لزوم همکاری معاونان پژوهشی با روسای واحدها در امر تقویت دفاتر ارتباط با صنعت
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، دکتر حسنعلی زمانی در سومین نشست شورای پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی که به میزبانی واحد کاشمر برگزار شده بود با تبریک دهه فجر گفت: الحمدلله همراهی دولت تدبیر و امید با دانشگاه خوب است. باید با تمام توان برای ارتقای وضعیت موجود تلاش کنیم. در این راستا شاهد توجه خاصی به بحث برنامه و بودجه در سطح کلان دانشگاه هستیم. بیش از این شاید بودجه با برنامه تنظیم می شد ولی با برنامه عملیاتی نمی شد ولی حالا باید طبق برنامه عملیاتی شود و دکتر میرزاده به طور ویژه بر این مهم تاکید دارد.
وی افزود: بیش از این وزارت علوم برای ایجاد رشته گرایش بر تعداد اعضای هیئت علمی تمام وقت تاکید داشت، با پیگیری های دکتر میرزاده مقرر شده است که برای ایجاد رشته در بحث هیئت علمی تعداد اعضای هیئت علمی تمام وقت و نیمه وقت و حق التدریس لحاظ شود.
معاون هماهنگی دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی با تاکید بر لزوم همکاری معاونان پژوهشی با روسای واحدها در امر تقویت دفاتر ارتباط با صنعت گفت: هدایت حوزه پژوهش فقط نباید با استقرار در یک اتاق همراه باشد باید از اتاق کار خارج شده و با ارگان ها و سازمان ها و صاحبان صنایع رایزنی کنند. باید اهتمام اصلی ما در امر پژوهش توجه به ماموریت های محوله و بخصوص موضوع شرکت های دانشبنیان باشد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر نیز در این نشست با گرامیداشت دهه فجر و با ذکر این مطلب که دانشگاه آزاد اسلامی نگین تابناک انقلاب اسلامی است گفت: این واحد دانشگاهی با توکل به خدا مفتخر است که در شهر شهید مدرس، سرزمین خوبیها و فضایل انسانی فعالیت دارد و توانسته آثار بسیار مثبت فرهنگی، علمی و اقتصادی در این دیار از خود به جای گذارد. این واحد دانشگاهی در سال 1369 با یک رشته تحصیلی و 44 دانشجو در ساختمانی استیجاری فعالیت علمی خود را رسماً آغاز کرد و اکنون دارای 3131 دانشجو در 38 رشته فعال است.
دکتر محمد جعفری با توجه به این نکته که اکنون واحد کاشمر در سایتی به مساحت23 هزار و 171 متر مربع دارای فضاهای؛ استاندارد اداری، آموزشی، رفاهی، تحقیقاتی و فرهنگی و ورزشی است گفت: پروژه آمفی تئاتر، کتابخانه مرکزی و مجموعه آموزشی جدید دانشگاه با 490 متر مربع در حال احداث است و به زودی شاهد کلنگزنی پروژه مجتمع رفاهی این واحد دانشگاهی د رحاشیه بلوار منتهی به مجموعه سیاحتی زیارتی سیدمرتضی(ع) خواهیم بود.
وی با اعلام این مسئله که این دانشگاه با درجه بزرگ فعالیت میکند، اظهار کرد: امیدواریم با تلاش های جدید دانشگاه شاهد ارتقای آن به بسیار بزرگ باشیم. دانشگاه آزاد اسلامی در کاشمر با سایر نهادهای شهرستان تعاملی مثبت از خود نشان داده است. به راحتی می توان اثرات حضور دانشگاه را بر پیشرفت و بالندگی علمی و فرهنگی، بر رونق اقتصاد و درآمد عمومی، بر رونق صنعت حمل و نقل درون و برون شهری، بر رونق مسکن و خدمات عمومی و بسیاری از بخشهای شهرستان و استان دید. عده ای از صاحبنظران محلی و مدیران منطقه با قاطعیت این دانشگاه را نماد توسعه کاشمر میدانند.
جعفری افزود: واحد کاشمر در حد بضاعت خود در تلاش است تا سهم خود را در تولید علم و خدمت به ایران اسلامی و نظام مقدس جمهوری اسلامی ادا کند. مواردی چون؛ افزایش رشتههای مقاطع عالی ، افزایش و ارتقاء هرم هیات علمی ، تقویت دانشکدههای موجود و تشکیل دانشکدههای جدید، ایجاد فضای تفریحی و ورزشی بیشتر کنار خوابگاهها، جذب حداکثری بودجه پژوهشی، ارتقاء فارم تحقیقاتی واحد و افزایش فضای آن برای درآمدزایی ،استفاده از انرژیهای نو برای صرفهجویی هزینهها، ایجاد تصفیهخانه فاضلاب برای صرفهجویی هزینهها، ایجاد پژوهشکده معدن، ایجاد بانک ایده برای ایجاد منابع درآمدی بر اساس توانمندیهای شهرستان و پیگیری چندین طرح در راستای خودکفایی هر چه بیشتر اقتصادی در قالب طرح و برنامه در دستور کار این دانشگاه برای توسعه و پیشرفت وبالندگی هر چه بیشتر است.
معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر نیز در این نشست گفت: واحد کاشمر از مهرماه 1391 تاکنون موفق به تصویب 42 طرح درون دانشگاهی، تهیه مقدمات تشکیل چهار شرکت دانش بنیان، اعزام چهار عضو هیئت علمی به سمینارهای بینالمللی خارج از کشور، برگزاری یک همایش ملی، برگزاری یک همایش منطقهای، اعزام هشت تیم دانشجویی به مسابقات علمی در سطح ملی، انعقاد قرارداد با مراکز برون دانشگاهی در قالب طرح پژوهشی به میزان 268 میلیون ریال، ارائه 17 مقاله ISI توسط اعضای هیئت علمی دانشگاه، حضور استادان دانشگاه با ارائه13 مقاله در شده است.
دکتر یوسف جلال آبادی با تاکید برجایگاه طرح و برنامه و بودجه در رشد و بالندگی هر مرکز آموزش عالی اظهار کرد: بازنگری برنامه استراتژیک دانشگاه و پیش بینی بودجه سال 94 واحد در مهلت مقرر از اهم فعالیت های حوزه پژوهشی واحد کاشمر است.
وی با توجه به این مهم که کتابخانه قلب هر دانشگاه است، افزود: کتابخانه دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر هم اکنون دارای 43500 جلد کتاب به زبان های انگلیسی، فارسی و عربی، 140 عنوان مجله تخصصی در ارتباط با رشته های موجود در دانشگاه و نیز بخش پایان نامه ها و CD است . کتابخانه مرکزی مجهز به نرم افزار سیمرغ است و جستجوی کلیه منابع کتابخانه از طریق سایت دانشگاه امکان پذیر است . استفاده از بانک مقالات نمایه از سال 1389 در کتابخانه شروع شده است و هم اکنون امکان جستجوی مقالات از این بانک وجود دارد.
وی با تاکید به تعامل مثبت این دانشگاه با ارکان مدیریتی و صاحبنظران شهرستان از تشکیل کارگروه پژوهشی شهرستان خبر داد و ابراز کرد: دارای همکاری مطلوبی با کمیسیون پژوهشی شورای اسلامی و مراکز تحقیقاتی شهرستان هستیم که امیدواریم منجر به انتعقاد قرارداد و تفاهم نامه همکاری شود.
در این نشست مطابق دستور جلسه مباحثی چون؛ نمایه سازی مجلات واحدهای دانشگاهی در پایگاه استنادی علوم جهان ISC، افزایش نرخ رشد مقالات علمی و پژوهشی، گزارش واحدهای جامع و بزرگ در خصوص راه اندازی مراکز رشد و استقرار واحدهای فناور، تعیین مشارکت واحدهای دانشگاهی در برگزاری؛ مسابقه منطقه ای سازه ماکارانی در اردیبهشت 94 در واحد کاشمر و هفتمین کنفرانس ملی مهندسی برق و الکترونیک در مرداد 94 در واحد گناباد و همایش ملی سلامت سالمندی در بهمن 94 در واحد نیشابور مطرح و بررسی شد. تشکیل کمیته تخصصی توسعه فناوری و ارتباط با صنعت استان، بررسی تعدادی از بخشنامه های واصله از سازمان مرکزی، تشکیل کمیته تخصصی تعیین تعرفه ارائه خدمات آزمایشگاهی و کارگروهی و تهیه آیین نامه ایمنی آزمایشگاه ها از دیگر مسایل مطروحه رد این نشست بود.
حاضران این نشست به مناسبت دهه فجر با حضور بر مزار سه شهید گمنام با اهدای گل به امام راحل(ره) و شهیدان ادای احترام کردند.
انتهای پیام/