جمعآوری ویژگیهای ژنتیکی ایرانیان برای سوءاستفاده غرب!
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا به نقل از سازمان بسیج جامعه پزشکی، رضا عالیزاده با اشاره به محقق نشدن تشکیل «مرکز ملی بیانفورماتیک ایران» به علت نبود همگرایی بین محققین، اظهار داشت: با ثبت اطلاعات ژنتیکی علاوه بر کوتاه کردن دست بیگانگان از دیتا بانکهای ژنتیکی ایران، در تشخیص بیماریها و روشهای درمانی نیز پیشقدم میشویم.
وی اظهار کرد: با توجه به جوسازیهای اخیر در فضای مجازی جهت به دست آوردن ژنوم ایرانیان، بیم آن میرود که اطلاعات ژنتیکی مورد سوءاستفاده کشورهای غربی قرار بگیرد و در واقع، با جمعآوری ویژگیهای ژنتیکی ایرانیها، میکروارگانیسمها، عوامل عفونی و عوامل بیمازایی توسط دشمنانمان طراحی شوند که جامعهای را هدف قرار داده و آن جامعه قابلیت مقابله و پاسخگویی در برابر عوامل مهاجم پاتولوژیک را نداشته باشد.
مدیر پژوهشکده مجازی بیوتکنولوژی بسیج جامعه پزشکی در ادامه به نبودن سازمانی در کشور که دیتا و اطلاعات از نمونههای ژنتیکی افراد را درخواست کند، اشاره کرد و گفت: مصوبه برای تشکیل چنین سازمانی به نام «مرکز ملی بی انفورماتیک ایران» از سال 84 تصویب شد اما به دلیل نبود همگرایی بین محققین به سرانجام نرسید در حالی که ضروری است تا طرح مستقلی برای اجرای این موضوع در نظر گرفته شود و سازمانها در این زمینه همکاری کنند.
وی افزود: در این طرح، دانشگاهها و مراکزی که میتوانند در این زمینه فعال شوند، میبایستی کمک کرده تا مشکل کمبود دیتا و اطلاعات در بانکهای زیستی کشور و نبود جایگاه بیانفورماتیک در تمام علوم زیستی را حل کنیم.
عالیزاده ادامه داد: ما هیچ دسترسی به بانکهای اطلاعاتی دنیا نداریم درحالی که با توجه به دشمنیهای زیادی که کشورهای اروپایی با ایران دارند، ما نیز باید دیتا بانکهای خود را داشته باشیم و در زمینه علوم زیستی و بیوتکنولوژی، اطلاعاتمان را در بانکهای ایرانی ذخیره کنیم.
اطلاعات ژنتیکی ورزشکاران و دانشمندان ایرانی در کشورهای خارجی ثبت میشود
مدیر پژوهشکده مجازی بیوتکنولوژی تصریح کرد: نمونههایی که از ورزشکاران و دانشمندان ایرانی وجود دارد در دیتا بانکهای اروپایی به ویژه در انگلستان، آلمان و کشورهای حوزه خلیج فارس مانند امارات ثبت میشود، در صورتی که در حال حاضر هیچ مرکزی در کشور خودمان وجود ندارد که این اطلاعات ارزشمند را ثبت کند.
وی افزود: زمانی که از ورزشکاران آزمایش دوپینگ میگیرند، همه تستهای انجام شده در آمریکا ثبت میشود. حتی نوزادانی که مشکل مادرزادی دارند، نمونههای خونی آنها در یک برگه نوشته میشود تا در خارج از کشور بررسی شود.
ثبت اطلاعات ژنتیکی و پیشقدم شدن در تشخیص بیماریها و روشهای درمانی
عالیزاده با اشاره به این مطلب که با همگرایی تمام دانشگاهها میتوانیم در مرکز ملی بیانفورماتیک به جمع آوری اطلاعات بپردازیم، گفت: علاوه بر حل مشکل مذکور، میتوانیم در کشور خود در تشخیص بیماریها و روشهای درمانی پیشقدم شویم. با وجود یک مرکز بیانفورماتیک و استفاده از علوم کامپیوتر، علوم زیستی؛ پیش بینیهای لازم در روش درمان و تولید دارو انجام میشود که برای ما مفید است .
جنگ بدون لشکرکشی/جنگ آینده نیاز به سرباز ندارد
مدیر پژوهشکده مجازی بیوتکنولوژی اظهار کرد: به طورکلی، جنگ آینده، جنگ علم است و اکنون نیز در جنگ علم هستیم. با این حساب نباید در آینده منتظر لشکرکشی باشیم. پس اگر بخواهیم نمونههای ژنتیکی یعنی "ژنوم ایرانیها" به دست بیگانگان نیافتد و از کشور خارج نشود، نباید اجازه دهیم که کشورهایی مثل آمریکا و انگلیس با به دست آوردن اطلاعات ژنتیکی مردم ما، ویروسهایی را طراحی کنند و قسمتی از ایران را فلج کنند .
وی گفت: جنگ آینده به قدری راحت است که همه ویروسهای طراحی شده توسط گرد غبار و همراه با طوفان وارد کشور میشوند و دشمنان ما دیگر نیازی به سرباز ندارند پس ضروریست درکشور خود، اطلاعات ژنتیکی ایرانی ها و مردم دنیا را داشته باشیم.
جلسه نقد و بررسی وضعیت بیانفورماتیک ایران در پژوهشکده مجازی بیوتکنولوژی
عالیزاده یادآور شد: روز چهارشنبه (17 دیماه 1393) جلسه نقد و بررسی وضعیت بیانفورماتیک ایران در پژوهشکده مجازی بیوتکنولوژی به شور و مشورت گذاشته خواهد شد، لذا از دانشمندانی که علاقهمند به کمک در این زمینه هستند، استقبال میکنیم. تاکنون حدود 50 نفر از دانشمندان به این جلسه دعوت شدهاند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/