واکنش شرکتهای فناوری در مقابل دستور اجرایی مهاجرت ترامپ
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از پارسپک، روز جمعه ترامپ با امضای دستوری ورود پناهجویان از هفت کشور مسلمان از جمله کشورمان ایران را به مدت سه ماه به حالت تعلیق درآورد و هدف از این کار را جلوگیری از حملات تروریستی علیه مردم آمریکا عنوان کرده است، اقدامی که بسیاری از قوانین بینالمللی، آزادیهای اجتماعی و دستاوردهای حقوق بشر را بهسادگی نادیده میگیرد و پیشرفت اقتصادی شرکتهای حوزه فناوری و دره سیلیکون را نیز بهشدت تحتالشعاع قرار میدهد. اما دونالد ترامپ نشان داده است که از همان روز نخست قصد دارد سیاستهای ماجراجویانه خود را دنبال کند و در نظر دارد همان وعدههای انتخاباتی خود را عملی سازد.
مخالفت با MuslimBan یک حرکت جمعی را در سراسر جهان به وجود آورده است و بسیاری از رهبران جهان و شخصیتهای فعال در کنار مردمی که بسیاری از آنها مسلمان نیستند، به آن واکنش نشان دادهاند. در این میان عکسالعمل شرکتهای فناوری اطلاعات و بهویژه چهرههای برجسته این حوزه از جمله سرگئی برین، یکی از بنیانگذاران شرکت گوگل، در این اعتراضات بسیار جالب توجه بوده است که در این مقاله به گوشهای از این اعترضات میپردازیم:
سرگئی برین در کنار معترضان به دستور اجرایی منع ورود به آمریکا در فرودگاه سانفرانسیسکو
شرکتهای بزرگ و کوچک تکنولوژی در آمریکا به نیروهای مهاجر تکیه دارند. حالا بعد از سالها ورود و خروج بدون محدودیت برای این مهاجران نخبه، دولت جدید آمریکا تصمیم دارد در اقدامی جدی ورود مهاجران به این کشور را بهشدت محدود کند. سیلیکونولی یک منطقه کوچک پر از مهاجر است. تحقیقات بنیاد ملی سیاست آمریکا که در زمینه مهاجرت تحقیق و بررسی میکند، نشان میدهد که بیش از نیمی از استارتاپها و شرکتهای نوپای تکنولوژی آمریکا با ارزش یک میلیارد دلار یا بیشتر، دستکم یک مهاجر را به عنوان موسس و بنیانگذار در اختیار دارند.
دو سوم شرکتهای بزرگ تکنولوژی آمریکا از نظر سرمایه بازار، از سوی مهاجران مدیریت میشوند؛ مانند ساتیا نادلا، مدیرعامل شرکت مایکروسافت، و ساندار پیچای، مدیرعامل شرکت گوگل. بررسیهای مختلف نشان میدهد که به طور کلی حدود دو سوم افرادی که در زمینههای کامپیوتر و علوم آیتی در سیلیکونولی کار میکنند، در خارج از آمریکا متولد شدهاند. حتی در بخشها و صنایع مهم دیگر آمریکا، مهاجران سهم قابل توجهی از نیروی کار متخصص را به خود اختصاص دادهاند.
گوگل
گوگل به عنوان یکی از بزرگترین شرکتهای فناوری اطلاعات که بسیاری از تحولات دنیای IT را باید مدیون خدمات این شرکت دانست، به عنوان اولین شرکتهایی بود که به این دستور واکنش نشان داد. در اولین اقدام سرگئی برین در فرودگاه بینالمللی شهر سانفرانسیسکو در کنار معترضان قرار گرفت و با حضور خود مخالفت جدی این شرکت را با دستور جدید ترامپ اعلام کرد.
همینطور ساندار پیچای در نامهای خطاب به کارکنان این شرکت در روز جمعه نوشت که حدود ۱۰۰ نفر از کارکنان این شرکت تحت تاثیر این دستور اجرایی قرارمیگیرند. او در این نامه نوشت: «این دردناک است که میبینیم بعضی از همکاران ما به خاطر این دستور اجرایی هزینه میپردازند. ما همواره موضعمان را در مورد مهاجرت به شکل عمومی اعلام کردهایم و همینطور هم ادامه خواهیم داد».
وایبر
شرکت وایبر که اپلیکیشناش یکی از محبوبترین اپلیکیشنهای ارتباطی است و بیش از 100 میلیون کاربر را در سراسر جهان دارد، جزء اولین شرکتهایی است که به این دستور اجرایی واکنش نشان داد. شرکت وایبر اعلام کرده است که تماس با خط موبایل یا خط ثابت را بین آمریکا و ایران، عراق، سوریه، سومالی، یمن، لیبی و سودان برای تمام کاربران به صورت رایگان عرضه میکند. به عبارتی دیگر این شرکت در حمایت از این هفت کشور ، ارتباط همه کاربران را میان این کشورها به صورت رایگان پشتیبانی خواهد کرد.
Airbnb
Airbnb یکی از استارتاپهای بسیار خلاق دره سیلیکون است که در سالیان اخیر با محبوبیت بسیار بالایی میان کاربران روبهرو بوده است. خدمات این شرکت علاوه بر آنکه مسافرت را برای کاربران سایت، بسیار آسان و مقرون به صرفه میکند، این امکان را فراهم میآورد تا اعضای آن بتوانند با سادگی و سرعت بیشتری با فرهنگهای دیگر آشنا شوند و از زمان خود در طول سفر بهتر استفاده کنند.
خدمات این شرکت شامل اجاره یک بخش از محل مسکونی افراد به مسافرانی است که به آن شهر سفر کردهاند. با تصویب دستور MuslimBan بسیاری از شهروندان این کشورها در فرودگاههای مختلف جهان سرگردان شده اند و شرکت AirBnb به عنوان یکی از شرکتهای موفق حوزه فناوری اطلاعات اعلام کرد که به تمامی این افراد که به این شکل سرگردان شدهاند، فضای اسکان رایگان اعطا میکند.
اپل
شرکت اپل یک شرکت چند ملیتی آمریکایی است که در زمینه طراحی و ساخت لوازم الکترونیکی مصرفی و نرمافزار کامپیوتر فعالیت میکند. اپل معمولا به تولید سختافزارهای نوین و دارای طراحی خاص معروف است. از محصولات سختافزاری این شرکت میتوان آیپد، آیمک، مکبوک، آیپاد و آیفون را نام برد. همچنین این شرکت در زمینه تولید نرمافزار هم فعالیت دارد. نرمافزارهای آیتونز، آیلایف، آیورک و سیستمعامل مورد استفاده در رایانههای این شرکت مک اواس نیز نمونههایی از فعالیت نرمافزاری این شرکت هستند.
تیم کوک، مدیر عامل شرکت اپل، در پیغامی با ابراز نگرانی در مورد این تصمیم اعلام کرد که اپل از دستور جدید مهاجرت حمایت نمیکند و از آن تبعیت نخواهد کرد. وی در پیغامی به کارمندان شرکت اپل نوشت: «این دستور تاثیر عمیقی روی اپل و نیز روی تمامی جامعه آمریکا خواهد داشت. بدون وجود مهاجران اپل شکل نمیگرفت و هیچ کدام از نوآوریها و موفقیتهای امروز به دست نمیآمد».
مایکروسافت
برد اسمیت، رئیس حقوقی شرکت مایکروسافت هم در بیانیهای اعلام کرد که این شرکت به مهاجرت متعادل مهاجران نخبه و متخصص و ایجاد فرصتهای مهاجرت برای نخبگان و متخصصان جوان مطیع قوانین آمریکا مانند رویاپردازان اعتقاد دارد. مایکروسافت شرکت کامپیوتری آمریکایی و چندملیتی است، که دفتر مرکزی آن در شهر ردموند، ایالت واشینگتن، ایالات متحده آمریکا قرار دارد. این شرکت، بزرگترین شرکت ارائه نرمافزار رایانه در دنیاست که به انتشار کتاب و تولید محصولات چندرسانهای و ارائه خدمات پست الکترونیکی نیز میپردازد.
فیسبوک
مارک زوکربرگ، مدیر عامل فیسبوک، در صفحه خود نوشت: «پدربزرگ و مادربزرگ من از آلمان، اتریش و لهستان به آمریکا آمدهاند و والدین همسرم نیز از چین و ویتنام. آمریکا ملتی تشکیلشده از مهاجران است و ما باید به آن افتخار کنیم. من هم مانند بسیاری از شما نگران تاثیرات این فرمان اجرایی رئیسجمهوری ترامپ هستم. ما باید این کشور را امن نگه داریم، اما باید این کار را با تمرکز روی کسانی که واقعا تهدید به شمار میآیند، انجام دهیم، ما باید درهای کشورمان را به روی مهاجرانی که به کمک نیاز دارند، باز نگه داریم؛ این چیزی است که باید باشیم».
نتفلیکس
نتفلیکس یکی از موفقترین شرکتهای فعال در حوزه سینما و سرگرمی است که امکان نمایش فیلمهای روز جهان را روی شبکه این شرکت و از طریق اینترنت برای کاربران فراهم میآورد. این شرکت همچنین تولیدکننده مجموعههای تلویزیونی است که تا آغاز سال ۲۰۱۶ بیش از ۷۵ میلیون مشترک از خدمات آن استفاده کردهاند. رید هستینگز، مدیرعامل شرکت نتفلیکس، در سخنان خود تصریح کرده است که اقدامات ترامپ به کارکنان این شرکت در سراسر جهان آسیب میزند و این مساله برای همه ما دردآور است.
وی در متنی که در فیسبوک خود منتشر کرده است، گفت: «از همه بدتر اینکه اقدامات یاد شده باعث میشود آمریکا امنیت کمتری داشته باشد زیرا باعث میشود نفرت از آن بیشتر شود و متحدان این کشور هم کمتر شوند».
توییتر
در همان ساعات اولیه تصویب این دستور اجرایی و مخالفت چهرههای مختلف، هشتگ MulsimBan در شبکه اجتماعی توییتر به داغترین موضوع تبدیل شد و توجه همه جهانیان را به خود معطوف کرد. در همین راستا ، خود شرکت توییتر نیز دست به کار شد و در شناسه رسمی خود اعلام کرد که این شرکت توسط مهاجرانی از تمامی ادیان بنا شده است و از همه آنها پشتیبانی و حمایت میکند.
انتهای پیام/