سرعت شبکه انتقال به 10 هزار گیگابیت بر ثانیه رسید
به گزارش گروه اقتصادی آنا از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، محمدجواد آذری جهرمی با اشاره به این که پروژه تلاش 3 همان پروژه تدبیر و در راستای شبکه ملی اطلاعات است، افزود: تلاش 3 از اقدامات بزرگی است که امنیت در شبکه ملی اطلاعات را افزایش می دهد.
وی توسعه لایه انتقال شبکه زیرساخت را موجب افزایش دو نیم برابر ظرفیت شبکه ملی اطلاعات در لایه انتقال برشمرد و گفت: با افتتاحات امروز به تعداد نقاط حضور شرکت زیرساخت در کشور از 66 نقطه به 104 نقطه افزایش یافت که در پایان ششم طبق سند توسعه شرکت به 170 نقطه باید برسد.
آذری جهرمی همچنین با اشاره به استفاده از تکنولوژی 100 گیگابیت برثانیه در این پروژه گفت: در این پروژه ایجاد مسیر با فاصله کمتر در بین شهرها و افزایش کیفیت شبکه ملی اطلاعات صورت گرفت.
وی در عین حال با تاکید بر اینکه با اجرای پروژه تلاش 3 هیچ تغییری در بهره برداری از سرویس اینترنت صورت نخواهد گرفت گفت: با این اتفاق امکان جداسازی شبکه ملی اطلاعات و اینترنت بین الملل فراهم شد.
آذری جهرمی همچنین مسیر توسعه زیرساخت را براساس شبکه ملی اطلاعات عنوان کرد و افزود: این مسیر نزدیکی زیادی با مدل اقتصادی شرکت ارتباطات زیرساخت دارد.
وی ادامه داد: در حال حاضر میزان ترافیک با منشا داخلی بیش از 40% شده است که اگر چه شاخص خوبی است اما در کنار آن باید تاثیر شبکه ملی اطلاعات بر اشتغال زایی، جلوگیری از فرار مغزها و توجه به فرهنگ بومی نیز دیده شود.
وی با بیان اینکه بازار ICT ایران 40 هزار میلیارد تومان است، اظهار داشت: همانطور که شاهد هستیم بخش زیادی از بازار به دست بخش غیر دولتی است و شرکت ارتباطات زیرساخت با سهم 2هزار میلیارد تومانی که در کنار بخش خصوصی به فعالیت می پردازد.
وی خاطر نشان کرد: امکان گسترش این بازار وجود دارد و در سیاست جدید شرکت ارتباطات زیرساخت سهم درآمد دولت ثابت نگاه داشته خواهد شد و در عین حال باکاهش تعرفه ها که یک مرحله قبلا صورت گرفته است و فاز دوم آن هم به زودی صورت خواهد پذیرفت به دنبال توسعه بازار بخش خصوصی هستیم.
مدیر عامل شرکت ارتباطات زیرساخت رسیدن به سهم مناسب از بازار ICT در داخل و منطقه را هدف اصلی شبکه ملی اطلاعات برشمرد و گفت: بخش خصوصی باید دنبال سرمایه گذاری و گرفتن سهم خود از بازار منطقه باشد.
به گفته وی سهم ICT در GDP کشور 2% است که با توسعه این بخش شاهد افزایش این سهم در اقتصاد غیر نفتی خواهیم بود.
وی با تاکید بر اینکه بنا بر سیاست های اصل 44 قانون اساسی به دنبال بزرگ کردن خود نیسیتم گفت: در این راستا بازار بین الملل را به عنوان هدف برگزیده ایم و امیدواریم با تحولات شرکت زیرساخت که به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده و اگر به تایید شورای نگهبان نیز برسد، به جذب بازار بین الملل دست یابیم .
وی برنامه این شرکت را در پایان برنامه ششم توسعه، دستیابی به 30 ترابیت بر ثانیه در شبکه انتقال عنوان کرد و گفت: حلقه تکمیل این موضوع پیاده سازی نظام دو تعرفه ای با جداسازی سرویس داخل از بین الملل می باشد که امیدواریم سازمان تنظیم و دیگر بخش ها تا ابتدای اسفند به تحقق این مهم موفق شوند.
انتهای پیام/