تشریح جزئیات دهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته/ رحمانی موحد: گردشگری جریان زنده و سیار است و با نگاههای منجمدگرا سنخیتی ندارد
به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، مرتضی رحمانی موحد در نشست خبری دهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته یکی از هدفگذاریهای اصلی در حوزه گردشگری رامعرفی جاذبهها و ظرفیتهای گردشگری کشور معرفی کرد و افزود: «نمایشگاه فرصتی برای گردهمایی و شناخت فعالان عرصه گردشگری با یکدیگر است. این دوره از نمایشگاه گردشگری با شعار «ایران را متفاوت ببینیم» در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار میشود.»
وی ادامه داد: «تمرکز ما بر روی متنوع کردن حضورهای بخش خصوصی در سالنهای مختلف است، چراکه ما به لحاظ مکان و زمان دچار محدودیت هستیم.»
معاون گردشگری همچنین گفت: «ما در سه سال اخیر بر روی برند سازی در سطح منطقهای و بینالمللی تلاشهای حائز اهمیتی انجام دادهایم و بر اساس همین تلاشها به لحاظ کمی و کیفی شاهد تفاوتهای جدی در نمایشگاه هستیم. در سالنِ 38 نمایشگاه، معرفی ایران بهصورت 7 منطقه انجام میشود و مشارکت بین استانها مورد بررسی و آزمون قرار میگیرد.»
وی در سخنانش تصریح کرد: «امسال با توجه به دعوتهای انجام شده قرار است وزرای چند کشور میهمان ما در مراسم افتتاحیه باشند که همین امر نیز نشان از توجه بخشهای بینالمللی به نمایشگاه گردشگری ایران است. میهمانان ما در افتتاحیه از کشورهای افریقای جنوبی، لبنان، زیمباوه، عراق و افغانستان است و همچنین هیأتهایی از ترکیه ، روسیه، قزاقستان، وئیس،حضور خواهند داشت.»
معاون گردشگری تاکید کرد: «سیاستگذاری و برگزاری نمایشگاه روی ریل اصلی و تخصصی قرار گرفته است اگرچه همچنان نیازمند هستیم که با تلاش، همت و همچنین استفاده از تجربه موفق دیگر کشورها به موقعیت بهتری دست یابیم. تمامی مشارکتها برای تقویت کیفی و همچنین ارتقا ازسطح منطقهای به بینالمللی است. ما باید استانداردها را به سطح تاثیرگذاری بینالمللی برسانیم.»
وی با اشاره به تاثیرات شرایط سیاسی بر صنعت گردشگری، گردشگری را محصول تعاملات و حمایت و همکاری بخشهای مختلف معرفی کرد و افزود: «ما همیشه از شرایط سخت تجربیات زیادی کسب کردهایم. شیب حضور گردشگران بویژه از کشورهای اروپایی شیب رو به رشد است به طوری که میتوان اعلام کرد که از برخی کشورها 30 درصد و از برخی دیگر نزدیک به صد درصد هم بوده است، لذا جریان گردشگری ایران مسیر خود را بازکرده است و مردم ایران را به عنوان مقصد گردشگری خود در سال 2017 انتخاب کردهاند.»
معاون گردشگری همچنین گفت: «گردشگری جریانی زنده و سیار است و با نگاههای منجمدگرا سنخیتی ندارد.»
رحمانی موحد همچنین در خصوص هدف برگزاری دهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته تشریح کرد:«بخش خصوصی که در بستر حیات و تلاش، توسعه خود را در این نمایشگاه میبیند سعی دارد طی سالها نوآوری کند و طرحهای جدیدی داشته باشد. سیاست ما در بحث بازاریابی و فعالیت محتوایی، حمایت از نگاهها و تلاشهایی است که به توسعه گردشگری داخلی توجه دارد که در این مسیر بحث مقاصد و سفر جلوهگر است. ما برای حمایت از بخش خصوصی در 30 استان بستههای سفر را به صورت یک تا 5 روزه طراحی کردهایم. امسال مجموعه مسیرها آماده است ولی برای اینکه در مجموعه نوروز قرار گیرد نیاز به کار بیشتری داریم که البته نتایج آن اسفندماه اعلام میشود.»
وی در سخنانش درباره تبلیغات دهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته بیان کرد: «امسال حدود 60 تا 70 درصد بیلبوردهای تبلیغاتی نمایشگاه بیشتر شده است و همچنین پیام رسانی و تبلیغات تا این لحظه چیزی حدود 500 هزار پیامک به گیرندگان تخصصی و عمومی است. همچنین پوستر نمایشگاه نیز در سایتها قرار گرفته است.»
وی درباره کشورهایی که در این دوره نمایشگاه حضور دارند و از کشورهای هدف گردشگری محسوب میشوند، اظهار کرد: «از میان 21 کشور شرکتکننده 12 کشور از بازارهای هدف حضور خواهند داشت که از جمله آنها کشورهای سوئیس، آلمان، گرجستان، یونان، تایلند، کرده جنوبی هستند.»
رحمانی موحد درباره میزان هزینه شرکتکنندگان برای تخصیص غرفه در دهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته گفت: « برای شرکتکنندگان داخلی به ازای هر متر با مالیات ارزش افزوده حدود 109 هزار تومان و برای شرکتکنندگان خارجی 205 یورو محاسبه شده است. قانون پرداخت هزینه کمتر برای شرکتکنندگان داخلی مصوب مجلس است که چیزی معادل یک دهم میزان هزینه پرداختی از سوی شرکتکنندگان خارجی است.»
وی درباره شرایط ورود توریستهای آمریکایی نیز تشریح کرد: «بحث روادید و رفتوآمد در حوزه وزارت امور خارجه است که تاکنون برای آن دو بار نیز بیانیه داده است و ما با وزارت امور خارجه در تصمیمگیری ملاحظه روند گردشگران و امنیتشان همکاری داشتهایم و حتی بسیاری از پیشنهادهای اولیه ما موجبات اظهارنظر و مواضع وزارت امور خارجه شده؛ چراکه بخش عمده رفتوآمد را گردشگری انجام میدهد. کمیتهای برای روادید گرشگران تصویب شد که مسئولیت آن در مصوبه دولت با سازمان میراث فرهنگی است که ما باید از آن برای اتخاذ بهترین تصمیمات استفاده کنیم.»
امینیان گفت: «در این دوره نسبت به سال گذشته به لحاظ وضعیت مشارکت در برگزاری نمایشگاه با رشد قابل توجهی روبهرو بودهایم. د راین دوهر همچننی 10 سالن را تحت پوشش قراردادیم که نسبت به سال گذشته یک سالن افزوده شده است.»
وی با اشاره به اینکه فضای نمایشگاه 4800 متر مربع است عنوان کرد: «فضای کلی نمایشگاه 35هزار مترمربع است که 17418 مترمربع آن فضای داخلی است که نسبت به سال گذتشه 13 درصد رشد داشته است. »
امینیان اعلام کرد: «در دهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته میزبان 21 کشور شرکتکننده خارجی و 318 شرکتکننده داخلی هستیم و در این میان 65 شرکت گردشگری خارجی حضور خواهند داشت. »
مدیر اجرایی نمایشگاه گردشگری عنوان کرد: «عمده گروههای شرکتکننده از بیمه، بانک، دفاتر خدمات گردشگری، شرکتهای سرمایهگذاری و سازمانهای جذب توریست هستند. همچنین در این دوره بیش از سال قبل همایشها، سمینارها و کارگاههای تخصصی برگزار خواهیم کرد و به طور کل 36 برنامه جانبی برای نمایشگاه تدارک دیده شده است. در این میان اجرای موسیقیهای آیینی را نیز خواهیم داشت.»
وی همچنین درباره میزان بازدیدهای سال گذشته عنوان کرد: «235 تا 245 هزار نفر سال گذشته زا نمایشگاه بازدید کردهاند.»
دهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته از 18 تا 21 بهمن ماه در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/