دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

روسیه ایستگاه فضایی را تکه‌تکه می‌کند

با نزدیک شدن به پایان قرارداد بین‌المللی برای استفاده از ایستگاه فضایی بین‌المللی، روسیه اعلام کرده که در حال برنامه‌ریزی برای جداسازی قطعات این ایستگاه و استفاده از آنها برای ساخت ایستگاه فضایی خود است.
کد خبر : 16175

به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از Motleyfool، نزدیک به دو دهه است که ایستگاه فضایی بین‌المللی در مدار زمین، میزبان فضانوردان و دانشمندان علوم فضایی از کشورهای مختلف جهان است که برای تحقیق روی پروژه‌های خود به این ایستگاه فضایی سفر کرده‌اند، اما اکنون با نزدیک شدن به سال 2023 که پایان قرارداد بین‌المللی استفاده مشترک از این ایستگاه است، احتمال آن وجود دارد که حتی زودتر از این تاریخ، سرنوشت نخستین همکاری جهانی در فضا به دست روسیه سپرده شود.


در سال 1998 و پس از پایان کار ایستگاه فضایی میر که متعلق به شوروی سابق بود و با سقوط برنامه‌ریزی شده این ایستگاه، کار سرهم کردن جایگزین این ایستگاه آغاز شد. در این پروژه که سازمان‌های فضایی از کشورهای آمریکا، روسیه، ژاپن، کانادا، چین و آلمان حضور داشتند، 15 بخش مجزای ایستگاه تازه، به فضا منتقل و طی 2 سال به یکدیگر متصل شد تا ایستگاه فضایی بین‌المللی ساخته شود. از آن زمان تاکنون بیش از 200 فضانور از 17 کشور مختلف در این ایستگاه به صورت موقت ساکن شده و به زمین بازگشته‌اند.


سازمان فضایی روسیه اکنون اعلام کرده است که در حال برنامه‌ریزی برای جداسازی قسمت‌های مختلف این ایستگاه و استفاده از آنها برای ساخت یک ایستگاه فضایی تمام روسی است.


براساس گزارش‌ها، وضعیت فیزیکی قطعات این ایستگاه مطلوب است و این قطعات حداقل تا سال 2028 قابل استفاده خواهند بود. بنابر اعلام روس‌ها و براساس آنچه در سخنرانی ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری این کشور آمده، روسیه قصد دارد در سال 2030 انسانی را از ایستگاه فضایی به ماه بفرستد و برای اجرای این پروژه نیاز به یک ایستگاه فضایی مستقل خواهد داشت.


پوتین در این باره گفت: «از محل فعلی ایستگاه فضایی، تنها 5 درصد از خاک کشور ما قابل دیدن است و چانه‌زنی با 4 شریک دیگر بر سر محل ایستگاه فضایی آن ‌هم در شرایطی که هریک منافع خود را دارند، مشکل است. ما باید ایستگاه مستقل خودمان را داشته باشیم تا تمام خاک پهناور کشورمان را زیر نظر بگیریم».


تصمیم روسیه و چین برای جدا شدن از برنامه ایستگاه فضایی بین‌المللی برای ایالات متحده آمریکا و سازمان فضایی این کشور، ناسا، خبر بسیار بدی است چراکه همان‌گونه که دیمیتری روگوزین، رئیس آژانس فضایی روسیه، گفته است روس‌ها می‌توانند ایستگاه مستقلی برای خود بسازند اما آمریکایی‌ها چنین توانایی را ندارند.


آمریکا اکنون پس از بازنشسته شدن شاتل حتی برای مأموریت‌های فضای خود از فضاپیمای سایوز روسیه در پایگاه فضایی بایکانور قزاقستان استفاده می‌کند و امکان ارسال افراد یا تجهیزات به فضا به‌صورت مستقل را نیز ندارد.


لاکهید مارتین و چند شرکت بزرگ دیگر طرح‌هایی برای ساخت ایستگاه فضایی آمریکایی ارائه داده‌اند که هنوز مورد تأیید ناسا قرار نگرفته است.


مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب