پهپاد سری موادی از آینده را آزمایش میکند
به گزارش خبرگزاری آنا به نقل Engadget، بهنظر میرسد پهپاد مرموزی که بوئینگ اطلاعاتی از آن به بیرون نداده است، بستری است برای آزمایش مواد و تجهیزات آینده فضانوردی و برخلاف تصورات سابق، این فضاپیمای بدون خلبان قرار نیست صرفا اثر هال را برای نیروی هوایی مورد آزمایش قرار دهد بلکه حامل بیش از 100 نوع مواد مختلف است تا اثر فضا بر این مواد بررسی شود.
اثر هال اینگونه بیان میکند که اگر جریانی از یک بلور رسانا در جهت عمود بر میدان مغناطیسی یکنواخت اعمالشده عبور کند، رسانا دارای اختلاف پتانسیل میان رخهای عمود بر جهت جریان و میدان مغناطیسی خواهد شد. این پدیده به افتخار کاشف آن ادوین هال نامگذاری شده است.
از آنجا که پروژههای فضایی بسیار پر هزینه هستند و هر پروژهای میلیاردها دلار هزینه در بر دارد، ناسا نمیتواند بدون انجام آزمایشهای دقیق و سختگیرانه، از هیچ ماده تازهای استفاده کند.
هر یک از موادی که در ساخت تجهیزات فضایی از راکت گرفته تا مریخنورد مصرف میشوند، ممکن است بر اثر شرایط سخت فضا کل پروژه را با شکست مواجه کنند. همچنین از آنجا که شبیهسازی شرایط دشوار فضا روی زمین کاری سخت و ناممکن است، دانشمندان ترجیح میدهند مواد تازه را در خود فضا آزمایش کنند.
برای این کار تابهحال از ایستگاه فضایی بینالمللی استفاده میشد که به نظر میرسد اختلافات بر سر استفاده از این ایستگاه بالا گرفته است و بهزودی روسیه و آمریکا (دو شریک اصلی در این پروژه) همکاری خود را قطع میکنند؛ به طوری که آزمایشهای ناسا برای ساخت یک فضاپیمای تازه و امن به شدت فشرده شده است و روسیه نیز در اعلامی رسمی گفته است که قصد دارد پس از پایان قرارداد با آمریکا، ایستگاه فضایی بینالمللی را قطعهقطعه کند.
بین سالهای 2001 تا 2013 میلادی تمامی موادی که ناسا قصد آزمایش آنها را داشت به ایستگاه فضایی بینالمللی فرستاده میشدند. از جمله موادی که برای ساخت مریخنورد کیوریستی و فضاپیمای در دست تست ناسا یعنی «اسپیس دراگون» مورد استفاده قرار گرفت نیز در این ایستگاه مورد بررسی قرار گرفته بودند.
این سازمان در اعلامی گفته است که این کار پس از یک وقفه 2 ساله، بهزودی با ارسال 4000 قطعه جدید به این ایستگاه، مجددا آغاز خواهد شد.
پروژهای که X37B قرار است اجرا کند، با نام اختصاری METIS که مخفف «بررسی مقاومت مواد و نوآوری در آینده تکنولوژی فضایی» است، قرار است برپایه اطلاعاتی که در آزمونهای ایستگاه فضایی بینالمللی به دست آمده است، تستهای تازهای را انجام دهد.
مترجم: محمدرضا احمدینیا
انتهای پیام/