دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 فروردين 1396 - 09:06

استفاده از سرم خون اژدها برای ساخت آنتی‌بیوتیک

اژدهای کومودو یکی از منفورترین خزندگان روی کره زمین است که اکنون کاربردی بسیار حیاتی برای زندگی بشر و علم پزشکی یافته است.
کد خبر : 171885

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به‌ نقل از New York Post، سال‌های طولانی‌ است که دانشمندان و پزشکان زیادی به‌ دنبال یافتن آنتی‌بیوتیک‌های قدرتمندی هستند تا در مقابل باکتری‌ها و میکروب‌های عفونی که روز به روز مقاوم‌تر می‌شوند، سلاحی کارآمد داشته باشند.


اژدهای کومودو به‌ عنوان موجودی مردارخوار که گاهی هم شکار می‌کند، آخرین گزینه‌ای بود که برای یافتن این آنتی‌بیوتیک مفید به‌نظر می‌رسید. روش شکار این جاندار منزجرکننده، از مدت‌ها قبل مورد توجه زیست‌شناسان بود. اژدها با استفاده از دندان‌های بسیار تیز و پرتعداد خود، شکارش را گاز می‌گیرد اما برای کشتن آن زهری ندارد؛ به‌ جای زهر باکتری‌هایی که در بزاق کومودو زندگی می‌کنند محل زخم را به شدت عفونی می‌کند و به تدریج طعمه را می‌کشد. در این مدت اژدها در تعقیب طعمه خود است و این کار ممکن است چند هفته منجر به تعقیب از نزدیک حیوان شود.




اکنون یک تیم پژوهشی موفق شدند راز زنده ماندن خود اژدها را کشف کنند. اژدهای کومودو در دهان خود باکتری‌هایی دارد که بسیار عفونت‌زا هستند و بافت زنده را هم تجزیه می‌کنند. از سوی دیگر این جانداران در نزاع بین خود، یکدیگر را گاز می‌گیرند اما نمی‌میرند.




تیم پژوهشی پس از تحقیق بسیار دریافتند که در خون اژدها نوعی «پپتید» وجود دارد که با قدرت زیاد از عفونت جلوگیری می‌کند. این پپتید که یک اسید آمینه است، در شرایط آزمایشگاهی و در شرایط واقعی روی موجود زنده آزموده شده و در تمامی موارد موجب کاهش شدید تعداد باکتری‌ها و عوامل بیماری‌زا و بهبود زخم شده است.




در این آزمایش‌ها این سرم توانست حتی به جوش خوردن زخم نیز کمک و پوست محل آسیب را ترمیم کند. نتیجه آزمایش این آنتی‌بیوتیک جدید روی موش‌های زخمی کاملا مثبت بوده است و امید آن می‌رود که به‌زودی بتوان از آن برای مقابله با عفونت‌های انسانی نیز بهره گرفت. تا به‌ امروز 30 درصد از عوامل عفونی در مقابل این آنتی‌بیوتیک آزموده شده‌اند و همگی شکست خورده‌اند.




مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا









انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته