ظریف در همایش اقتصادی ایران و قرقیزستان: هیچ سقفی در روابط با بیشکک نمیشناسیم
به گزارش خبرنگار اعزامی گروه بینالملل خبرگزاری آنا، وزیر امور خارجه کشورمان در سخنانی در این همایش از وجود مناسبات سیاسی بین ایران و قرقیزستان ابراز خوشحالی کرد و گفت که خرسندیم در 25 امین سالگرد روابط سیاسی میان دو طرف این همایش را برگزار می کنیم.
وی افزود: «قرقیزستان در شرایط سخت گذشته در کنار ما بوده است و ما دوستان روزهای سخت خود را فراموش نمیکنیم.»
ظریف در این همایش گفت: «ایران و قرقیزستان دو کشور با فرهنگ، دین، آیین و جغرافیا و سابقه تاریخی مشترک هستند که سابقه دراز تاریخی دارند. 25 سال گذشته به عنوان دورانی که دو کشور از روابط دیپلماتیک و رسمی برخوردارند و پسوندهای ناگسستنی تاریخی دارند از اهمیت خاصی برخوردار است.»
وی ادامه داد:«مایلم از این فرصت استفاده کنم و 25 امین سال برقراری روابط دیپلماتیک را به همه دوستان تبریک عزض کنم. از ابتدای استقلال قرقیزستان که ایران از اولین کشورهایی بود که استقلال را به رسمیت شناخت روابط دوستانه دو کشور ادامه یافته است. ما دوستان دوران سختی را فراموش نمیکنیم.»
وزیر امور خارجه تصریح کرد: «امروز هم بعد از سفر بسیار موفقیتآمیز آقای روحانی به قرقیزستان در دسامبر 2016 که منجر به امضای اسناد متعددی بین دو کشور شد زمینه برای گسترش همکاریها بین دو کشور بسیار فراهم است.»
وی ادامه داد: «همراه من دو هیات بلندپایه اقتصادی از بخش دولتی و خصوصی حاضر هستند. همکاری در حوزههای مختلف از فناوری و علوم ویشرفته تا انرژی، ساختو ساز و همکاری در حوزه کشاورزی دامداری صنعت و معدن و سایر زمینهها امکانپذیر است و امروز در هیات جمهوری اسلامی نمایندگانی از بخش خصوصی و دولتی برای شروع یا تقویت همکاریها حضور دارند.»
ظریف گفت: «امیدوارم در این جلسه و مذاکراتی که بین تجار و کارآفرینان دو طرف صورت خواهدگرفت زمینهای برای انعقاد توافقها و پیگیری موافقتنامههای قبلی برای پیشبرد روابط در جهت منافع دو کشور فراهم شود.»
وزیر امور خارجه بیان کرد: «برای ما درجمهوری اسلامی پیشرفت، توسعه، امنیت و ثبات قرقیزستان، پیشرفت، توسعه و ثبات ماست. ما نه تنها در یک منطقه زندگی میکنیم بلکه علاقههای تاریخی و علایق مذهبی و فرهنگی، ما را به هم پیوند داده و در این دنیای پرآشوب که خطر افراط و ترور منطقه و جهان را تهدید میکند همکاری و گسترش فرهنگ مدارا از مهمترین روشهای مقابله با افراطیگری و تروریسم است که نه تنها ضامن خوشبختی و سعادت مردم باشد بلکه از گسترش تروریسم و افراطیگری جلوگیری کند.»
وی افزود: «برای دوستان قرقیزی یک بار دیگر تأکید میکنم که ما هیچ سقفی در روابط با قرقیزستان نمیشناسیم و در همه حوزهها آماده گسترش روابط هستیم. در حوزه معاملات پولی و بانکی و روابط بانکی نیازمند حرکتی جدیتر برای باز کردن و تسهیل روابط کارافرینان هستیم. امیدواریم با توافقات صورت گرفته بین بانک مرکزی ایران و بانک مرکزی قرقیزستان، زمینه فعالیت بخش خصوصی فراهمتر شود.»
انتهای پیام/