دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 اسفند 1395 - 15:43
در اختتامیه رویداد ایده تا عمل دانشگاه آزاد اسلامی

سیدطه هاشمی: دانشگاه آزاد اسلامی به شناسایی و پرورش ایده‌های خلاق دانشجویان اهتمام ویژه‌ای دارد

معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی، راهکار دانشگاه‌ها را برای تبدیل شدن به دانشگاه‌های نسل چهارم، تاثیرگذاری آنها در شکل‌گیری ساختارهای فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی جامعه دانست.
کد خبر : 161610

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر سیدطه هاشمی، در اختتامیه اولین رویداد آموزشی و تجربی ایده تا عمل که با محوریت اقتصاد فرهنگ از روز چهارشنبه 4 اسفند آغاز و روز گذشته به پایان رسید، با تسلیت ارتحال آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، گفت: «یکی از بزرگترین خدمات آیت‌الله هاشمی تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی است. این دانشگاه با حمایت و کمک امام خمینی(ره) آغاز به کار کرد که به شجره‌ای طبیه تبدیل شده است.»


به گفته معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی این همایش بر مباحث اقتصاد فرهنگی تکیه دارد. به عبارتی رسالت اصلی دانشگاه‌ها و تاثیرگذاری آن در حوزه‌های سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و ... است و بستری برای رسیدن به دانشگاه‌های نسل چهارم است و خوشبختانه در حال حاضر با بحث آمایش، اقدامات خوبی درباره حمایت از ایده‌های دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی صورت گرفته است که عملا به این سمت حرکت می‌کنیم.


هاشمی ادامه داد: «شرط لازم دانشگاه در رسیدن به این مقصد، حضور موثر و فراگیر دانشجویان می باشد؛ البته هیأت علمی کارآمد نیز نقش مهمی در این زمینه ایفا کند. دانشگاه آزاد اسلامی به شناسایی و پرورش ایده‌های خلاق دانشجویان اهتمام و نگاه ویژه‌ای دارد و البته این حمایت‌ها فقط برای تشکیل شرکت‌های دانش‌بنیان فرهنگی نیست و اگر این فعالیت‌ها به مرحله تجاری‌شدن هم نرسد ما موظف به حمایت از آنها هستیم.»


او افزود: «امروز این مسیر در مقابل دانشجویان ما هم باز شده است و با تلاش مسئولان انشاءالله با قدرت ادامه پیدا می‌کند.»


عضو شورای راهبردی فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی به رهنمودهای رهبر انقلاب و راهبردهای دکتر حمید میرزاده بر توجه جدی به مباحث و فعالیت‌های شرکت‌های دانش بنیان اشاره کرد و گفت: «همزمان با آغاز مدیریت حمید میرزاده در دانشگاه آزاد اسلامی بحث راه‌اندازی شرکت‌های دانش‌بنیان در دستور کار قرار گرفت و همان موقع نیز آیت‌الله هاشمی بر این موضوع تاکید داشتند و برای همین بحث ایده تا عمل و تجاری سازی در مراکز رشد به وجود آمد.»


معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه گفت: «اگرچه اقتصاد دانش‌بنیان ابتدا در حوزه مرتبط به فرهنگ،هنر و علوم اجتماعی بسیار جدی نبود، اما معاونت دانشجویی و فرهنگی وارد عمل شد و با توجه به مذاکرات با معاونت پژوهشی و برنامه‌ریزی، بخشنامه‌ ای در این باره ابلاغ شد.» و در پی آن با ستاد فن آوریهای نرم و هویت ساز معاونت علمی ریاست جمهوری تفاهم نامه همکاری امضاء شد.


او درباره تاثیر دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه‌های مختلف آموزشی و راهبردی نیز افزود: «تاثیرگذاری دانشگاه آزاد اسلامی در همه حوزه‌ها به نحوی است که انشاالله به زودی اولویت اصلی انتخاب داوطلبان، تحصیلات تکمیلی خواهد بود.»


به گفته هاشمی، معاونت دانشجویی و فرهنگی طرح بزرگی را در دستور کار قرار داده است که بر مبنای آن استعدادیابی دانشجویان در حوزه هنر صورت می‌پذیرد و می‌تواند به عنوان الگویی برای سایر دانشگاه‌ها نیز باشد. او درباره دانشگاه‌های نسل‌ چهارم نیز گفت: «برای این که دانشگاه‌ها به دانشگاه‌های نسل چهارم تبدیل شوند، بعد از پشت سر گذاشتن نسل سوم (نسلی که دانشگاه‌ها را وارد کارآفرینی کرد) باید وارد تاثیرگذاری در شکل‌گیری ساختارهای فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی جامعه شوند.»


او افزود: «مباحثی مانند تبدیل ایده‌ها به عمل از سوی دانشگاهیان مطرح می‌شود. بنابراین برگزاری چنین همایش‌هایی به ایجاد زمینه مناسب برای تبدیل ایده به محصول تا رسیدن به تولید انبوه و رقابت در بازار کمک می‌کند. بیش از 10 سال است که چنین طرحی در دانشگاه‌های دنیا انجام می‌شود، خوشبختانه در دوره مدیریتی جدید دانشگاه آزاد اسلامی، توجه زیادی به بحث دانش‌بنیان شده است و موضوع شرکت‌های فرهنگی، هنری و اجتماعی هم در دستور کار این دانشگاه قرار گرفته است.»


هاشمی گفت: «امروز نه تنها ایده‌های فنی، مهندسی و پزشکی بلکه تبدیل ایده‌های، فرهنگی، هنری، اجتماعی و علوم انسانی به نتیجه و محصول نیز مورد توجه دانشگاه آزاد اسلامی قرار دارد. خوشبختانه اولین کارگاه‌های آموزشی (کسب و کار خلاق) و ایده تا عمل برای دانشجویان نمونه دانشگاه آزاد اسلامی از 13 تا 16 آذر در استان کرمان برگزار شد و در آن جا دانشجویان نمونه در سه روز با بازشناسی روش‌ها و چگونگی تبدیل ایده‌ها به عمل آشنا شدند. استادان مختلفی کلاس‌ها را اداره کردند. این دومین دوره بود و البته در استان تهران اولین دوره‌ای بود که برگزار شد.»


معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی ابراز امیدواری کرد برگزاری همایش رویداد آموزشی و تجربی ایده تا عمل تاثیری خوبی در جامعه داشته باشد.


در این مراسم افرادی چون علی جنتی، وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، دکتر شمس رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران، دکتر پروین داداندیش، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب، تنی چند از مدیران اقتصادی و بانک‌های کشور و نیز اساتید، دانشجویان و دیگر شخصیت‌های علمی فرهنگی حضور داشتند. پیش از سخنرانی شخصیت‌ها، نماهنگی از ارتحال آیت‌الله هاشمی رفسنجانی(ره)، بنیانگذار دانشگاه آزاد اسلامی برای حضار پخش شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب