بهبود فرهنگ مصرف صنایع دستی و کالاهای ایرانی با همکاری رسانه ملی
به گزارش گروه فرهنگی آنا از روابط عمومی معاونت صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری، بهمن نامور مطلق معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور در دیدار با زین العابدینی مدیرشبکه 5 سیما با اشاره بر افزایش روز افزون هنرمندان و فعالان صنایع دستی در کشور گفت: معاونت صنایع دستی کشور با نزدیک به 400 هزار نفر که در سامانه ثبت شدند همکاری دارد، اما تخمین میزنیم که حدود یک میلیون نفر هنرمند و تولیدکننده فعال در حوزه صنایع دستی داریم. بخش عمده کار ما در حوزه صنایع دستی صادرات است در این راستا یک سوم گردش مالی نیز مربوط به صادرات است بخش عمده دیگر نیز مخاطبان داخلی کشور هستند.
وی با بیان این مطلب که عمده مخاطبان صنایع دستی مخاطبان داخلی هستند گفت: همواره عمده مشکل صنایع دستی فروش و صادرات بوده است، ایران همراه با چین و هند جزو سه کشور برتر صنایع دستی در جهان قرار دارد. بنابراین ما باید بیشتر از این میزان فعالیت داشته باشیم تابه نقطه آرمانی در صادرات صنایع دستی برسیم.
نامور مطلق تاکید کرد: در سالهای گذشته بخاطر شرایط جهانی و تحریمها بسیاری از بازارهای جهانی را از دست دادهایم که باید بازیابی شود. اکنون قصد داریم از طریق رسانهها الگوی مصرف تولیدات صنایع دستی و فرهنگ سازی مصرف آن در محیط زندگی و کار را آموزش داده و ایجاد کنیم.
وی همچنین یاد آور شد: در راستای توسعه فرهنگ مصرف صنایع دستی داخلی نیز اواخر همین هفته از 28بهمن ماه تا1 اسفند ماه در قالب برگزاری بیست و هفتمین نمایشگاه ملی صنایع دستی ( عیدانه) صنایع دستی ارزشمند، کاربردی ایرانی را با کیفیت و قیمت بسیار مناسب در اختیار علاقهمندان و مردم شریف قرار میدهیم.
وی در ادامه سخنانش از تاثیر رسانه ملی در فرهنگسازی و بهبود فرهنگ مصرف کالاهای داخلی یاد کرد و افزود: کمکی که صدا و سیما میتواند در این زمینه داشته باشد این است که فضایی را ایجاد کند که مردم از تولیدات داخلی و صنایع دستی ایرانی استفاده کنند. به این دلیل که صنایع دستی می تواند تجلی عینی اقتصاد مقاومتی باشد چون هویت ساز و ارزآور است .
معاون صنایع دستی کشور تصریح کرد: در حال حاضر شرایط به گونهای تغییر یافته است که با 15 میلیون تومان میتوانیم اشتغالزایی کنیم به این دلیل که ارزش افزوده صنایعدستی بسیار زیاد و تقریبا چند صد برابر است.
در تمامی حوزههای صنایع دستی از مواد اولیه شاید کم ارزش تولیدات بسیار ارز آور بدست میآید ارزش افزوده ای که صنایع دستی ایجاد میکند با هیچ کاری قابل مقایسه نیست.
وی با اشاره بر این مطلب که در گذشته تریبونی که در اختیار هنرمندان سینما هست در اختیار هنرمندان صنایع دستی نبود بنابراین با تلاشهای صورت گرفته نخستین جشنواره فجر صنایع دستی را برگزار کردیم و جایگاهی که درخور شان صنایعدستی و هنرهای سنتی کشور است را برای صنایع دستی در جشنواره فجر ایجاد کردیم.
وی همچنین در پایان سخنانش پیشنهاد کرد: با همکاری شما و فعالان عرصه صنایعدستی میتوانیم با برنامهریزی منسجم در تولید برنامهها، دکوراسیون، فیلم ها از صنایعدستی استفاده کنیم و ان را بیش از پیش به مردم کشورمان معرفی کنیم.
در ادامه این نشست زین العابدین مدیر شبکه 5 سیما نیز افزود: متاسفانه صنایعدستی مثل همه حوزههای ثروتآفرین در کشور ما مغفول مانده که باید برای ثروتآفرینی آن بیشتر تلاش کنیم.
وی ادامه داد: مشکل دیگر فرهنگسازی کم در این زمینه بوده است که با همکاری و هماهنگی میتوان برای فرهنگسازی و معرفی هنر و صنایع دستی به مردم ایرانی پرداخت. باید بسترهایی این چنین برای توسعه و معرفی صنایع دستی ایجاد شود.
زین العابدین تاکید کرد: درحوزه صنایع دستی و فرهنگسازی و معرفی بیشتر آن نیزما آماده تدوین یک برنامه جامع و یک بسته رسانهای هستیم تا بتوان صنایع دستی را بصورتی مدرن تر معرفی کرد تا بر دل ببیننده بنشیند.
انتهای پیام/