دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مدیرعامل سازمان مدیریت بحران تهران اعلام کرد

لایحه قانون جدید مدیریت بحران کشور به مجلس ارائه شد

مدیرعامل سازمان مدیریت بحران تهران گفت: کار بررسی لایحه قانون جدید مدیریت بحران کشور که در آن جایگاه مدیریت بحران تهران پیشنهاد شده پایان یافته و به تازگی از سوی دولت برای تصویب به مجلس شورای اسلامی ارائه شده است.
کد خبر : 15655

به گزارش گروه اجتماعی آنا، احمد صادقی در نشست مشترک با رئیس و معاونان سازمان بازرسی شهرداری تهران با اعلام این خبر گفت: با توجه به پایان مهلت قانون پنج ساله مدیریت بحران کشور در سال ۹۲ و تمدید آن از سوی مجلس برای سال ۹۳، اکنون لایحه دولت برای تصویب قانون جدید به مجلس ارائه شده و انتظار می‌رود با توجه به ظرفیت شهرداری تهران در مدیریت شهری و با نگاه هم‌افزایی نهادهای مدیریت شهری، نقش شهرداری تهران در مدیریت بحران در این قانون حفظ و ارتقا یابد.


وی افزود: از سوی دیگر شورای عالی امنیت ملی نیز مقوله مدیریت برای حوادث و سوانح را در دستور کار امسال خود قرار داده است و این دو رخداد نقش مهمی در آینده مدیریت بحران کشور و پایتخت خواهد داشت.


جانشین شهردار در ستاد مدیریت بحران همچنین به تحول نگاه جهانی به مقوله مدیریت به ویژه در جریان برگزاری








صادقی همچنین با اشاره به خسارت یکصد میلیارد تومانی طوفان ۱۳۰ کیلومتری سال گذشته در تهران با ۶ کشته گفت: از همین رو به غیر از زلزله باید به سوانح دیگر هم توجه کنیم. شهر هر روز توسعه می‌یابد و وقوع حوادث جدید طبیعی است.

کنفرانس اخیر کاهش خطرپذیری در سندای ژاپن و سند امضا شده کشور‌ها اشاره کرد و گفت: اکنون الگوی تاب‌آوری شهر‌ها و سکونتگاه‌های انسانی با انجام اقدامات پیشگیرانه و کاهش ریسک و مخاطره در برابر حوادث مورد تائید و توصیه جهانی است و علاوه بر تهران تعدادی دیگر از شهرهای کشور به پویش جهانی تاب‌آوری شهر‌ها پیوسته‌اند و کشورمان متعهد است بر اساس این رویکرد جدید و سند امضا شده حرکت و عمل کند.


وی گفت: در برنامه پنج ساله دوم شهرداری تهران نیز به مقوله ایمنی و ارتقای تاب آوری پایتخت در برابر سوانح و کاهش مخاطرات توجه مناسبی شده است و برنامه‌ها و طرح‌های سازمان بر اساس قوانین و مستندات بالادستی و تجربه‌های جهانی طراحی شده است.


وی با اعلام اینکه به دلایل مختلف مقوله مدیریت بحران در برابر سوانح چندان که باید دغدغه مردم و مدیران نیست، گفت: برای خروج از این وضعیت باید با رویکرد مدیریت بحران جامعه محور به ترویج فرهنگ ایمنی و ضرورت به کار بستن راه‌های پیشگیری و آمادگی در جامعه پرداخت و با حساس‌سازی خانواده‌ها ضریب تاب‌آوری جامعه را ارتقا بخشید.


طوفان سال گذشته 100 میلیاردتومان به تهران خسارت وارد کرد


صادقی همچنین با اشاره به خسارت یکصد میلیارد تومانی طوفان ۱۳۰ کیلومتری سال گذشته در تهران با ۶ کشته گفت: از همین رو به غیر از زلزله باید به سوانح دیگر هم توجه کنیم. شهر هر روز توسعه می‌یابد و وقوع حوادث جدید طبیعی است.


وی تاکید کرد: برخورداری از سامانه هشدار سریع سوانح در تهران ضروری است.


در این نشست مصطفی فیضی، رئیس سازمان بازرسی شهرداری تهران تلاش در جهت نجات جان انسان‌ها را مسئولیتی عمومی و دارای ارزش دینی و انسانی خواند و گفت: مدیریت بحران فعالیت مهمی است و از همین رو باید جایگاه آن در ساختار مدیریت شهری تقویت شود و خدمات بیشتری ارائه کند.


وی با اشاره به ضرورت برخورداری از بانک اطلاعات غنی از آمارهای شهری گفت: اطلاعات این بانک باید دقیق و به روز باشد تا بر اساس آن بتوان برنامه‌ریزی و عمل کرد.


فرصت طلایی برای مدیریت بحران قبل از رخ داد هر سانحه است


وی رویکرد پیشگیرانه بر مدیریت بحران را مورد تاکید قرار داد و گفت: فرصت طلایی برای مدیریت بحران قبل از رخ داد هر سانحه است نه زمان وقوع آن. نتیجه تلاش و کار امروز مدیریت بحران در روز حادثه باید خود را نشان دهد.


وی نقش اطلاع‌رسانی و بیان واقعیت‌ها در خصوص آسیب‌پذیری شهر را مهم خواند و گفت: وقتی مردم و مدیران با واقعیت‌ها آشنا شوند آن وقت می‌توانند واکنش مناسب نشان دهند.


وی همچنین در جریان بازدید از بخش‌های مختلف سازمان مدیریت بحران شهر تهران اظهار کرد: وظیفه سازمان بازرسی، نظارت بر فعالیت‌های جاری در همه بخش‌های شهرداری تهران است البته این نظارت به معنای صرف اظهار نظر در مورد انجام کار یا عدم انجام کار نیست بلکه توجه به نکاتی است که بتواند به انجام بهتر ماموریت‌های سازمان‌های مختلف در مجموعه بزرگ شهرداری تهران هم کمک کند.


فیضی افزود: سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران تلاش می‌کند تا در شرایطی که همه درگیر کارهای روزانه هستند مقوله سلامت مردم و ایمنی شهر مورد غفلت قرار نگیرد و همه ما وظیفه داریم آنچه که از دستمان بر می‌آید برای حصول نتیجه بهتر این اقدامات انجام دهیم.


گفتنی است در این جلسه عباس استاد تقی‌زاده، مشاور عالی سازمان مدیریت بحران شهر تهران در سخنانی به تشریح اسناد بالادستی مدیریت مدیریت بحران، اهداف سازمان، طرح‌های مدیریت بحران شهرداری تهران در برنامه پنج ساله دوم شهرداری تهران پرداخت.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته