رباتهای ژاپنی در نیروگاه هستهای فوکوشیما درمانده شدند + ویدئو
به گزارش گروه علم و فناوری آنا بهنقل از گاردین، تازهترین عکسهایی که توسط یک ربات از داخل نیروگاه هستهای فوکوشیما گرفته شده است، نشان میدهد که یک سوراخ به قطر تقریبی یک متر در درون محفظه فشار هسته راکتور ایجاد شده است و داخل آن احتمالا اورانیوم مذاب وجود دارد.
در سال 2011 میلادی که سونامی عظیمی شهر فوکوشیمای ژاپن را درنوردید، نیروگاه هستهای ساحلی این شهر نیز نتوانست پس از یک زلزله هشت ریشتری در مقابل امواج دریا دوام آورد. در آن زمان گروهی از کارکنان بازنشسته این نیروگاه داوطلب شدند تا با وجود تشعشعات شدید رادیواکتیو که زنده ماندن را غیرممکن میکرد، به داخل تأسیسات بروند و اقدامات نخستین ایمنی را انجام دهند اما این آغاز راهی بود که آنها با جانشان گام در آن نهادند.
بیشترین میزان رادیواکتیو متصاعد شده از این تأسیسات آسیبدیده طی سالهای گذشته به 73 سیورت در ساعت (واحد میزان تشعشع هستهای) میرسید. این مقدار تشعشع باعث شد که هیچ یک از رباتهایی که برای بررسی وضعیت به داخل راکتور رفتهاند، بازنگردند اما آخرین ربات موفق شد تصاویری از مرکز فاجعه به بیرون مخابره کند که احتمالا نشان میدهد اورانیوم مذاب در حال سوراخ کردن مخزن فشار و سطح زیرین آن است.
اگرچه این تحلیل از تصویر بهدست آمده فقط یک فرضیه است اما میزان تشعشع 530 سیورت در ساعت که به تازگی ثبت شده است، حکایت از عمق غیرقابل باور فاجعه دارد. لازم است بدانیم که تشعشع یک سیورت در ساعت موجب بروز بیماری و 10 سیورت در ساعت موجب مرگ طی چند هفته میشود.
اکنون شرکت «تپکو»، مالک و مسئول این نیروگاه، اعلام کرده است که در حال ساخت رباتی است که تا 1000 سیورت تشعشع را تحمل میکند و این ربات در ماه مارس (اواخر اسفند 95) آماده اعزام به داخل نیرگاه خواهد بود. البته مهندسان برآورد میکنند که حتی این ابرربات ضدهستهای نیز نهایتا یک ساعت در شرایط فوکوشیما دوام خواهد آورد.
دولت ژاپن برنامهریزی کرده بود که تا پایان سال 2018 نیروگاه فوکوشیما و سوخت باقیمانده در آن را جمعآوری و به شرایط امنی منتقل کند اما وضعیت جدید نه تنها زمانبندی دولت را تغییر خواهد داد بلکه هزینه این کار را تا 190 میلیارد دلار (دوبرابر برآورد نخستین) بالا خواهد برد.
مترجم: محمدرضا احمدینیا
انتهای پیام/