کهنهسربازان آمریکا، در اولویت استفاده از دست مصنوعی رباتیک
به گزارش گروه علم و فناوری آنا بهنقل از دارپا (سازمان پروژههای تحقیقاتی پیشرفته دفاعی آمریکا)، دست بیولوژیکی و رباتیک «LUKE» یکی از محصولات فوق پیشرفته ارتش آمریکاست که هشت سال قبل تحقیقات برای ساخت آن آغاز شد و از دو سال قبل هم مجوز سازمان غذا و دارو را دریافت کرد، اما تا امروز آماده ارائه به بازار نبود.
این دست مصنوعی رباتیک قادر است با شبکه عصبی فرد ارتباط برقرار کند و چند دستور را البته به صورت جداگانه، دریافت و اجرا کند. در آزمایشها، افراد قادر بودند با آن موهایشان را شانه کنند و قفل در را باز کنند، اما هنوز احساسی از آن دریافت نمیکنند. اکنون این دست مصنوعی آماده تولید انبوه و ارائه تجاری شده است. اما دارپا (سازمان پروژههای تحقیقاتی پیشرفته دفاعی آمریکا) تصمیم گرفته است قبل از آنکه آن را در بازار به متقاضیان بفروشد، نخستین دستها را به کهنهسربازان زخمی تقدیم کند. از این رو، دو نمونه دست مصنوعی به بیمارستان فوق تخصصی ارتش آمریکا آورده شد تا به دو متقاضی ارتشی اندام مصنوعی پیوند شود.
شرکت لوک که نامش مخفف «زندگی زیر سایه جنبش انقلابی» است، یک شرکت دانشبنیان است که به صورت تخصصی روی اندام مصنوعی رباتیک کار میکند. این شرکت تصمیم دارد پا را از این فراتر بگذارد و بازوی رباتیک خود را به یک ارتباط دوسویه مجهز کند. بنابر اعلام، نسل بعدی این بازوها میتوانند اطلاعات محیطی را به فرد منتقل کنند و احساسهایی مانند نرمی و زبری و گرما و سرما را نیز به اندام قطع شده بازگردانند. برای این منظور حسگرهای بسیار خاصی مورد نیاز است که هنوز از روی میز تحقیق به آزمایشگاه نرفتهاند و دست رباتیک نیز باید به فرد متقاضی پیوند زده شود.
مترجم: بهزاد احمدینیا
انتهای پیام/