دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 دی 1395 - 02:00

بررسی نظر مراجع تقلید درباره بازاریابی شبکه ای

حکم فقهی بازاریابی شبکه ای همواره محل ابهام بوده و برخی از این ابهام سوء استفاده کرده و با جعل، تحریف و سوالات مبهم سعی کرده اند نظرات فقهی پیرامون بازاریابی شبکه ای را غیر از آن چه که هست جلوه دهند و با انتشار نظرات تحریف شده فقهی دستاویزی برای اقدامات خود بیابند.
کد خبر : 146610

به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا از خراسان، این مطلب تنها به استفتائات مراجع اختصاص یافته است و بنابر مدارک محکم (وب سایت مراجع، تماس تلفنی و ایمیل) تهیه شده است. در بخش دیگری از مطلب به صورت تحلیلی به دلایل شرعی بودن یا نبودن بازاریابی شبکه ای پرداخته ایم. امیدواریم که این مطلب در صفحه دخل و خرج بتواند شما را برای تصمیم بهتر راهنمایی کند. تقریبا اکثر مراجع تقلید در مورد بازاریابی شبکه ای، نظر خود را اعلام کرده اند. از آنجا که نظر مراجع تقلید در مواجهه با بازاریابی شبکه ای متفاوت است، لازم است متن با دقت کافی مطالعه شود. علاوه براین، باید توجه کنیم که مراجع به صورت کلی حکم می دهند اما موضوع شناسی به مقلد مربوط می شود. برای مثال، مراجع تقلید می گویند احتکار حرام است اما این که عملی که انجام می شود، مصداق احتکار است یا نه؟ به عهده مقلد گذاشته اند. لذا حکم مراجع براساس آیین نامه وزارت صنعت می باشد. حال چنانچه این آیین نامه در واقعیت عمل نشود، موضوع دیگری است که حکم مذکور ناظر به آن نیست. در ادامه آخرین استفتائات از مراجع آورده شده است:



آیت ا... سیستانی

آیت ا... سیستانی فعالیت در بازاریابی شبکه ای را جایز نمی دانند. در سایت رسمی ایشان آمده است:

نظر (معظم له) در مورد بازاریابی هرمی و بازاریابی شبکه ای چیست؟

حضرت آقا (مد ظله) این گونه معاملات را اجازه و تصحیح نمی فرمایند.

با این حال، صفحه «دخل و خرج» ضمن تماس با دفتر ایشان، تفاوت های بازاریابی شبکه ای و هرمی را ذکر کرد و آیین نامه وزارت صنعت را در این زمینه یادآور شد اما پاسخگوی دفتر ایشان ضمن بیان این که از این مسائل اطلاع داریم، خلاف شرع بودن بازاریابی شبکه ای را تکرار نمود.


آیت ا... مکار م شیرازی

در پایگاه اطلاع رسانی آیت ا... مکارم شیرازی آمده است:

نظر حضرت عالی در مورد فعالیت های اقتصادی به صورت بازاریابی شبکه ای که تحت عناوین جدید و با تغییراتی در روش اجرا، رایج گردیده و بعضا مدعی اخذ مجوز های قانونی هستند، چیست؟

تنها در صورتی که بازاریابی به صورت شبکه ای و زیرمجموعه ای نباشد و سود حاصله فقط به بازاریاب اول تعلق گیرد، اشکالی ندارد و غیر آن اشکال دارد. البته ممکن است در طرح های جدید، بعضی از اشکالات این کار برطرف شده باشد ولی هنوز اشکال اصلی که استفاده بازاریاب های بالواسطه می باشد و نوعی «اکل مال به باطل» است وجود دارد.لذا آیت ا... مکارم شیرازی صراحتا اعلام می کنند که این فعالیت خلاف شرع است. چرا که بنای بازاریابی شبکه ای بر استفاده از زیرمجموعه های آن است.


آیت ا... خامنه ای

در آخرین به روزرسانی «پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری» در مورخ 30 آذرماه 95 نظر ایشان این گونه بیان شده است:

همانگونه که مستحضرید آیین نامه ای توسط وزارت صنایع، جهت فعالیت شرکت های بازاریابی شبکه ای تنظیم شده است، خواهشمند است نظر فقهی مقام معظم رهبری (مدظلّه العالی) را در مورد این آیین نامه و فعالیت طبق آن اعلام فرمایید.

چنانچه آیین نامه مزبور از نظر شورای محترم نگهبان مورد تأیید باشد، فعالیت اقتصادی بر طبق آن فی نفسه اشکال ندارد.

همانگونه که از این سوال و جواب برمی آید، نظر رهبری تبعیت از نظر شورای نگهبان است. از آنجایی که فعالیت بازاریابی شبکه ای براساس آیین نامه وزارت صنعت مجاز است و مسیر قانون گذاری را از مسیر مجلس طی نکرده، به تصویب شورای نگهبان نرسیده است.

با این حال، شورای نگهبان در 24 آبان ماه نظر خود را در مورد بازاریابی شبکه ای که در قالب ارجاع از دیوان عدالت اداری صورت گرفته بیان کرده است. ماجرا از این قرار بود که فردی به نام محمد برو مند از وزارت صنعت، معدن و تجارت شکایت می کند که در مورد بازاریابی شبکه ای خلاف شرع عمل می کند.

دیوان عدالت اداری هم از شورای نگهبان استعلام می کند. شورای نگهبان در پاسخ به این استعلام، اعلام می کند:«موارد سوال فی نفسه خلاف موازین شرع شناخته نشد» اگرچه ظاهر این پاسخ می تواند موید خلاف شرع نبودن بازاریابی شبکه ای باشد، اما باید به لفظ «فی نفسه» توجه داشت.

به نظر می رسد که مراد شورای نگهبان قانون اساسی این است که اگر فعالیت های بازاریابی شبکه ای دقیقا مطابق آیین نامه باشد، مغایرتی با شرع ندارد. اتفاقی که کمتر در واقعیت رخ می دهد.


آیت ا... صافی گلپایگانی

نظر جناب عالی در مورد درآمد حاصل از بازاریابی شبکه ای و هرمی چیست؟

به طور کلّی دادن پول در مقابل دلالی فردی که مشتری را به صورت مستقیم معرفی می کند تحت عنوان جعاله اشکال ندارد امّا چنانچه این گونه پرداخت حقّ دلالی به صورت هرمی باشد، به این صورت که در هنگام معرّفی مشتری توسط نفرات بعدی به نفرات اول هم مبلغی بدهند، محلّ اشکال و اکل مال به باطل است.


آیت ا... وحید خراسانی

دفتر آیت ا... وحید خراسانی در سایت خود نوشته است:

آیا بازاریابی شبکه ای صحیح است؟

جواب) بازار یابی شبکه ای بنابر احتیاط واجب صحیح نیست و در این احتیاط واجب نمی توانید به کسی دیگر رجوع نمایید.

به این ترتیب آیت ا... وحید خراسانی هم بازاریابی شبکه ای را عملا جایز ندانسته اند.


آیت ا... علوی گرگانی

آیت ا... علوی گرگانی در وب سایت خود این گونه فعالیت ها را مجاز ندانسته اند. با این حال و با وجود برخی شایعات در زمینه نظر ایشان، مصاحبه ای را ترتیب داده اند. این مصاحبه از پایگاه اطلاع رسانی این مرجع که در تیرماه 95 صورت پذیرفته، نقل می شود: «پیرو آنچه که اخیرا در برخی رسانه ها و شبکه های مجازی منتشر شده است مبنی بر این که مرجع عالیقدر حضرت آیت ا... العظمی علوی گرگانی مد ظله فعالیت در بازاریابی شبکه ای را حلال و مجاز دانسته اند، اعلام می گردد که ایشان مطلقا این نوع فعالیت را مجاز ندانسته و حلال نمی دانند»


آیت ا... نوری همدانی

در مورد بازاریابی شبکه ای آیا پولی که از طریق بازاریابی شبکه ای به دست می آید حلال است یا حرام؟

کسب درآمد از طریق مذکور جایز نیست.


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
امان الله
Afghanistan
پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۳۹۷ - ۰۹:۰۷
۰
آیا بازاریابی شبکه ای از نگاه اسلام جایز است؟
علی
Iran (Islamic Republic of)
چهارشنبه ۰۷ آذر ۱۳۹۷ - ۰۱:۱۰
۲
ایا بازاریابی که از غرب نشعت گرفته صورت اسلامی داره؟
رامین
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۰۲ دی ۱۳۹۷ - ۲۳:۴۵
۰
وقتی از طریق هرم می توان کلی جوان را به کار دعوت کرد چه مشکلی دارد
اگر مشکل دارد چرا در ایران دفتر های بازاریابی شبکه‌ای بیشتر شده اند
عاطفه عمادی
Iran (Islamic Republic of)
چهارشنبه ۱۰ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۳:۲۹
۵
دلیل حرام بودنش چیه وقتی اینقدر با سختی و تلاش داریم تو این سازمان تلاش میکنیم.
عبدالعلی علیزاده
Afghanistan
شنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۸:۴۲
۰
آیابازیابی شبکه یی حرام است
مثل شرکت تلفیق هنر که آثار دستی تولید میکند
اگر از نظراسلام اشکال دارد چرا این شرکت ها بسته نمیشود .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۲۳ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۱:۴۸
۰
مشکل ما نتورکر ها اینه که الان حرامه باید یه چند سالی بگذره تا مزایای بازاریابی شبکه ای رو بفهمن و اونوقت مثل خیلی چیزهایی که قبلا حرام بود و الان حلال
این نوع بازاریابی سالم و پر منفعت برای مردم و اقتصاد ایران روزی حلال خواهد شد وتنها کسانی ضرر خواهند کرد که یک روز خواهند فهمید حلال است و فرصتهای طلایی را از دست داده اند
رضا
Iran (Islamic Republic of)
جمعه ۲۶ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۷:۲۵
۰
یعنی یک نفر پیدا نمیشه که یک جواب قطعی بده...بخدا اگر غیر ازین باشه روز قیامت نمیگزرم ازتون که چرا جلو پول دراوردن مییگیرد.‌
رزا
Iran (Islamic Republic of)
دوشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۸:۵۵
۰
آیا بازاریابی شبکه ای در غالب شرکت تلفیق وهنر که فروش صنایع دستی است اشکال شرعی دارد؟اگر بله چرا مجوز سازمان میراث فرهنگی و وزارت صنعت کشور اسلامی رو دارند؟
احمد
Iran (Islamic Republic of)
چهارشنبه ۲۱ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۳
۲
سلام
نظر مراجع بر اساس موازین شرعی و اسلامی هستش.
هر کاری سختی خودش رو داره و برای روزی حلال هر کسی باید راهی رو طی کنه، و اما مسائل شرعی کاری به سود و درآمد نداره لذا حکم خدا یکیست، و مراجع هم طبق آیات و روایات فتوا میدهند نه اینکه چیزی از خودشون در بیارن.
عزیزانی که توی بازاریابی شبکه ای هستند باید دقت کنند که لذت پول درآوردن شیرینی داره ولی وقتی حرامه و ابهام و شک توی این درآمد هست بدونیم که نسل های بعد از ما هم از این پول شبه ناک دارن استفاده می‌کنند. خدا عاقبت بخیر مون کنند. من بعضی وقتها از لیدرهای بیز و بادران و غیره خنده ام میگیره که چطوری مساله ای که مراجع حرام کردند رو میان جوری توضیح میدن که این کار پولش حلاله. واقعا برای حزب اللهی ها هم متاسفم.
و من الله توفیق
الهام معصومی
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۰:۳۲
۰
ایا شرکت های دانش پژوه که بازاریاب ها در این شرکت اقدام به جذب افراد میکنند، و سود حاصل از جذب این افراد به حقوقشان اضافه میشود از نظر شرعی چه حکمی دارد، مرجع تقلید ایت الله نوری همدانی
کوثر
Iran (Islamic Republic of)
پنجشنبه ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۵:۱۲
۱
سلام
باتوجه به نظر رهبری مبنی براین که( اگر مطابق باآیین ناما شورای نگهبان باشد اشکال ندارد)
از کجا باید متوجه شد که مطابق آیین نامه است؟
اصلا این آیین نامه چیست که باید برطبقش عمل شود؟
اگر سوداز طرف کارخانه فقط در قبال مشاوره دهی به زیر مجموعه به دست بالایی تعلق بگیرد آیا باز هم اشکال دارد؟
اگر فقط مصرف کننده باشیم ویا زیر مجموعه باشیم ولی زیر مجموعه نسازیم باز هم اشکال دارد؟
ارام
Iran (Islamic Republic of)
جمعه ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۱:۱۰
۲
این کار حرامتر ازحرام و ازبالا نباید اجازه فعالیت بدهند.بامسایل روانشناسی و سفسطه فردرا وارد میکنند.فرد ازکاروزندگی اصلی میفته ومیره دنبال پیداکردن زیرمجموعه.پسرامون که سربازی نمیرند ودانشگاه ودرس هم ول میکنند که سرکارند و به زودی به درامد میرسند ولی فقط بردگی میکنند حرف هم توی گوششون نمیره.دختراهم توی رویا غرق میشند و دیگه نه دنبال درس میرند نه هیچی که میخواند زندگی وپول درست کنند .هیچ سود فروش ندارند چون جنس ها همه به قیمت گرون و روی جلد میخرند.تنها سودشون از کلاه گذاشتن سر زیرمجموعه بعدی. تروخدا برسونید به گوش رهبر ومجلس کلا این شرکت ها ببندند
ناشناس
United States of America
چهارشنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۷:۰۵
۱
این نوع بازاریابی نوعی گول زدن افراده. و هیچ درامدی کسب نمیشه به جز برای نفرات اصلی سازمان
امیر
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۲:۴۸
۰
بابت حکم شرعی بازاریابی شبکه ای آیت الله خامنه ای فرمودند در صورتی که به تایید شورای نگهبان برسه موردی نداره و این کسب وکار در تاریخ 1395/10/11 به تایید شورای نگهبان رسیده.
حکم رهبری : https://www.leader.ir/fa/content/17054/%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D8%A8%DB%8C-%D8%B4%D8%A8%DA%A9%D9%87-%D8%A7%DB%8C
تاییدیه ی شوری نگهبان : http://luxurynetworker.ir/?p=1177
حمید
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۱۴ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۱:۰۰
۱
به نظر من بازار یابی شبکه ای هم به نفع ملت و هم به نفع دولت چون کاملا علمی و قانونی
علیرضا
Iran (Islamic Republic of)
چهارشنبه ۲۲ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۵:۱۱
۲
یه روزی مراجعه تقلید اومدن خوردن قند و چای رو حرام کردن چون سودی براشون نداشت، بعد از چند وقت گفتند اگه قند رو بزنی توی چای حلاله میشه استفاده کرد. اونای ک تاریخ خوندن میدونن چی میگم. حالا هم چند وقت دیگه اوکی میشه نگران نباشد.
مهتاب
Iran (Islamic Republic of)
جمعه ۳۱ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۰
۲
بازاریابی شبکه ای کاملا قانونیه هرکدوم از افراد دارن به اندازه ی زحمتشون پول میگیرن و اگر دقت کنید همه چیز در دنیا طبق اهرم نفرات پیش میره اگر یک مقدار ذهنتون رو باز کنید متوجه میشید
لطفا درمورد شرکت هایی که مجوز دارن تحقیق کنید بعد نظر منفی بدید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۰۹ تير ۱۳۹۸ - ۰۰:۲۸
۰
سلام اقای علیرضا این چرت و پرتا چیه داری میگی توکدوم تاریخ نوشته قندو بزنی تو چایی حلال میشه....میرزای شیرازی بخاطر استعمار انگلیس توتون و تنباکورا حرام اعلان کرد.در مورد این شرکتهای هرمی هم باید گفت که الان بچه های خودمن بیشتر از ۲ سال میرن بدبخت شدن از درس و زندگی افتادن ولی چون مغزشونو شستشو دادن بر نمیگردن ....
رضا
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۰۹ تير ۱۳۹۸ - ۰۱:۰۹
۰
سلام به دوستان عقل کل .وقتی مراجع تفلید اعلام کردند بازاریابی شبکه ایی حرام است‌.شما دیگر تفسیر نکنید .مثلا الان فعالیت زیاد شده چه ربطی داره‌الان کل بانک وقتی وام ۲۰میلیون ۵۰ میلیون پس میدی یعنی داری نزول میدی اسلام حرام کرده.اما تو ایران اجرا میشه.این اگه هست چند وقت دیگه برداشته میشه توسط خود شورای نکهبان.شورای نگهبان بجای این کار بیاد جلو سود وام بانک ها بگیره
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
پنجشنبه ۲۰ تير ۱۳۹۸ - ۱۵:۵۹
۱
سلام
به نظر من نتورک سختی 30سال کار یک کارمند رو تو 4الی5 سال خلاصه میکنه. به دلیل سختی که داره خیلی افراد نمیتونن دوام بیارن و از سیستم خارج میشن و به اصطلاح ضرر میکنن. اگر یه نفرمغازه بزنه و بعد از یکسال ورشکسته بشه، باید بگیم مغازه داری حرامه؟ مسلما نه. بازاریابی شبکه ای یا نتورک، اشتغالزایی برای افراد خیلی زیادی ایجاد کرده که الان به درآمد رسیدن. هنوز فرهنگ این کار به درستیتو کشورمون جا نیوفتاده. به همین خاطر هنوز مزایایی که میتونه برای دولت و ملت داشته باشه رو درک نمیکنیم.
سرباز امام زمان عج
Iran (Islamic Republic of)
جمعه ۱۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۰:۰۷
۰
سلام میخوام بگم بانک هم از خارج اومده تو ایران شعبات زیادی داره اما آیا هر چیزی که زیادع دلیل بر درست بودنشه؟؟
رضا بختیاری
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۱۵ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۵:۴۵
۲
اگر بازاریابی شبکه ای مشکلی داشت دولت هیچوقت مجوز نمیداد نتورک سومین شغل سخت دنیاست پس افرادی که وارد میشن و دوام نمیارن میرن بیرون و بهانه های مختلف میارن
عبد
Iran (Islamic Republic of)
پنجشنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۴:۴۹
۰
اگر مشکل هرمی هستش ، ساختار مدرسه ، سازمان تامین اجتماعی ، و سازمان های دیگر هم همینطوره . بعدشم من یه پیمانکارم ، و خیلی کارگر و اوستا دارم ، و چون من کار رو گرفتم و اونا هم دارن پول در میارن و من هم دارم پول درمیارم از این طریق و زندگیمو میسازم ، (چون من خودم توانایی کار کردن رو ندا م و مجبورم فقط پیمانکار باشم) ، این سیستم بازاریابی اشکال داره ؟
علی
Iran (Islamic Republic of)
جمعه ۰۱ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۱:۱۱
۱
نت ورگ کار کردن خوب و پر در آمد است اما از نظر شرعی در آمد ی که حاصل میشه اشکا ل داره در آخر ای مومنین پول حرام به زندگیتون راه ندین
یا علی
آرین
Iran (Islamic Republic of)
چهارشنبه ۰۶ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۱:۰۷
۲
سلام علیکم
شرایطی بر حرام یا حلال بودن این صنعت هست که کاملا عقلانیه، و جالبه بدونید سازمان تجارت جهانی WTO هم این قوانین رو نسبت به کالا و جایگاه فعالیت مشخص کرده، چیزی دقیقا مطابق شرع خودمون، حتما مطالعه کنید
ببینید اگر کسی وارد این کار بشه، بدون حمایت کسی که دعوتش کرده احتمال موفقیتش تقریبا صفر خواهد بود
آدمها با صفر شروع میکنند و از حمایت و آموزش رهبران سازمان فروش بهره مند میشوند. و جالبه سود اصلی به شخص بازاریاب میرسه از فروشی که ایجاد میکنه
شما به میزانی که المانهای انسانیت رو رعایت کنی دریافتی داری، به قدری که زحمت میکشی، جیره خوار بیت المال نخواهی بود، خون مردم هم تو شیشه نمیکنی
یک کارمند، مغازه دار، تاجر، بستنی فروش و... هر کدوم به عنوانی دریافت حقوق دارند. در نتورک پلنها متفاوته و در انتخاب شرکت، شرایط متفاوتی وجود داره.
برای تمام کسانیکه مدعی درس و تولید هستند، اگر شرکتی بتونه محصولاتی دانش بنیان در حوزه سلامت، یونیک و منحصر به فرد رو با کمک بازاریابان خودش به مرحله تجاری سازی و درآمد برسونه و مشکل اصلی محققان رو از بین ببره، و در ضمن هزاران بیمار رو با محصولات خودش درمان کنه، نظیر گانودرما و سبوس و... دکتر بیز، به مشتری خیر برسونید، بازاریاب درآمد حلال همراه دعای خیر بگیره، حجم فروش تولید کننده بالا میره و رونق کارخانه های کشورمون و اشتغال کارگران و متخصصان در پی خواهد داشت و فتح بازارهای جهانی هم همینطور
موسس شرکت، سرمایه گذاشته، مدیریت میکنه، انتظار دارید یک بازاریاب با یه خرید و فروش 2-3 میلیونی اندازه موسس سود کنه?? عقلانی نیست
نتورک خیلی بزرگه، پول یه قسمت کوچیکشه، همه چی پول نیست، تعریف کار و زهد خیلی قدرت آفرینه، کتابهای شهید مطهری رو بخونید
تقابل دو اسلام سخنرانیهای حضرت امام رو بخونید
بخونید امام موسی صدر و دکتر چمران چه کار کردند و چه انقلاب اقتصادی ایجاد کردن
نتورک یک انقلابه، کافیه گاردتون رو بذارید کنار و فقط ببینید چیه و دربارش اطلاعات موثق کسب کنید. لطفا تکبر نداشته باشید، من لمسش کردم، خیلی قشنگتر از اون چیزیه که فکرشو میکنید

کار تشکیلاتی همون کار شبکه ای همون نتورکه
ما هیئتهامون هم نتورکی اداره میشه
هر گردی گردو نیست
هر نتورکی هم معمولی نیست

درباره پول و ارزش کار صحبتهایی هست که با ما حزب اللهی ها نشده، احادیث قدرت آفرینی که باعث شد رتبه برتر رو کسب کنم بهم گفتم صورت مساله رو پاک نکن برو تو دلش خدا کریمه

از دفتر آقا پرسیدم مشکلی نداشته، حاج آقا مکارم هم بشروطی جواب مثبت دادن که اصولی اخلاقی در صدرشه و تیم ما هم مهمترین اصلش اخلاقه

دوست دارم خیلی باهاتون صحبت کنم،غیر از کتب شهید مطهری احادیثی که پناهیان در شب عاشورا 97 خوندن رو بررسی کنید
قوی بشید رفقای حزب اللهی
نذارید ضعیفمون کنن
تو درس، پول، خانواده، ما رو میخوان خراب کنن مواظب باشید

و نرید ان نمن علی الذین استضعفوا فی الارض و نجعلهم ائمه و نجعلهم الوارثین (باید آماده باشیم و متخصص تو هر زمینه ای به درد بخور و آگاه)
دین داری منفعلانه خوندن این متنها و پاک مردن صورت مساله است، حال آدمای باهوش جامعه از این نگاه به هم میخوره و فقط به آدمای تنبل جامعه حال میده

خدایا شکر
حاج
Iran (Islamic Republic of)
چهارشنبه ۰۶ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۱:۱۶
۰
الان سال 1398 و در ابتدای شهریور هستیم
بازاریابی شبکه ای تبدیل به صنف شده و تعریف صنف گویای آنچه میخواهید هست
توضیحات ذکر شده از مراجع عموما غلطه و غالب مراجع با رعایت یک سری شروط مجوز دادند. شما کسب درآمد رو به آدمها یاد میدی و مربی میشی، آنها هم متربی شما هستند.

لئن یهدی الله بیدک رجلا خیر مما طلعت الشمس

و یک mlm کار امکان نداره بدون تخصص رشد کنه، ابن مار تخصص بالایی میخواد و براحتی نمیشه دربارش نظر داد
حاج
Iran (Islamic Republic of)
چهارشنبه ۰۶ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۱:۱۷
۱
مطالب سایت باید آپدیت شود
محسن
Iran (Islamic Republic of)
چهارشنبه ۱۳ شهريور ۱۳۹۸ - ۲۰:۴۴
۰
مدتیه عشو شرکت هزار خدمات شدم
قابل توجه اون دوستانی که گفتند جا زدی بگم که توی ماه اول
تونستم فراتر از اون چیزی که فکرشو بکنید مجموعه جمع کنم

اما این شرکت با بیان اینکه این شرکت نتورک مارکتینگ یا همون بازاریابی شبکه ای نیست و یه صنعت نو به نام دیجیتال مارکتینگ هست و در غالب پک ی که میفروشه به ما خدمات مختلف میده مجموعه جذب می کنه که این خدمات یکساله است اما پک تیم سازی (مجموعه سازی) مادام العمر هست (من سخنرانی های پرزنت کردن رو دارم )
پرزنتور ها هم مردم رو با این ادعا که سیستم چون سیو میکنه مجموعه شما رو, تعداد پک های بیشتری برای کسب در آمد بخرید اغوا می کنند
اما در نهایت یک سیستم باینری(تعادلی 8 به 8 ) میخوره
من نمی گم پول نمیده
شاید پولی خوبی بده اما به چه قیمتی؟ تو جلسه های اموزشی که من بودم خبری از اخلاق نبود نه اینکه انسان های بدی باشند نه
اما فقط طوطی وار حرف های نفر بالا رو به پایین انتقال میدن


جالب تر اینکه از تاریخی که من ثبت نام کردم تا به امروز خبری از خدمات همیشه در دسترس نیست خود بازاریاب ها هم ادعا می کنند که 95 درصد پیور (سود) خرید بین بازاریاب ها میچرخه که این یعنی خودش مشکل (که این خدمات فقط 5 درصد اون هزینه خرید شما ارزش داره ) و قاعدتا وقتی خدماتی درکار نباشه یعنی سیستم حتی از حالت نتورک یا به اصطلاح دوستان دیجیتال مارکتینگ تبدیل میشه به مانی گیم money game. یعنی من از پول پایین دستیم پول به دست میارم و اون از پایینیش


آقایون بزرگوارا سیاسیون اقتصاد دانان خواهشا یا مجوزی رو صادر نکنید یا اگه میکنید در اجرای قانون اون و نظارت پیوسته کوشا باشید.

و البته عملای اسلام من ازشون انتظار دارم برخورد کنند
ح
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۱۹ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۷
۰
سلام وخسته نباشید به نتورگی ها عرضم اینه اگه یه مجتهدی نظر میده پول در آوردن اینکار عزیزانم دیگه این حکم را نمیشه عوض کرد حرام حرام است ویا حلال حلال و اینها هم از قرآن تفسیر میکنن نه از خودشون مطلب در بنده خودم در باورس کار میکنم خیلی هم با مجوز داره اما اینو بگم اینجورکارها محل اشکال است
احمد از تبریز
Iran (Islamic Republic of)
پنجشنبه ۲۱ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۷:۲۸
۱
به نظر من شرکتهایی که از طرف وزارت صنعت و معدن و امور اصناف بازرگانان ایران مجوز دارند وبا نظارت پلیس فتا و ایران هشدار فعالیت می کنند اشکال ندارد ولی از نظر مجتهدین آنچنان که فتوا می دهند جای اشکال است
حمید
Iran (Islamic Republic of)
شنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۷:۲۶
۱
خدمت خواهران و برادران عزیزم عرض کنم نت ورگ در ایران جواب نمیده چون پول در آوردن از نظر فقها در این جور کارها اشکال داره وبنده نزدیک به یکسال در باورس کار کردم وهیچ درآمدی نداشتم خدا را شکر می کنم که در تبریز تعطیل شد و ما از شر نت ورگ راحت شدیم واز جوانان میخواهم به این جور کارها نروند و پولشان را با کارهای حرام قاطی نکنند
فقیه زاده
Iran (Islamic Republic of)
چهارشنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۹:۵۶
۰
پس اگر شرکت هرمی حرام هست چرا شرکت های هرمی مجوز میگیرند مثلا تلفیق هنر
پون هر پی فکر میکنم این یک طلم به فرد پایین هرم هست مثلا در نظر بگیرید آخرین فرد
قالیشویی ادیب