آمادگی برای مقابله با عواقب رشد شهرنشینی و تغییرات آب و هوایی
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا امیر محسن ضیایی، در مراسم افتتاحیه سمینار بینالمللی مدیریت سوانح و کاهش خطر پذیری شهری گفت: برای هلال احمر ایران باعث افتخار است که میزبان این رویداد مهم باشد.
وی تاکید کرد: برای اولین بار در تاریخ بشر در سال ۲۰۰۸ میانگین جمعیت ساکن شهرها و نواحی شهری از جمعیت روستایی پیشی گرفت به طوری که هم اکنون ۵۳ درصد از جمعیت جهان در نواحی شهری زندگی میکنند و انتظار میرود تا سال ۲۰۵۰ این رقم به میزان ۷۵ درصد افزایش یابد.
وی ادامه داد: رشد سریع و اغلب بدون برنامه شهرنشینی، توسعه اقتصادی اجتماعی ملتها و جوامع را مختل کرده و سبب ایجاد آسیب پذیریهای بیشتر شده و از عوامل اصلی مخاطره آمیز است که منجربه فاجعههای گسترده میشود.
وی افزود: تاریخچه سوانح مهم در سالهای اخیر همچون زلزله هایتی در سال ۲۰۱۰، سونامی و زلزله فوکوشیما در سال ۲۰۱۱، طوفان هایان در فیلیپین و زلزله اخیر نپال تنها نمونههایی از این موضوع است که چطور سوانح و خطرات شهری به شکل فزایندهای حیات و اموال جوامع و کشورها را به مخاطره میاندازد.
ضیائی تصریح کرد: خطرات شهری تنها محدود به کشورهای در حال توسعه یا کمتر توسعه یافته نمیشود و حتی توسعه یافتهترین کشورها و شهرها در معرض خطر سوانح هستند همچنین در حال حاضر بسیاری از ابتکارات و برنامههای کاهش خطر پذیری شهری در شهرهای مختلف کشورهای توسعه یافته در حال اجرا است.
وی ادامه داد: یک وجه بنیادین کاهش خطر پذیری شهری ایجاد و توسعه تابآوری افراد و جوامع در شهرها است، افراد خانوادهها و جوامع عاملان اصلی افزایش تابآوری هستند و نقش اساسی را در اجرای خط مشیها استراتژیها و برنامههای مرتبط با اقداماتی سازنده و جامع محور ایفا میکنند.
رئیس جمعیت هلال احمر گفت: این وجه اجتماعی و مردمی کاهش خطر پذیری سوانح به شکل گستردهای در چارچوبهای بینالمللی همچون (چارچوب سندی برای کاهش خطر پذیری سوانح) گنجانده شده است.
وی ادامه داد: جمعیتهای صلیب سرخ و هلال احمر در شهرها حضور داشته و پیشگام مدیریت سوانح و کاهش خطر پذیری شهری بودند اما با توجه به افزایش پیچیدگی مفهوم شهرنشینی ما ناچار به بالا بردن ظرفیتهای عملیاتی و سازمانی خود به منظور افزایش کارآمدی و تاثیر گذاری فعالیتهایمان برای کمک به آسیب پذیرترین افراد هستیم.
وی ادامه داد: در سطح بینالمللی جمعیت هلال احمر ایران مفتخر است یکی از شرکای اصلی فدراسیون بینالمللی جمعیتهای صلیب سرخ و هلال احمر در این زمینه باشد که برآمد «مشارکت برای مدیریت سوانح و کاهش خطر پذیری شهری» مشترکا با فدراسیون بینالمللی جمیعتهای صلیب سرخ و هلال احمر از سال ۲۰۱۳ آغاز شد و پس از آن توسط بسیاری از جمعیتهای ملی و شرکای دیگر مورد حمایت قرار گرفته است.
انتهای پیام/