دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 ارديبهشت 1394 - 09:37
با بررسی محققان مرکز نیکولسون بیمارستان فلوریدا ارزیابی شد

در جراحی‌های راه دور، زمان تاخیر در اینترنت تا چند ثانیه است؟

مرکز نیکولسون بیمارستان فلوریدا در یک پروژه 4/9 میلیون دلاری به سفارش ارتش آمریکا، موفق به طراحی دستگاه‌ها و روش‌هایی برای جراحی رباتیک از راه دور شد که برخی مشکلات موجود در فناوری انتقال داده‌ها را مشخص کرده است.
کد خبر : 16507

به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از Nicholson center، جراحی به‌وسیله ربات‌های جراح با کنترل یک پزشک، پدیده‌ای نوظهور از تلفیق علم رباتیک و پزشکی است که چیزی کمتر از یک دهه از عمرش می‌گذرد و توانسته موفقیت‌های خوبی را به توانایی‌های پزشکی بشر بیفزاید. اما استفاده از ربات‌های جراح در اتاق عمل، در شرایطی که اپراتور یا همان پزشک جراح در همان اتاق ایستاده است با زمانی که جراح کیلومترها دورتر است، تفاوت زیادی دارد.


انجام چنین عملی به طور کامل متکی به یک شبکه مافوق سریع و یا اینترنت برای اتصال بین اپراتور و دستگاه است که در اغلب موارد می‌تواند مشکلات فنی و خطرات جانی را به دلیل کندی شبکه یا تأخیر در دریافت پیام ایجاد کند.


یکی از نیازهای حیاتی برای عملی شدن آرزوی جراحی از راه دور، فهمیدن این موضوع است که تا چه میزان تأخیر در ارتباط می‌تواند برای عمل خطرآفرین باشد؟


مرکز نیکولسون در برآوردهای خود، این زمان را تا 200 میلی‌ثانیه (در حد برهم زدن چشم) درنظر گرفته بود که در آزمایش‌های انجام شده این زمان تغییر کرد.


107 جراحی که در این مرکز در دو حالت جراحی با تأخیر در ارسال پیام و بدون این تأخیر عمل‌هایی را با موفقیت گذراندند، همگی تأخیر بین دادن دستور تا اجرای آن را بین 300 تا 500 میلی‌ثانیه برآورد کردند و قادر بودند که این تأخیر را جبران و از آسیب‌ها جلوگیری کنند اما هر مقداری بیش از این زمان، موجب شکست عمل یا بروز خطرات جدی می‌شد.


جراحی از راه دور به‌طور خاص یکی از علاقه‌مندی‌‌های ارتش برای دستیابی به خدمات پزشکی مناسب و مطمئن برای سربازانی است که در میدان جنگ و کیلومترها دورتر از وطن هستند اما دکتر راجر اسمیت، افسر مافوق تکنولوژی در مرکز نیکولسون، در این باره گفت: «این آزمایش‌ها نشان داد که هنوز تمامی ملزومات برای جراحی از راه دور را در اختیار نداریم و نمی‌توانیم این خدمات را برای سربازان فراهم کنیم».


او افزود: «البته در این آزمایش‌ها قابلیت‌های فعلی تکنولوژی و آنچه در دسترس است به طور کامل سنجیده نشده و تنها برای اهداف آرمانی آزمایش انجام داده‌ایم».


برخلاف آنچه در گذشته انجام شده است و نتیجه آن به معنی شکست سیستم فعلی بود، دکتر اسمیت توضیح داد: «اکنون تمرکز تحقیقات ما بر این است که در چه فاصله‌ای با داشتن بیمارستانی مجهز و با تجهیزات کافی می‌توان این کار را انجام داد».



او در ادامه این‌گونه شرح داد: «می‌خواهیم توانایی‌های فعلی را بسنجیم و سپس پا را فراتر بگذاریم تا برای ارتقای شرایط چاره‌ای بیاندیشیم».


در این سری از آزمایش‌ها، مرکز نیکولسون موفق شد در فاصله 120 مایلی (1920 کیلومتر) و از بیمارستان خود در فلوریدا، عمل جراحی شبیه‌سازی‌شده‌ای را در فورت‌وورس تگزاس با موفقیت انجام دهد؛ شبیه‌سازی‌ای که در تمامی جراحی‌های آزمایشی مورد استفاده بوده است.


با این وجود، تأخیر در انتقال داده‌ها تنها یکی از مشکلات پیچیده‌ای است که بر سر راه استفاده عمومی از جراحی از راه دور قرار دارد. بر این‌اساس، امنیت شبکه، پذیرش اجتماعی و ساختارهای قانونی، مشکلات جدی بعدی هستند که تا به‌طور کامل رفع نشوند، هیچ شرکتی حاضر به تامین میلیون‌ها دلار سرمایه لازم برای پیشرفت تکنولوژی در این زمینه، نخواهد شد.


مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب