زنگنه: 9.5 میلیون تن به تولید مجتمعهای پتروشیمی کشور افزوده شد
به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا از ایرنا، بیژن نامدار زنگنه روز شنبه در آیین افتتاح مجمتع پتروشیمی کردستان با حضور رئیس جمهوری افزود: ارزش تولیدات این مجمتع های پتروشیمی 5،5 میلیارد دلار و بسیار قابل توجه است.
وی با بیان اینکه هم اکنون می توانیم بیش از 40 میلیارد دلار تولیدات پتروشیمی داشته باشیم ادامه داد: بخش خوراک واحدهای تولیدی پتروشیمی بسیار مهم است و تلاش داریم که در داخل کشور فراهم شود.
وی ادامه داد: دولت در سال جاری، چند مجتمع پتروشیمی را در نقاط مختلف کشور از جمله لرستان، ارومیه، مهاباد، فاز جدید مرودشت، کارون، تخت جمشید، مروارید، مرجان، پردیس و کاویان 2 به بهره برداری رسانده است.
نامدار زنگنه به مجتمع پتروشیمی کردستان اشاره کرد و گفت: این مجتمع یکی از بزرگترین واحدهای تولیدی پتروشیمی در غرب کشور است که ساخت آن هزار و 400 میلیارد تومان هزینه داشته است.
وی با بیان اینکه مناطق کردنشین غرب کشور به قطب سوم پتروشیمی کشور تبدیل خواهد شد افزود: مزیت بزرگ استان های مرزی و به ویژه کردستان، این است که در فاصله زمانی کمتر از 2 ساعت تولیدات آن به خارج از کشور صادر می شود.
نامدار زنگنه با بیان اینکه با وجود صنایع پایین دستی می توان اشتغال زایی ایجاد کرد گفت: با بهره برداری از واحد پتروشیمی کردستان زنجیره پتروشیمی بزرگی در سطح کشور ایجاد می شود.
در سفر رئیس جمهوری و هیات همراه به کردستان چند طرح بزرگ صنعتی، کشاورزی، انرژی و عمرانی به ارزش بیش از 27 هزار و 500 میلیارد ریال به بهره برداری می رسد.
میزان اشتغال زایی این طرح ها 6 هزار شغل مستقیم است که شامل پنج طرح بزرگ صنعتی از جمله کارخانه های لاستیک بارز کردستان، تولیدی های کنسانتره آهن صبانور و کیمیا معادن سپاهان و کیمیا کاشت اطبا، آبگیری دو سد مخزنی چراغ ویس سقز و سد زیویه کامیاران است.
تکمیل 18.5 کیلومتر از کریدور شمال-جنوب کشور (مسیر سنندج-دیواندره)، تکمیل 30 کیلومتر راه روستایی، تکمیل یک هزار و 170 واحد مسکن مهر، آبرسانی از سد چراغ ویس به شهر سقز، پایان عملیات اجرایی سد قوچم دهگلان، بهره برداری از تصفیه خانه سریش آباد از دیگر طرح هایی است که امروز با حضور رئیس جمهوری به بهره برداری می رسد.
بهره برداری از چهار طرح احداث و افزایش پست های برق استان شامل پست های 63.20 کیلووات بهاران سنندج، نظام آباد قروه، نگل سرآوباد و مریوان، افتتاح هفت طرح مخابراتی در قالب 833 طرح ایجادی و توسعه ای و احداث 100 ایستگاه دیجیتال روستایی صدا و سیما از دیگر برنامه های سفر رئیس جمهوری به کردستان است.
آغاز عملیات اجرایی باند دوم گردنه صلوات آباد و محور کامیاران - سروآباد با 760 میلیارد ریال اعتبار پیش بینی شده از دیگر برنامه هایی که است در دومین سفر رئیس جمهوری به کردستان برنامه ریزی شده است.
رئیس جمهوری و کاروان تدبیر و امید در نخستین سفر خود به کردستان روز یکشنبه چهارم مرداد 1394 مهمان مردم استان بودند.
طبق سرشماری نفوس و مسکن سال 1395، جمعیت کردستان یک میلیون و 603 هزار و 11 نفر است که از این تعداد 70.8 درصد در مناطق شهری و 29.2 درصد هم در مناطق روستایی استان ساکن هستند.
انتهای پیام/