دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 فروردين 1396 - 14:15

کارشناس فضای مجازی: آموزش استفاده از فضای مجازی در ایران رها شده است

کارشناس فضای مجازی با بیان اینکه فضای مجازی در ایران رها شده است، گفت: «هیچ کس وظیفه‌ای ‌در قبال آموزش استفاده از این تکنولوژی را بر عهده ندارد».
کد خبر : 171091

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از برنامه رادیویی گفت‌وگوی علمی، روح‌الله مومن نسب، کارشناس فضای مجازی، که در این برنامه با موضوع «تعریف اینترنت اشیا، وضعیت آن در ایران و وضعیت مطلوب و آینده آن» شرکت کرده بود، گفت: «در حال حاضر اینترنت موجود در دنیا به اینترنت هوشمند معروف است که نتیجه آن هوشمند شدن اشیا نیز است. در این دنیا حتی ممکن است انسان‌ها عاشق گوشی خود شوند و گوشی‌های هوشمند اولین قدم برای رسیدن به اینترنت اشیاست».


این کارشناس فضای مجازی افزود: «در این حالت هر شخصی بتواند به اطلاعات دست پیدا کند و آنها را هک کند، قادر است مدیریت امور را به دست بگیرد. از این رو امنیت اینترنت اشیا مهم‌ترین چیزی است که این روزها از آن صحبت می‌شود».


مومن نسب با ابراز تاسف از بالا بودن میزان استفاده از اینترنت در ایران نسبت به استانداردهای دنیا گفت: «در کشورهای خارجی حداکثر استفاده از فضای مجازی 16 ساعت در ماه است در حالی که در ایران نه ساعت در روز است».


وی افزود: «فضای مجازی در ایران رها شده است و هیچ کس وظیفه‌ای ‌در قبال آموزش استفاده از این تکنولوژی به مردم را برعهده ندارد و مشخص نیست مدرسه، حوزه علمیه و نهادهای دیگر چه مسئولیتی در برابر این موضوع دارند».


وی مجازی همچنین گفت: «تا سال 81، قانونگذار تدبیری برای جرم در فضای مجازی نداشت و تعریفی برای جرم ریانه‌ای ‌نداشتیم. از ورود این فناوری به کشور تا قانونگذاری در رابطه با آن، مردم دچار آشوب فرهنگی شدند و حالا می‌خواهیم مردم را در چارچوب قرار دهیم».


در ادامه دکتر منتظرالقائم ، کارشناس فضای مجازی در پاسخ به این سوال که چه راهکاری برای امنیت صحبت‌های محرمانه در دنیای مجازی وجود دارد، گفت: «اولین راهکار مدیریت نیاز است به این معنا که وقتی نیازی به استفاده از یک امکان مانند ارسال پیام وجود ندارد، آن کار انجام نشود. دومین راهکار اصلاح مدیریت شبکه است. به این معنا که باید شبکه از افرادی ساخته شود که بر ذهن آنها دستورات دین حاکم باشد و علاوه بر آن قانون دینی بر عملکرد آن نظارت داشته باشد».


وی افزود: «لازمه اینترنتی شدن اشیاء افزایش حسگرهای موجود در آن است تا از طریق آنها بتواند وضعیت‌های مختلف را مورد ارزیابی قرار دهد تا با توجه به وضعیت و برنامه‌ای ‌که کاربر تعریف می‌کند عمل کنند».



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب