حبیبی؛ مرد علم و عمل
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، در متن یادداشت دکتر حمید میرزاده آمده است:
«از شمار دو چشم یک تن کم وز شمار خرد هزاران بیش
دانشمند فرزانه مرحوم دکتر "حسن حبیبی" از شمار خردمندان و فرهیختگان این مرز و بوم بود. اخلاق متواضعانه و صبر و شکیبایی او در کنار تفکر عالمانه و خدمات صادقانهاش شخصیتی کمنظیر و پرجاذبه از او ساخته بود.
دکتر حبیبی با ژرفاندیشی و با نگاه عمیق فرهنگی کار میکرد و معتقد بود راه توسعه ایران از توسعه فرهنگی میگذرد. اثرانگشت سلیمانی و دممسیحایی دکتر حبیبی در اغلب مجموعههای مهم علمی یا فرهنگی کشور به خوبی پیداست. مجموعه عظیم فرهنگستانهای ایران، کتابخانه ملی ایران، بازسازی ساختمان قدیمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران به عنوان اولین پردیس علمی دانشگاه، مجموعه عظیم بنیاد ایرانشناسی و بنیاد امیرکبیر و بازسازی مجموعههای میراث فرهنگی ایران همه و همه نشانه روشن جدیتها و پیگیریها و دلواپسیها و دلسوزیهای این مرد بزرگ برای احیای ادب و فرهنگ ایران هستند.
در کنار این همه اقدامات گرانسنگ و بنیادین، کتابها و آثار پژوهشی فخیم و نفیس وی مثل مجموعه بازارهای ایران، مجموعه تقسیمات کشوری ایران، مجموعه شهرهای ایران و مجموعه اماکن مذهبی ایران که اخیرا با همت بنیاد ایرانشناسی به زیور طبع آراسته شدهاند، همگی نشاندهنده عظمت و استواری شخصیت دکتر حبیبی در پاسداری از عرصههای علمی و فرهنگی ایران است. در کارنامه پربار خدمات با صفا و بیریای او همکاری با ششدولت پس از انقلاب از نقطههای روشن و بارز حضور فعال او در تدبیر امور سیاسی ایران را میتوان دید. او همیشه از سر اعتقاد و باور قلبی و به تعبیر ادبا از بندندان و صدق دل بیصدا و فروتنانه کار میکرد. خوب است ناگفته نماند بهعنوان همکار ایشان که سالهای مدیدی در محضرشان درس میگرفتم، مدیری دقیقتر و بهآئینتر و موثرتر و دلسوزتر از او برای توسعه ادب و فرهنگ ایران ندیدم و این پرواضح است که کارهای باعظمت و استوار او بدین خوبی و دلارایی و جاویدانی که هریک در جای خود یادگاران پر بهایی برای ایران هستند، نمیتواند بدون تاییدات و استظهار الهی از این مرد شریف باشد.
بیهیچ تردید و انکار، عملکرد این مرد علم و عمل حاکی از بزرگی و عظمت قدر و کثرت معرفت و خلوص نیت و صداقت محض و محض صداقت او است. دکتر حبیبی فرزند اسلام و ایران و همیشه مایه مباهات ماست. او از مدیران پرفایده و کمهزینه برای کشور بود. دکتر حبیب انسانی پاکدامن و پرهیزگار بود. او میگفت به خاطر دنیای دیگران، آخرت خودتان را خراب نکنید. با احدی رودربایستی نداشت و براساس قانون و مقررات کار میکرد.
ایشان از یاران قدیمی و همگامان صمیمی آیتالله هاشمی رفسنجانی (ره) بود و احترام و شأن بسیار زیادی برای آن عزیز سفرکرده قائل بود. آیتالله هاشمی رفسنجانی نیز همواره با طیب خاطر و اطمینان کامل، اداره جلسات هیأت وزیران را به به ایشان میسپرد.
امید است آنچه از قلم من از بیان والایی و فرخندگی مقام بالای دکتر حبیبی عزیز بهناتوانی باز ماند، بهتوانایی چشم و دل سایر همکاران ارجمند و نکتهیاب او روشن شود. یاد این چهره ماندگار علمی، فرهنگی و سیاسی ایران که همواره بر طریق اعتدال و انصاف و خدمت متواضعانه به مردم و کشور بود، گرامی باد.»
*رئیس دانشگاه آزاد اسلامی
انتهای پیام/