دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 اسفند 1395 - 11:49
وزیر نفت:

ایرانی، باید به ایرانی بودن خود افتخار کند/ قلم فروشی از هر کاری پست تر است

وزیر نفت گفت: در سند چشم انداز ٢٠ ساله ایران جمله‎ای کوتاه آمده است که شاید خیلی ها توجه نکرده باشند. آن جمله این است: «ایرانی به ایرانی بودن خود افتخار کند». ما برای این هدف باید کارهای زیادی انجام دهیم.
کد خبر : 164461

به گزارش خبرنگار اقتصادی آنا، بیژن زنگنه، وزیر نفت در جشنواره نفت و رسانه با بیان این که برای ساختن ایران، فرزندانمان و نسل نو باید با هم سازش داشته باشیم، گفت: توسعه امری فیزیکی نیست، بلکه به معنای واقعی یک موضوع فرهنگی است و جامعه ای توسعه پیدا می کند که رسانه و اصحاب رسانه سالم داشته باشد.


وی در ابتدای سخنان خود اصحاب رسانه را از نخبگان جامعه برشمرد و از آنان خواست داستان رسانه‎ها و ترامپ را جدی بگیرند و در باره آن فکر کنند.


زنگنه گفت: من فکر می کنم رسانه‌ها در همه دنیا در حال پیدا کردن هویتی مستقل هستند، هویتی که تنها برای پول نمی‎نویسد بلکه وجدان و استقلال حرفه‎ای را در نظر می‎گیرد زیرا وجدان در این حوزه نقش تعیین کننده و مهمی دارد.


وی یکی از دو موضوع مهمی که قصد داشت در باره آنها سخن بگوید را «عقل» دانست و در این باره به خاطره ای از کنفرانس خبری پایانی هفدهمین نشست وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی‌یی‎سی‌اف) در تهران اشاره کرد و گفت: در آن نشست خبری، یکی از خبرنگاران از من پرسید که «نفت بهتر است یا گاز»، من هم در آن زمان به صورت فی البداهه پاسخ دادم «عقل از هر دو بهتر» است.


وزیر نفت تصریح کرد: معتقدم مسئله عقل و خردورزی بیش از هزار سال مشکل اصلی ماست و هنوز نتوانسته ایم این موضوع را به بحث غالب در روابط و زندگی خود تبدیل کنیم، بدان معنا که ما به طور احساسی و لحظه ای تصمیم گیری می‎کنیم و بعد پشیمان می شویم و ضرر آن را می بینیم.


زنگنه گفت: ما در جامعه و زندگی اجتماعی خود سازش نداریم، ما باید با همدیگر بسازیم تا ایران را بسازیم، با هم بسازیم تا بچه‎های خود را بسازیم و نسل‎ نو ما ساخته شود.


وی افزود: در دعوا نمی شود کاری از پیش برد، من بیش از ٣٠ سال جزو مدیران ارشد سازندگی کشور هستم، با این روند نمی‎توان کشور را توسعه داد، ما همواره در حال جنگ با یکدیگر هستیم.


وزیر نفت گفت: بیایید برای عزت و سربلندی ایران با هم بسازیم و این سازش باید بر مبنای خرد باشد.


وزیر نفت تصریح کرد: اصحاب رسانه خود هویت دارند، تاریخ هم جزئی از کار رسانه ای دراز مدت تلقی می شود، باید دید چه تعداد تاریخ نویس در ایران داریم که اکنون از آنان به عنوان انسان‎های صادق، شریف و درستکار یاد می‎شود.


وزیر نفت تصریح کرد: نویسنده، خبرنگار و اصحاب رسانه خود شخصیت دارند و به رسانه اعتبار می دهند، خودشان را نمی‎فروشند، وجدان جمعی اصحاب رسانه تعیین کننده این حرفه است و من آن را بالاتر از حرفه و نخبگی جامعه می‎دانم، جامعه بدون رسانه توسعه نمی‎یابد.


زنگنه گفت: توسعه یک امر فیزیکی نیست، بلکه به معنای واقعی یک موضوع فرهنگی است، جامعه ای توسعه پیدا می‎کند که رسانه و اصحاب رسانه سالم داشته باشد.


وی افزود: عده ای در برخی مراکز همواره بوده اند و از این پس هم خواهند بود و کارشان جنگ روانی است، خبر دروغ می گویند، خبر را دستکاری می کنند، آنان تابع گروه و حزب هستند، اما اصحاب رسانه آزاد هستند؛ اصحاب رسانه و افکار عمومی رسانه ای اگر این دست از رسانه ها و افراد را دفع کنند، این دسته از افراد آدم‎های ضعیف و بدی تلقی می‎شوند.


وزیر نفت تصریح کرد: در هر جامعه ای و در همه جای دنیا مشاغل بسیار پستی وجود دارد، اما قلم فروشی از آنها پست تر است و اصحاب رسانه خود باید قلم فروشان را از جامعه خودشان طرد کنند.


وی با تاکید بر اینکه رسانه‎ها باید بر نقاط تاریک نور بتابانند، افزود: روشنایی سبب کاهش جرم و جنایت می شود در تاریکی جرم و جنایات و فساد و دزدی رخ می دهد، اگر رسانه‎ها مانند نورافکن بر زوایای تاریک بتابند دزدی و فساد کم می شود و این کار بر عهده اصحاب رسانه است.


وزیر نفت با بیان این که اصحاب رسانه باید سواد سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی خود را افزایش دهند، گفت: این موضوع سبب افزایش سواد جامعه می شود و اکنون که رسانه‎ها حد و حدودی ندارند و دنیا در حال تغییر است می توان از این فرصت‎ها استفاده کرد و اثر گذار بود.


زنگنه همچنین با قدردانی از زحمت‎های کارکنان صنعت نفت، گفت: ما امسال به دلایل متعدد سال سخت، دشوار و پر تلاشی داشتیم و همکاران ما در چهار شرکت اصلی وزارت نفت زحمت‎های زیادی کشیدند و من از همه آنان به ویژه نیروهای عملیاتی که زحمت بیشتری کشیدند و بار سنگین تامین انرژی کشور و صادرات را بر عهده داشتند، تشکر و قدردانی می کنم.


وی تصریح کرد: امسال چند چالش مهم را پشت سر گذاشتیم که افزایش تولید نفت یکی از آنها بود، خیلی ها ما را برای افزایش تولید نفت اذیت کردند، من عمیقا اذیت شدم، چالش دیگر هم پس گرفتن سهم خود در بازارهای جهانی نفت خام و مذاکرات در نشست‎های سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) بود که خیلی اذیت شدیم.


وی در این باره مثالی ذکر کرد و گفت: فکر کنید روی میدان مین هستید و همه حواستان برای رو به جلو رفتن است، اما عده ای تک تیرانداز در لشکر خودی از پشت به شما تیراندازی می کنند و این دردآور است. البته ما راهمان را می رویم ولی درد این کار را نمی توان انکار کرد.


در پایان این مراسم از خبرنگاران برتر حوزه نفت در بخش های مختلف تقدیر شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب