دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
با افزایش 30 درصدی تولید پتروشیمی کاویان؛

خوراک اتیلن غرب پایدارتر شد

با بهره برداری از چند فاز،‌ امکان تامین خوراک اتان برای پتروشیمی کاویان فراهم شد، تا آنجا که هم اکنون فاز یک این مجتمع پتروشیمی، با 50 درصد ظرفیت اسمی و فاز دو آن با 60 درصد ظرفیت اسمی درحال فعالیت است.
کد خبر : 144753

به گزارش خبرنگار اقتصادی آنا،‌ پتروشیمی کاویان را می‌توان سرشاخه خط لوله ای دانست که به واسطه آن خوراک 12 واحد پتروشیمی دیگر در استان های غربی کشور تامین می شود. از همین رو هر گونه تغییر مثبت یا منفی در تولید این مجتمع بر روی تمامی پتروشیمی های خط تاثیرگذار است.


در واقع اتیلن ارسالی پتروشیمی کاویان از ١١ استان عبور کرده وخوراک ١٢مجتمع پتروشیمی ساخته شده یا در حال احداث با سرمایه گذاری 8.5 میلیارد دلاری را تامین خواهد کرد.


خط لوله اتیلن غرب خوراک مجتمع های پتروشیمی واقع در استان های خوزستان، فارس، لرستان، کهکیلویه و بویر احمد، چهارمحال و بختیاری، کردستان، کرمانشاه، آذربایجان غربی و شرقی، ایلام و همدان را تامین می‌کند، بنابراین تامین خوراک اتان پتروشیمی کاویان به منظور پایدار شدن انتقال اتیلن در این خط لوله بسیار اهمیت دارد.


در سال های گذشته،‌ از آنجا که برخی فازهای پارس جنوبی به بهره برداری نرسیده بود،‌ خوراک این مجتمع نیز به طور کامل تامین نمی شد اما در سال جاری و با بهره برداری از چند فاز،‌ امکان تامین خوراک اتان برای کاویان فراهم شد تا آنجا که هم اکنون فاز یک پتروشیمی کاویان با 50 درصد ظرفیت اسمی و فاز دو کاویان با 60 درصد ظرفیت اسمی درحال فعالیت است.


به گفته مدیرعامل پتروشیمی کاویان تولید این پتروشیمی نیز 30 درصد افزایش یافته و تا سال آینده این مجتمع به سود میرسد.


علت این امر را باید بهره برداری از فازهای 19، 20 و 21 پارس جنوبی، دانست که به واسطه آن پتروشمیمی کاویان می تواند بیشتری دریافت و درنهایت محصول بیشتری تولید کند.


رمضان اولادی با تاکید بر این که کاویان تامین کننده اتیلن خط اتیلن غرب است، گفت: 140 تا 150 تن اتیلن در ساعت را به این خط منتقل می کنیم و پتروشیمی های لرستان، پلیمرکرمانشاه، ایلام، مهاباد، امیرکبیر، اروند و غدیر از این خط اتیلن دریافت می کنند و پس از به سرویس آمدن فازهای بعدی، اتیلن بیشتری به خط تزریق می شود.


مدیرعامل پتروشیمی کاویان درمورد تصمیم پتروشیمی کاویان برای افزایش تولید، گفت: صورتی که بتوانیم خوراک بیشتری از پارس جنوبی دریافت کنیم، تولید را نیز افزایش می دهیم و بر همین اساس سال آینده ظرفیت تولید کاویان افزایش خواهد یافت.


وی با اشاره به این که میزان 50 تا 60 درصد ظرفیت اسمی درواقع نقطه سر به سر است و تولید بیش از این مقدار، سودآور است گفت: بنابراین افزایش 30 درصدی تولید در سال آتی در فازهای 1 و 2 کاویان تاثیر چشمگیری خواهد داشت.


به منظور پایدار شدن انتقال اتیلن در خط لوله اتیلن غرب همچنین چندین ایستگاه تقویت فشار ایجاد شده است.


چندی پیش نیز علی محمد بساق زاده،‌ مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی از راه اندازی ایستگاه تقویت فشار در این خط خبر داده بود.


به گفته وی این کار به منظور تقویت فشار خط انجام شد زیرا با راه اندازی فازهای جدید پارس جنوبی،‌میزات اتان دریافتی پتروشیمی کاویان افزایش پیدا می کند،‌ بنابراین باید توان ارسال خوراک مجتمع های پتروشیمی واقع در مسیر خط لوله اتیلن غرب افزایش پیدا کند.


محصول اصلی پتروشیمی کاویان، عبارت از سالانه دو میلیون تن اتیلن است که در دو واحد الفین مجتمع هرکدام با ظرفیت یک میلیون تن در سال تولید می شود.


هر چند که در زمان احداث این خط لوله مخالفانی حضور داشتند و اینکار را بدون توجیه اقتصادی می دانستند اما خط لوله اتیلن غرب به منظور توسعه پایدار استان های غربی کشور ایجاد شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب