بوئینگ ماهواره پرینت میکند
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از والاستریت ژورنال، وقتی پای شرکتها و سرمایههای خصوصی به صنعت فضانوردی باز شد، مانند اتفاقی که در هر صنعت دیگری رخ میدهد این حوزه نیز نیاز به رقابت و ارتقاء را در خود دید. اکنون شرکتهای خصوصی محصولات زیادی از ماهوارههای مینیاتوری گرفته تا راکت و کپسول حمل فضانورد را تولید میکنند و برای اینکه سرمایههایشان از سوی دولت و منابع بیانتها تأمین نمیشود، همواره به دنبال راههای زیادی برای کاهش هزینه و بالا رفتن بهرهوری هستند. یکی از این راهها که در سالهای اخیر گشوده شده، پرینت سهبعدی است.
بوئینگ که بدون شک بزرگترین شرکت هوافضای تک ملیتی جهان است، اکنون در سال چند ماهواره میسازد که قیمت مدلهای سفارشی و دستساز آن به 150 میلیون دلار میرسد. مشکل نه تنها هزینه ساخت این ماهوارههاست بلکه در 365 روز، کمتر از 10 عدد از آنها آماده تحویل میشود و این در شرایطی که شرکتهای خصوصی سفارشهای دو رقمی میگیرند و اخیرا یکی از آنها در هند 104 ماهواره را همزمان در مدار قرار داد، به معنی آغاز حذف بوئینگ از بازار است.
شرکت هواپیماسازی آمریکا از پرینت سهبعدی در خطوط تولید هواپیمای خود بهره گرفته و البته در هواپیماسازی توانسته است به رکوردهای قابل توجهی برسد؛ این شرکت یک هواپیمای 737 را طی 11 روز میسازد، سرهم میکند و به مرحله آزمایش پرواز میفرستد اما در ماهوارهها هنوز به این اندازه چیرهدست نیست.
ذکر این نکته که ماهوارههای بوئینگ معمولا ماهوارههای بزرگ و پیچیده هستند نیز لازم است اما این شرکت قصد دارد با استفاده از قطعات پرینت شده یکتکه در ساخت ماهواره، تعداد تولیداتش و زمان تولید را به حداکثر ممکن برساند و این کار را در کارخانه لسآنجلس خود آغاز کرده است.
یکی از مشکلاتی که تاکنون استفاده از پرینترهای سهبعدی را به تعویق انداخته بود این است که ماهوارههایی که قطعات پرینتی در آنها استفاده میشود عمری معادل هفت تا هشت سال دارند که این یعنی نصف عمر ماهوارههای دستساز بوئینگ. اما در حال حاضر با سرعتی که پیشرفت تکنولوژی به خود میبیند، شرکتهای صاحب ماهواره بسیار زودتر از 15 سال تقاضای بهروزرسانی آنها را دارند و این مشکل نیز خودبه خود حل شده است.
مترجم: محمدرضا احمدینیا
انتهای پیام/