دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

مشاور اقتصادی رئیس جمهور: مدیران فرهنگی باید آشنایی عمومی با مباحث اقتصادی داشته باشند

مشاور رئیس جمهور در امور اقتصادی گفت: یکی از مهمترین اولویت‌های دولت تدبیر و امید کاهش تورم بود که با روند خوبی کاهش یافت.
کد خبر : 164863

به گزارش گروه فرهنگی آنا از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مسعود نیلی در دومین روز از کنگره مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این مطلب افزود: تحریم‌های اعمال شده، محدودیت‌های جدی مالی، تجاری، اقتصادی و سرمایه‌ای برای کشور ایجاد کرد که باعث محدودیت عملکرد اقتصادی شد. وی افزود دولت همه تلاش خود را بکار برد تا در زمان مذاکرات هسته‌ای متغیرهای اقتصادی روند مناسبی به خود بگیرند تا تیم مذاکره کننده بتواند با قوت کار خود را انجام دهد.


وی با اشاره به عملکرد اقتصادی دولت یازدهم و چشم‌انداز آینده ادامه داد: مدیران کشور در هر مقام و موقعیتی باید نسبت موضوعات حساس اجتماعی کشور از آگاهی مناسب برخوردار بوده و نسبت به آنها اشراف آماری و تحلیلی داشته باشند.


وی تاکید کرد: یک مدیر فرهنگی در استان هر چند حوزه فعالیتش موضوعات فرهنگی و هنری کشور است، ولی باید بعنوان مدیر دولتی نسبت به شرایط عمومی کشور به ویژه موضوعاتی که از نظر مردم با اهمیت است ارزیابی و تحلیل مناسب داشته باشد. از آنجا که موضوعات اقتصادی و معیشتی دارای حساسیت اجتماعی بالایی هستند، ضروری است مدیران فرهنگی آشنایی عمومی با این مباحث داشته باشند.


نیلی با اشاره به عملکرد اقتصادی دولت یازدهم گفت: رشد اقتصادی از سال ٨٩ به بعد در مسیر نزولی قرار گرفت و سالهای ٩١ و ٩٢ با رشد منفی مواجه بود بگونه‌ای که نزدیک ٩ درصد از تولید ناخالص داخلی کاسته شد. اما با رشد مطلوب اقتصادی سال ٩٥ تصویر خوب امسال درست در نقطه مقابل تصویر بد سال ٩١ قرار می‌گیرد.


وی افزود: اشتغال نیـز یکی دیگر از مولفه‌های اقتـصادی است که طـلاق، اعتیاد و بسیاری از نابهنجاری‌های اجتماعی ناشی از عدم اشتغال در سال‌های اوج ورود به سن کار متولیدن دهه ١٣٦٠ است.


نیلی با اشاره به تورم ادامه داد: بعد از گذراندن یک دوره تورم بالا در دولت یازدهم، کشور به تورم زیر ١٠ درصد رسید.


وی افزود: نرخ ارز نیز از بعد از تلاطم‌های زیاد سال‌های ٩٠ -٩١، از ثبات خوبی برخوردار شد.


مشاور رئیس جمهور در امور اقتصادی با اشاره به تحولات اقتصاد جهانی و نحوه اثرگذاری کاهش قیمت کالاهای پایه در کشورهای تولید کننده گفت: کاهش شدید قیمت نفت اقتصاد همه کشورهای صادر کنندۀ نفت را تحت تاثیر قرار داد و بعضی از آنها دچار بحران و تورم‌های بسیار بالا شدند. اقتصاد ایران، آسیب کمتری دید و صنعت در این دولت از تحرک نسبی خوبی برخوردار است.


وی گفت: بعد از برجام، تولید نفت کشور به میزان قابل توجهی افزایش یافت و این امر به افزایش تولید و صادرات نفت کشور منجر شد.


مشاور رئیس جمهور در امور اقتصادی افزود: در سال ١٣٩٠ که اوج درآمدهای نفتی کشور بود به صورت ماهانه ١٠ میلیارد دلار درآمد نفت داشته‌ایم. در دیماه سال گذشته تا قبل از اجرای برجام درآمد حاصل از صادرات نفت، کمتر از یک میلیارد دلار بود و این نشان می‌دهد که اگر گشایشی حاصل نمی‌شد با مشکلات زیادی مواجه می‌شدیم.


وی با اشاره به چالش‌های اقتصاد ایران در دستیابی به رشد پایدار گفت: باید به سمت رفع این چالش‌ها حرکت کنیم تا بر این اساس مردم زندگی بهتر، با عزت و آبرومند داشته باشند.


نیلی ادامه داد: اقتصاد مقـاومتی بر دو مـوضوع تاکیـد دارد. اول، کاهـش آسیب‌پذیری اقتصاد از شوک‌های بیرونی و دوم، افزایش رشد اقتصادی. اقتصاد کشور از خود مقاومت خوبی در برابر شوک بزرگ کاهشی قیمت نفت نشان داد و رشد اقتصادی را نیز در سال جاری افزایش داد.


کنگره مسوولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به مدت دو روز در تالار وحدت در حال برگزاری است.



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب