آزمایشگاهی به نام لنزهای تماسی
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از DigitalTrends، مهندسان دانشگاه ایالتی «اورگان» مشغول کار روی جاسازی حسگرهای شفاف داخل لنزهای تماسی هستند که از این طریق بتوانند شاخصهای زیستی را برای ارزیابی مصرف موادمخدر، میزان قند خون یا حتی تشخیص علائم اولیه سرطان کنترل کنند.
یکی از مهندسان شیمی حاضر در این پروژه تحقیقاتی معتقد است که این فناوری متفاوت برای سنجش قند خون مشابه نوارهای تست قند که پیش از این مورد استفاده قرار میگرفتند، عمل میکند.
این گروه تحقیقاتی، پیش از این روی پروژه جداگانهای، روی ترانزیستورهایی کار میکردند که میتوانند شفاف باشند. آنها میتوانند این ترانزیستورها را به گونهای تغییر دهند که در قالب یک حسگر عمل کنند و کاملا شفاف شوند.
محققان برای طراحی این حسگرهای زیستی از «ایندیم گالیم زینک اکسید» (IGZO) استفاده میکنند. آنها این ترکیب را چند سال پیش با همکاری هم تولید کردند که انقلابی در حساسیت صفحههای لمسی ایجاد کرده است.
محققان به جای عرضه وسایلی با رزولوشن بالاتر، از ترکیب جدید IGZO استفاده میکنند که قادر است قند خون را به طور مداوم کنترل کند به طوری که با حمل نوعی آنزیم که با قند خون واکنش میدهد رسانا بودن لنز چشمی را تغییر داده و میزان قند خون بیمار را نشان دهد.
دانشمندان در نظر دارند سیستمی را روی لنزهای تماسی تعبیه کنند که بیماران مبتلا به دیابت راحتتر بتوانند میزان قند خون خود را تحت کنترل بگیرند. محققان بیش از 2500 حسگر زیستی متفاوت را در یک میلیمتر مربع از این لنزهای تماسی کار میگذارند که قادرند میزان اسید اوریک و شاخصهای زیستی سرطان را شناسایی میکنند.
پژوهشگران در حال حاضر مراحل ابتدایی ساخت این لنزهای تماسی را میگذرانند و تعیین زمان دقیق تولید تجاری این محصول دشوار است.
مترجم: ندا اظهری
انتهای پیام/