دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

«رویا 1» و «پرنده» در قالب دو تصویر از دنیای امروز اجرا می‌شوند/اجرای «تاریک و روشن» سوئیسی‌ها در جشنواره تئاتر فجر

کشور اسپانیا با دو نمایش «رویا1» و« پرنده » و کشور سوئیس با نمایش «تاریک و روشن» در سی و پنجمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر حضور خواهند یافت.
کد خبر : 148974

به گزارش گروه فرهنگی آنا از روابط عمومی سی و پنجمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، دو نمایش «رویا 1» و«پرنده» آثاری هستند که از اسپانیا در بخش بین‌الملل این دوره از جشنواره تئاتر فجر به صحنه می‌روند.


نمایش «رویا 1» کاری از کمپانی «روبرتو وایت» به کارگردانی و طراحی روبرتو وایت است.


در خلاصه داستان این نمایش آمده است: «رویا 1» براساس شیوه‌های تئاتر فیزیکال طراحی شده است. دلقک این نمایش با دستکاری اشیا، داستان قطعات کوچکی را روایت می‌کند که در یک خانه بسیار ویژه قرار دارند.


عوامل اجرایی این نمایش به شرح زیر هستند:


طراح، کارگردان و بازیگر: روبرتو وایت، دستیاران کارگردان: پابلو تندلا، رائول بروسچینی، طراح آکسسوار: روبرتو وایت، کارمل کروز، سگوندو کروز، آرانا برادرز، آلدو ویلاگرا، طراح لباس: کریستینا هایالا، تدوین موسیقی: کلودیو لُ گیودیس، طراح نور: الکس آریزتی مونو، مدیر فنی: خیلیان رامیرو گرائو ، مدت نمایش: 50 دقیقه،


روبرتووایت متولد 1975آرژانتین، کارگردان تئاتر، عروسک گردان و دانش‌آموخته مدرسه دلقک و بداهه‌پردازی پاتاکلان در شهر لیمایپرو است.


او عضو موسس کمپانی لاسانتارو دیلا و کمپانی تئاتر موندوس است. همچنین نمایش «پرنده» دیگر اثری است که از اسپانیا در این دوره از جشنواره تئاتر فجر اجرا می‌شود.


این نمایش کاری از گروه «سنور سرانو» و دیگر نمایشی است که در بخش بین‌الملل سی و پنجمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر روی صحنه می‌رود.


در خلاصه داستان آمده است:


دو تصویر از دنیای امروز. از یک طرف، جنگ، خشکسالی، جنگل‌های نابودشده، سواحل آلوده، استثمار نیروی کار، بی‌ثباتی سیاسی، شرایط نامناسب بهداشتی، آزار و اذیت، اخراج، سو استفاده از منابع و سفره‌های آب طبیعی و کمبود مواد غذایی. در طرف دیگر، سوپر مارکت‌های انباشته از اجناس، خیابان‌های امن، ثبات خانواده، خدمات بهداشتی مناسب، آزادی، کار با حقوق، احترام به حقوق بشر، رفاه، بازیافت و انرژی‌های تجدیدپذیر، تحرک طبقاتی و ...


عوامل اجرایی این نمایش به شرح زیر هستند:


کارگردان: الکساندر سرانو، نویسندگان: الکساندر سرانو، فران دوردال، پاو پالاسیوس


بازیگران: آلبرتو باربرا، الکساندر سرانو، پاو پالاسیوس، صدا: سیمون میلسداچر، مدیر پروژه: باربارا بلوین


طراح نور و ویدئو: آلبرتو باربرا ، طراح صدا: راجر کستا وندرل، تولید ویدئو: ویسنک ویاپلانا، ماکت: سارای لدسما، نوریا مانزانو


طراح لباس: نوریا مانزانو، دستیار تهیه: مارتا باران ، مشاور علمی: ایرن لاپونته، مشاور پروژه: ویکتور مولینا


مشاور حقوقی: کریستینا سولر، مدیرگروه: ایوا هوروات ، مدت نمایش: 60 دقیقه


الکساندر سرانو تارانگوکارگردان و بازیگر اسپانیایی، متولد 1974 در بارسلونا است.


او دانش‌آموخته کارشناسی‌ارشد ارتباطات، طراحی صنعتی و ام بی ای و کارگردانی صحنه، موسس گروه تئاتر سِنور سِرانو در سال 2006 و کارگردان نمایش‌های: «خانه‌ای در آسیا»(جایزه منتقدان بارسلونا، 2014)، «بریکمن، براندو، جنبش حباب»(جایزه بهترین نمایش خلاق در نمایشگاه بین‌المللی تئاتر، 2013)، «فاجعه» (جایزه ویژه هیات داوران جشنواره PIHT لهستان و جایزه ویژه هیات داوران از جشنواره بانیالوکا لهستان، 2012)، «یادداشت» (جایزه بهترین کارگردانی از موسسه تئاتر اسپانیا، 2010)، «تغییرناپذیر»(جایزه بهترین پروژه هنرهای نمایشی لیدا اسپانیا، 2007)، «در برابر طبیعت»، «اروپا»، «هزار ببر غمگین»(جایزه بهترین نمایش خلاق در نمایشگاه بین‌المللی تئاتر، 2007) است.


اجرای «تاریک و روشن» سوییسی‌ها در جشنواره تئاتر فجر


نمایش «تاریک و روشن» از کشور سوئیس از جمله نمایش‌هایی است که در بخش بین‌الملل سی و پنجمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر به صحنه می‌رود.


نمایش «تاریک و روشن» از کشور سوئیس کاری از گروه «گروه تریکستر- پی» به کارگردانی مشترک کریستینا گالبیاتی و ایلیا لوگینبوهل است.


در خلاصه داستان این نمایش چنین آمده است:


«گرگ و میش مرز بین روز و شب است، هنگامی که سایهها طولانی می‌شوند و تاریکی حکمفرماست. ما از نور به سمت تاریکی می‌رویم ، زیبایی از بین میرود، ما با ناپایداری آن مواجه میشویم. تصاویری از شوک الکتریکی، از خاموش و روشن شدن نور، از تغییر سایهها، از طغیان شدید آب، سقوط و فرو رفتن.»



عوامل اجرایی این اثر نمایشی به شرح زیر هستند:


کارگردانان و ایده پردازان: کریستینا گالبیاتی، ایلیا لوگینبوهل ،دراماتورژ: سیمونا گونلا ، طراح نور: پائولو سولسیا ، صدا: لوییس فرناندز دیاز ، همکاران ایده پردازی: ژوک لارینز، وینت مانشوون ، گرافیک و عکس: استودیو سی سی آر زد.


مسعود دلخواه: انتخاب درست داوران به افزایش کیفیت جشنواره کمک می‌کند


مسعود دلخواه معتقد است که باید چشم انداز درستی در انتخاب داوران در بخش های مختلف وجود داشته باشد و این انتخاب درست به افزایش کیفیت جشنواره کمک می کند.


این هنرمند تئاتر با اشاره به اجرای نمایش ها در طول سال ادامه داد: هیچ ایرادی ندارد در بخش بین‌الملل شاهد اجرای آثاری باشیم که در طول سال اجرا شده‎اند چون این آثار نمایشی، آزمون و خطاهایشان را از سر گذرانده‌اند و برای ماهم که آنها را ندیده‌ایم از جذابیت بالایی برخوردار هستند.


این مدرس دانشگاه با اشاره به تاثیر گذاری دبیران در هر دوره از برگزاری جشنواره تئاتر فجر یادآوری کرد: جشنواره تئاتر فجر به دلیل نبود دبیران ثابت، مسیر ممتد و چشم‌انداز مشخصی را در سال‌های برگزاری خود طی نکرده که پیامدهایش را در این سال‌ها دیده‌ایم.


کارگردان نمایش «بیگانه» درباره انتخاب داوران جشنواره نیز گفت: دراین سال‌ها انتخاب داوران جشنواره هم روند مشخصی را طی نکرده است. در دوره‌ای داوران خوبی برای قضاوت آثار انتخاب می‌شوند و در دوره‌ای عکس آن صورت می‌گیرد که می‌بایست برای چشم‌انداز بهتر جشنواره ، تمهیداتی در این راستا صورت بگیرد.


دلخواه با بیان اینکه اعتبار جشنواره به شرکت کنندگانش است ،اضافه کرد: اگر حمایت ها و پشتیبانی مالی از جشنواره و گروه های نمایشی بهتر شود، به طور شاهد افزایش گروه های شرکت کننده در جشنواره هستیم.


منیژه محامدی: بودجه و حمایت ها در برگزاری جشنواره تئاتر فجر تاثیر می گذارد


منیژه محامدی کارگردان باسابقه تئاتر معتقد است: به دلیل کمبود بودجه در حوزه نمایش باعث شده که جشنواره بین المللی تئاتر فجر نیز تحت تاثیر این موضوع قرار بگیرد.


این هنرمند و مدرس دانشگاه همچنین افزود: حمایت از جشنواره بین المللی تئاتر فجر، در اصل حمایت از هنرمندان و برگزیدگانی است که در این جشنواره حضور دارند. اگر این حمایت نباشد، به طور حتم هنرمندان به مرور دلسرد خواهند بود.


محامدی با اشاره به اجرای نمایش‌هایی که در طول سال اجرا شده‌اند در جشنواره فجر، اضافه کرد: مسئله‌ای که در همه جشنواره‌های دنیا روی می‌دهد و ما هم شاهد این رویداد در جشنواره تئاتر فجر هستیم، وجود آثاری است که در طول سال اجرا شده‌اند . چرا که این اتفاق منطقی‌تر از وجود آثاری است که در مدت زمان کم برای حضور در جشنواره تولید می‌شوند.


سی و پنجمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر به دبیری سعید اسدی از اول تا دوازدهم بهمن ماه برگزار می‌شود.






انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب