ازسرگیری کشت انبوه برنجهای تراریخته در کشور
به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از دبیرخانه سومین جشنواره زیست فناوری، دکتر بهزاد قرهیاضی با بیان اینکه بیوتکنولوژی کشاورزی در ایران از جایگاه علمی مناسبی برخوردار است گفت: «از حیث تعداد مقالات ارائه شده در سطح منطقه خاورمیانه در رتبه اول هستیم. اما از لحاظ کیفیت مقالات در دنیا هنوز به جایگاه دلخواه دست نیافتهایم».
وی افزود: «ایران سالهاست در زمینه تولید محصولاتی چون واکسنهای انسانی و دامی فعال است و در تامین بسیاری از آنها خودکفا شده است و واکسنهایی چون فلج اطفال، اوریون، سزخک، سرخجه و ثلات را در داخل تولید میکنیم».
رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران با اشاره به اینکه در زمینه تولید واکسنهای دامی نیز موفق عمل کردهایم، گفت: «موسسات سرم رازی و انستیتوپاستور در این زمینه پیشگام هستند».
قرهیاضی برخی دستاورهای حاصل از زیست فناوری در زمینه کشاورزی را معرفی و اظهار کرد: «اکنون بذر اولیه سیب زمینی (مینی تیوبر) از طریق کشت بافت در کشور تولید میشود و قابلیت صادرات هم دارد. هسته اولیه بذر این سیب زمینیها عاری از بیماری و ویروس هستند».
وی ادامه داد: «در زمینه سلولهای بنیادین و حیوانات تراریخته نیز توفیقاتی حاصل شده که بزغالههای «شنگول»، «منگول» و «حبه انگور» از این جملهاند و در شیر آنها مولکولهای بااهمیت پزشکی وجود دارد».
قرهیاضی با بیان اینکه در محصولات تراریخته از هیچ گونه سمی استفاده نمیشود، اظهار کرد: «علاوه بر سلامت، تراریختهها از نظر اقتصادی نیز به صرفهاند و محصول بیشتری میدهند».
بر اساس این گزارش، سومین جشنواره زیست فناوری ایران از 31 اردیبهشت تا 2 خرداد ماه در محل دائمی نمایشگاه بینالمللی تهران برپا میشود. در این نمایشگاه غرفهای به برنج تراریخته اختصاص خواهد داشت که بازدیدکنندگان میتوانند به آن مراجعه کنند.
انتهای پیام/