خدایی: نفرات برتر کنکور ریاضی در دانشگاههای صنعتی شریف و تهران تحصیل میکنند/ اغلب برترهای تجربی، پزشکی و برترهای انسانی حقوق میخوانند
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر ابراهیم خدایی در تجلیل از نفرات برتر آزمون سراسری سال 95 و نفرات برتر بیست و یکمین المپیاد علمی دانشجویی کشور گفت: «فعالیت رسمی وزارت علوم از سال 62-63 آغاز شد. ما در سال 57، یک دهم درصد تولید علم دنیا را داشتیم. اکنون بر اساس آمارها 1/81 درصد تولید علم دنیا را برعهده داریم و این به خاطر مدیریت وزارت علوم در تمام این سالها بوده است. البته سیر و جهتدهی در وزارت علوم گاهی افتان و خیزان بوده ولی در هر صورت مشخص است که مسیر درست طی شده است.»
او ادامه داد: «رشد علم فقط تعداد مقاله نیست بلکه باید در همه عرصهها فعال بود تا بتوان به تولید علم واقعی دست یافت.»
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: «امسال علاوهبر برگزاری آزمونهای ورودی تجمیع آزمون تحصیلات تکمیلی با دانشگاه آزاد اسلامی را در دستور کار داشتیم، سه میلیون داوطلب آزمونهای ورودی بودند البته روند کاهشی است ولی جامعه هدف ما گسترده است.»
خدایی گفت: «0 هزار سوال برای آزمونهای ورودی و 55هزار سوال برای آزمونهای استخدامی طرح کردیم و 170 آزمون را برگزار میکنیم. به طور متوسط هفتهای سه آزمون داریم. قبلا فقط جمعهها آزمون برگزار میکردیم ولی اکنون پنجشنبهها نیز اضافه شده است، خوشبختانه به خاطر اعتمادی که به سازمان سنجش وجود دارد بسیاری از آزمونها از طریق این سازمان برگزار میشود.»
او ادامه داد: «در طول سه سال گذشته 20درصد کاهش نیرو داشتیم ولی ماموریتهای سازمان سنجش برای برگزاری آزمون 30درصد افزایش یافته است. این اقدامات بدون استفاده از فناوری روز اطلاعات میسر نمیشد البته تلاش و زحمات کارکنان ما نیز بسیار اثرگذار بوده است.»
او درباره المپیادهای دانشجویی گفت: «نفرات برتر المپیادهای دانشجویی مربوط به 20 رشته است که از 23 دانشگاه انتخاب شدهاند، دانشگاه شریف با 17 مدال در مقام اول قرار دارد.»
خدایی ادامه داد: «در آزمون سراسری امسال 900هزار داوطلب داشتیم که 400هزار نفر آنها قبول شدند. البته ظرفیت ما خیلی بیشتر است. سال گذشته ما 751 ظرفیت جذب دانشجو داشتیم که 300هزار نفر پذیرش شدند اکنون رقابت به نوع صندلی و دانشگاه منحصر شده است.»
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور ادامه داد: «100 نفر اول گروه ریاضی فقط به دانشگاه شریف و تهران رفتند و در 4 رشته برق، کامپیوتر، مکانیک و بیوتکنولوژی درس میخوانند در گروه تجربی نیز از 100 اول 68نفر به دانشگاه علوم پزشکی ایران، 11 نفر دانشگاه شهید بهشتی، 9 نفر دانشگاه شیراز رفتند. 95 نفر از گروه تجربی به رشته پزشکی و 5 نفر به رشته دندانپزشکی رفتند. در رشته انسانی نیز از 100 نفر اول 66 نفر به دانشگاه تهران، 18 نفر به دانشگاه شهید بهشتی و 6 نفر به دانشگاه علوم قضائی رفتند که 55 نفر حقوق و 22 نفر روانشناسی و 23 نفر ارشد علوم قضائی میخوانند.»
او با اشاره به المپیادهای دانشآموزی گفت: «متاسفانه در المپیادهای دانشآموزی افزایش غیرمتعارفی داریم. آن چنان که سال گذشته در رشته ریاضی 160 نفر مدال طلا، برنز و نقره کسب کردند و امسال 300 نفر برگزیدگان المپیاد دانشآموزی در گروه ریاضی بودند. این رشد غیرطبیعی است متاسفانه همه برگزیدگان گروه ریاضی میخواهند به دانشگاه شریف بروند. ظرفیتها محدود است و بهتر است المپیادهای دانشآموزی مدیریت شوند.»
انتهای پیام/