هوش مصنوعی گوگل عکسها را ترمیم میکند
به گزارش گروه علم و فناوری آنا بهنقل از engaget، ترمیم عکسهایی که کیفیت دلخواه و وضح لازم را ندارند، یکی از آرزوهای ما از زمان اختراع دوربین است و برای رسیدن به آن در دوران مختلف با استفاده از تکنولوژیهایی که در دسترس بودهاند، تلاشهای زیادی کردهایم اما امروز و در دورانی که میلیاردها عکس در روز با انواع ابزارها گرفته و در اینترنت بهاشتراک گذاشته میشود، راهی برای ترمیم فوری و قابل استفاده شدن این عکسها نیاز است؛ راهی که به هیچوجه آسان نیست.
گروه هوش مصنوعی گوگل با اتکا به شبکه عصبیای (neural networks) که ساخته است، با استفاده از دو مرحله تکنیکی، عکسهای غیرقابل استفاده با کیفیت 8×8 پیکسل را به عکسهای قابل شناسایی تبدیل میکند. بخش نخست این تکنیک این است که شبکه، عکسهای مشابه با کیفیت بالا را یافته، از آنها برای تشخیص مشخصههایی که در تصویر تیره و تار افتادهاند استفاده میکند. در گام بعدی، این هوش مصنوعی سعی میکند بخشهای کشف شده را با کیفیتی متناسب، به تصویر مبهم منتقل کند و در مجموع کیفیت این تصویر را افزایش دهد.
این روش در شبکههایی مانند Google+ موبایل، با وجود اینکه کامل و قطعی نیست، کارآیی خوبی دارد. از سوی دیگر با توجه به غیرقطعی بودن نتایج حاصل، هنوز پلیس و نیروهای امنیتی نمیتوانند از این شیوه برای تشخیص هویت افراد استفاده کنند اما کاربردهای بسیار خوبی حتی در این مرحله از کیفیت نیز برای این هوش مصنوعی وجود دارد. یکی از این کارآییها، تشخیص حدودی چهرهها در پسزمینه تصاویر و فیلمهاییست که از محل جرم یا ... گرفته شده است. کاربرد دیگر آن در بهینهسازی کیفیت تمام بخشها از جمله پس زمینه عکسهاییست که نیاز به بزرگ شدن دارند و افت کیفیت مانعی بر سر این کار است. تیم هوش مصنوعی گوگل در حال ارتقاء این روش است و امیدوار است بهزودی کسی یا چیزی نتواند پشت پیکسلهای درهم ریخته یک عکس پنهان شود.
مترجم: محمدرضا احمدینیا
انتهای پیام/