دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 دی 1395 - 18:25

التیام زخم با تار عنکبوت مصنوعی

محققان رشته های بسیار ظریف همچون تار عنکبوت ساختند که می توانند در فرآیند آزادسازی دارو، پزشکی ترمیمی و التیام زخم به کار گرفته شوند.
کد خبر : 149073

به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا از ایرنا، محققان دانشگاه ناتینگهام در انگلیس برای اولین بار نشان دادند که با استفاده از 'شیمی کلیک' می توان مولکول هایی مانند آنتی بیوتیک ها و یا رنگ های فلورسنت را به تار عنکبوت مصنوعی ساخته شده از باکتری 'ایی کولای' متصل کرد.
شیمی کلیک (Click Chemistry) عبارتی که اولین بار سال 2001 بیان شد، به آن دسته از واکنش های سنتز اشاره دارد که دارای راندمان بسیار بالا و گستره کاربردی زیاد هستند و فقط محصولات جانبی را ایجاد می کنند که بدون استفاده از کروماتوگرافی می توان آنها را جدا کرد.
محققان متوجه شدند که مولکول های منتخب را می توان در پروتیین محلول تار عنکبوت قبل از تبدیل آن به فیبر و یا بعد از تشکیل فیبرها، کلیک و یا تزریق کرد.
به عبارت دیگر، این روند به آسانی قابل کنترل است و از بیش از یک نوع مولکول می توان برای اتصال به هر یک از رشته های تار عنکبوت استفاده کرد.
محققان نشان دادند پس از آن که آنتی بیوتیک 'لووفلوکساسین' به این فیبرهای تار عنکبوتی متصل می شوند، آنتی بیوتیک به آرامی از رشته های تار رها می شود و خاصیت ضد باکتریایی آن برای دستکم پنج روز باقی می ماند.
نیل توماس از دانشگاه ناتینگهام گفت: با استفاده از روش ما، عفونت برای چند هفته یا چند ماه با آزاد سازی کنترل شده آنتی بیوتیک ها قابل پیشگیری می شود.


انتهای پیام/

برچسب ها: عنکبوت
ارسال نظر
هلدینگ شایسته