250 هزار معاینه برای دانش آموزان انجام شد بنابراین امیدواریم که رفتار و اعمال شما، مقدمه‌ای برای تغییر رفتار جامعه و خانواده‌ها و ارتقای سلامت جسمی، روحی و روانی باشد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب