دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 فروردين 1396 - 16:46

معاون رئیس جمهوری: زنان فرصت باقیمانده برای ثبت نام در انتخابات شوراها را غنمیت بشمارند

معاون رئیس جمهوری با انتشارفراخوانی برای تحقق حق زنان بر شهر، گفت: زنان فهیم، آگاه ،توانمند و خودباور، فرصت باقیمانده برای ثبت نام در انتخابات شورای شهر و روستا را غنیمت شمرده و دیگر زنان را نیز برای ثبت نام تشویق کنند.
کد خبر : 167595

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری، شهیندخت مولاوردی در این فراخوان که در صفحه اینستاگرام خود منتشر کرد، اعلام کرده است، انتظار می رود در این شرایط که شوراهای اسلامی شهر و روستا چندین دوره آزمون و خطا را تجربه کرده اند و اینک به سن بلوغ و پختگی خود پا گذاشته اند، از یک سو زنان فهیم و آگاه و توانمند و خودباور فرصت باقیمانده برای ثبت نام را غنیمت شمرده ودیگر زنان را نیز برای ثبت نام تشویق کنند واز سوی دیگر بر مردان فهیم، آگاه، متعهد، قائل و معتقد به عدالت جنسیتی است که مشوق زنانی باشند که آمادگی ورود به عرصه انتخابات شورای شهر و روستا را دارند.


در بخش دیگری از این فراخوان، تاکید شده است، شورایی که بنا بوده از مردم، با مردم و برای مردم باشد، برآمده از بطن مردمانی عادی که با قصد تاثیرگذاری بر سرنوشت محل زیست خود پا به آن عرصه می گذارند که مورد تاکید قانون اساسی هم قرار گرفته است.
وی در این فراخوان اضافه کرد: امروزه کارویژه شوراها هم قانونگذاری از جایگاه و مقام پارلمان محلی است و هم بازویی نظارتی برای نظام مدیریت شهری که می تواند به کارآمدترین سازوکار برای نهادینه کردن مشارکت مردم درساختارهای تصمیم گیری محلی مبدل شده و در روند اداره شهر و روستا نقش آفرین باشد.
وی خاطرنشان کرد: این روزها و در آستانه پنجمین دوره انتخابات شوراهای شهر و روستا که زمینه مناسبی برای ارزیابی، بازخوانی و سنجش عملکرد چهار دوره قبلی این شوراها با تمامی فراز و نشیبهای آن و میزان فاصله وضعیت موجود با انتظارات و وضعیت مطلوب فراهم شده است، فرصت مغتنمی برای اتخاذ رویکرد جدید و دمیدن جانی تازه در این کالبد، فراروی این نهادهای مردمی است تا برای ماموریتها و کارویژه های جدید خود را آماده سازند.
مولاوردی ادامه داد: برای تحقق حق زنان بر شهر؛ 'در سطح مدیریت دموکراتیک محلی'، شهر نیازمند قوانینی است که حضور زنان در سطوح تصمیم سازی محلی را هم در حوزه قانونگذاری و هم در حوزه اجرایی تضمین کند و از سوی دیگر طراحی شاخص های جنسیتی برای کیفیت زندگی، فرصت ها و امکانات شهری و ...ضرورت می یابد.
وی اضافه کرد: از منظر تحقق'شهرها و جوامع پایدار و تاب آور' به عنوان یکی از اهداف سند توسعه پایدار در دستور کار جهانی، اعتبار بخشی به نیازهای خاص زنان در یک وضعیت برابر، اجرای سیاستهای مسکن به نحوی که جایگاه متفاوت زنان در جامعه را در نظر بگیرد، حمل و نقل عمومی مناسب و امن ، تولید اطلاعات و آمار با رویکرد جنسیتی و مقایسه ای در خصوص حمل و نقل شهری و... باید محور سیاستها و برنامه ها قرار گیرد.
معاون رئیس جمهوری افزود: از منظر تحقق 'شهر امن برای زنان، امنیت برای همه'؛طراحی سیاستهای امنیت شهری برای حفاظت زنان و کودکان در برابر خشونتهای جاری در شهر، گنجاندن امنیت شهری به عنوان آینده کالبد فضایی در برنامه ریزی شهری و برنامه ها و پروژه ها، تعهد حکومت های محلی برای اولویت بخشی به استخدام کارکنان در تمامی سطوح با رویکردی جنسیتی باید مدنظر باشد.
وی اظهار کرد: دسترسی به این وضعیت با هدف شکوفایی شهری جز با مسئولیت پذیری آحاد جامعه و تشریک مساعی و همراهی و همگامی زنان و مردان میسر نیست.
مولاوردی گفت: بی تردید و بدینسان فرصت و تمرین حضور زنان در پارلمان های محلی و مدیریت های میانی زمینه ساز حضور در پارلمان ملی و سطوح و مناصب عالی تصمیم سازی و تصمیم گیری شده و آینده ای روشن را برای تحقق حق زنان بر شهر، خانواده و شهرهای پایدار و تاب آور و شهرهایی امن برای زنان و امنیت برای همه را رقم خواهد زد.
وی گفت:با این امید که همه زنانی که چنین رویایی را در سر می پرورانند در دو روز باقیمانده جهت ثبت نام اقدام کرده و استعدادها و توانایی های خود را در معرض انتخاب مردم قرار دهند، همگان را به مشارکت در این امر خطیر و سرنوشت ساز فرامی خوانم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب