دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 اسفند 1395 - 16:35

هادیان: اصغر فرهادی می‌تواند فرمانده مواجهه فرهنگی ایران و آمریکا باشد

یک تحلیلگر مسائل بین‌المللی در نشست «با آمریکای ترامپ چه باید کرد» اصغر فرهادی را به عنوان فرمانده مواجهه فرهنگی ایران و آمریکا معرفی کرد.
کد خبر : 164583

به گزارش خبرنگار گروه بین الملل خبرکزاری آنا، ناصر هادیان، استاد دانشگاه و تحلیلگر مسائل بین‌المللی در نشست «با آمریکای ترامپ چه باید کرد» با طرح این سوال که ترامپ چه می‌خواهد بکند؟، بیان کرد: «واقعیتش این است که کسی نمی‌داند او چه می‌خواهد بکند و حتی خودش هم نمی‌داند چه می‌خواهد بکند. فرض کنید به کسری تراز تجاری حساس بوده است. هر جا فکر می‌کند که مازاد تجاری‌ای نسبت به کشور دیگر در تعامل اقتصادی با امریکا وجود دارد باید عوض شود و به عواقب این تغییر هم فکر نمی‌کند.»


او ادامه داد: «ترامپ ذهن پیچیده‌ای ندارد. تمام حرف‌ها و تهدیدهایش ساده است. ترامپ هر چه بیشتر امنیت را کالایی خواهد کرد و قیمت آن را افزایش خواهد داد. به اعتقاد من در این عرصه موفق خواهد شد. آمریکا مهم‌ترین تولیدکننده امنیت است و به نظر من همه را وادار می کند که هزینه‌های آن را بپردازند.»


هادیان خاطرنشان کرد: «مساله سوم ترامپ دیوار کشیدن‌هاست. او بر خلاف ریگان و روسای جمهوری قبلی امریکا که به دنبال ریختن دیوارها بودند به دنبال دیوارکشی است. به نظر من او در این کار موفق نخواهد بود. نهادهای جهانی سازی آن قدر قدرتمند هستند که نمی گذارند او موفق شود.»


این کارشناس بین الملل خاطرنشان کرد: «ترامپ به خاطر روحیه و اعتماد به نفس اشتباهی که دارد، همه چیز را به کاخ سفید می‌برد. دیگر نهادهای آمریکا می‌شوند نهادهای ثانوی. اما تصمیمات اصلی حتی بدون کارهای کارشناسی شده در کاخ سفید گرفته خواهد شد.»


هادیان اظهار داشت: «ترامپ کسی است که اول عمل می‌کند بعد فکر . او هر چه به ذهنش خطور می‌کند می‌گوید؛ فارغ از این که واقعیت داشته باشد یا نداشته باشد. او صرفا به دنبال فضاسازی است. هر چه فکر می‌کند را بروز می‌دهد بدون این که فکر کند صحیح است یا غلط. ممکن است این حرف‌ها اختلالات روانی او باشد. مثل قضیه سوئد، یک چیزی به ذهنش خطور کرد و گفت بدون این که بداند درست است یا خیر.»


وی تصریح کرد: «مساله دیگر مساله رسانه‌های جریان اصلی است. هم جریان‌ها با او درافتاده‌اند هم او با جریان‌ها درافتاده است.»


وی در این باره که در حال حاضر باید چه کار انجام دهیم، خاطرنشان کرد: «در درجه اول ما باید در رادار او قرار نگیریم. با وجود شعارهایی که علیه ما داده است در رادارهای توجه او نیستیم. اما گروه هایی هستند که می خواهند ما را به رادار توجهش بیاورند. یکی از آنها اسرائیل و نتانیاهوست. دیگری عربستان و بعضی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس هستند. داخل امریکا هم لابی‌های همین کشورها و منافقین دنبال این کار هستند. ما نباید کمک به این رویه بکنیم. ما نباید در رادار او باشیم و دستاویزی به او بدهیم به خصوص که او هر روز برای خودش دردسر ایجاد خواهد کرد و لزومی ندارد ما هم دستاوردی به او بدهیم تا در رادار توجهش قرار بگیریم.»


وی افزود: «من پیشنهاد می‌دهم یک ستاد ملی زیر نظر رهبری بدون وجود جهت‌گیری‌های سیاسی تشکیل شود و کارهای او را رصد کند و بر اساس این موضوع تصمیم‌گیری کنیم. من نگران چهار تا پنج سال آینده هستم. خانم کلینتون دنبال جنگ های برنامه‌ریزی شده بود اما این نگرانی نسبت به ترامپ وجود دارد که او به دنبال جنگ‌های تصادفی برود. ما باید در حوزه فرهنگ سیاسی و دیپلماسی سنتی و عمومی خود را تقویت کنیم و تعاملات مردم با مردم را افزایش دهیم.»


هادیان گفت: «فرصت دیگری که برای ما پیش آمده استفاده از رسانه‌ها در انتقاد از ترامپ است. ما باید ارتباطاتمان با رسانه‌های غربی و آمریکایی افزایش یابد تا بتوانیم ایران را روشن تر و بهتر معرفی کنیم تا به سود ما عمل کنند. آقای فرهادی در حال حاضر می‌تواند فرمانده ارشد یک مواجهه فرهنگی باشد. همچنین آقای شجریان و هنرمندان دیگر. آنها می توانند فرماندهان ارشد این مبارزه فرهنگی باشند.»



ترامپ و پوتین نمی‌توانند یک شبه ائتلاف به وجود آورند


همچنین کیهان برزگر، استاد دانشگاه و پژوهشگر امریکا بیان کرد: «سیاست‌های ترامپ بیشتر متوجه امور داخلی است و همچنان در حال و هوای تبلیغات انتخاباتی مانده است. ترامپ یک عصر جدید یک جانبه‌گرایی را در سیاست جدید امریکا دارد که در تناقض آشکار با سیاست اوباماست و می‌خواهد سیاست اوباما را عوض کند. نگاه او کاملا شخصی است.»


وی ادامه داد: «ترامپ در بسیاری مواقع اطلاعات تاریخی و هویتی در مورد کشورها ندارد. رفتارهای ترامپ و عدم موفقیتش در تغییر رویه موجود سبب سر در گمی متحدان امریکا خواهد شد. این مساله را ما در مورد سیاست‌های مصر و سوریه به روشنی می‌بینیم.»


برزگر خاطرنشان کرد: «بوروکراسی و رسانه‌ها در مقابل سیاست یک جانبه‌گرایانه ترامپ مقاومت می‌کنند. نتیجه این سیاست چالش‌های بیشتر برای امریکاست. اگر اولویت ترامپ مبارزه با تروریسم است که بحث قوی در رقابت‌های انتخاباتی او نیز بود. اما او نمی‌گوید چگونه می‌خواهد با ایران و روسیه که جدی‌ترین مبارزان با تروریسم هستند رفتار کند.»


برزگر تصریح کرد: «فقدان ظرفیت استراتژیک بعد از جنگ عراق موجب انفعال نگاه امریکا در مسائل خارجی شده است. نزدیکی امریکا و عربستان در حال شکل‌گیری است و به نظر می‌رسد امریکایی‌ها می‌خواهند از لحاظ مالی از عربستان استفاده کنند. این بدان معناست که یک متحد قدیمی به راحتی قابل حذف نیست.»


وی ادامه داد: «نمی‌توانیم به سادگی بگوییم ترامپ و پوتین می‌توانند یک شبه یک ائتلاف به وجود آورند در حالی که روسیه متحد ایران است این یک تناقض در سیاست خارجی اوست. انتظار نمی رود ترامپ به اصل برجام کاری داشته باشد. بنابراین به چالش کشیدن مشروعیت آن اولویت ترامپ نیست. او به سمت مهار منطقه‌ای ایران پیش خواهد رفت.»


ترامپ تصریح کرد: «تمرکز ترامپ بر منطقه رو به افزایش است. فشار سیاسی ترامپ در منطقه افزایش خواهد یافت. امریکایی‌ها با برجام موافقت کردند تا بتوانند ایران را در منطقه مهار کنند. در مرحله بعدی حتی محدودیت‌های موشکی هم ممکن است مطرح شود.»


وی تصریح کرد: «این یک اضطرار ژئوپولتیک بود که اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها دریافتند که نمی‌توانند ایران را در منطقه نادیده بگیرند. روسیه نگاهش به ایران مثبت است، هم در برجام و هم در مسائل منطقه‌ای. در نهایت فکر می‌کنم تاکید بر برجام کار خوبی است که ما در حال انجام آن هستیم. اجرای اصول برجام و تقویت نقش ایران در منطقه مثل تاکید بر مبارزه با تروریسم خیلی مهم است و می‌تواند ترامپ را در سال‌های آینده به نوعی مهار کند.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب