دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 بهمن 1395 - 10:29

کشف نخستین آثار آب در سنگ‌های مریخی

کاوشگر «کنجکاوی» یا »کیوریسیتی» ناسا در آغاز فعالیت خود در سال 2017 به بررسی سنگ‌هایی می‌پردازد که ظاهرا اثر آب در مریخ را در خود حفظ کرده‌اند.
کد خبر : 152241

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به‌ نقل از وبلاگ ناسا، هیجان‌انگیز‌ترین و مهم‌ترین پرسش بشر درباره فضا این است که آیا جایی غیر از زمین هم قابل سکونت است یا خیر؟ حتی پی بردن به اینکه در گذشته محلی قابل سکونت بوده، برای ما حیاتی خواهد بود. جدا از وب‌سایت‌ها و انجمن‌هایی که فعالیت‌های تخیلی و کشف مدرک برای اثبات وجود موجودات فرازمینی در عکس‌های ناسا می‌گردند، دانشمندان سازمان فضایی ایالات متحده آمریکا به دنبال مدارکی هستند که دریابند آیا مواد اولیه حیات یعنی آب و اکسیژن در نقاط دیگر کائنات وجود دارد یا خیر.


کاوشگر کیوریوسیتی یا کنجاوی متعلق به ناسا، اکنون چهار ساله شده است و طی این مدت شواهد و علائم زیادی را بررسی کرده است. این کاوشگر طی مأموریتی تاکنون توانسته است نمونه‌هایی از سنگ‌هایی که در معرض اکسیژن فرسوده شده‌اند بیابد اما مهم‌ترین کشف امروزش، برخورد به صخره‌ای است که ظاهرا از گل خشک شده به‌ وجود آمده است. این صخره دارای ترک‌های زیادی است که آن‌ را کاملا شبیه گل خشک‌شده کنار دریاها یا بیابان‌های زمین کرده است.


محلی که سنگ‌های ترک‌دار در آن پیدا شده است به نظر محققان ناحیه‌ای‌ است که زمانی دریاچه‌ای در آن وجود داشته است. فرم سنگ‌ها نشان می‌دهد که در محلی که آب دائما جریان رفت و برگشتی داشته است، درست شده‌اند. از این رو ناسا معتقد است که این سنگ‌ها زمانی شن‌های ساحلی دریاچه و در معرض موج‌های آن بوده‌اند.


3 میلیارد سال قبل که این دریاچه آرام‌آرام بخار شده است، سنگ‌ها در معرض بادها و شن‌های روان قرار گرفته‌اند و در زیر آنها مدفون شده‌اند که این ماهیت لایه‌لایه سنگ را توضیح می‌دهد. یافته‌های کیوریوسیتی هنوز در مرحله‌های نخستین است و برای تکمیل نیازمند آزمایش‌ها و مشاهدات دقیق‌تری خواهند بود.


مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا




انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب