وزیر علوم: دانشگاههای کشور به 9 منطقه تقسیم میشوند
به گزارش آنا به نقل از ایسنا، دکتر محمد فرهادی از اجرای طرح منطقهبندی دانشگاهها خبر داد و افزود: طبق طرحی که به زودی ابلاغ می شود، منطقهبندی دانشگاه ها با هدف رسیدگی بهتر به امور آنها صورت می گیرد. طبق این طرح، دانشگاه ها به 9 منطقه تقسیم می شوند، این منطقهبندی بیشتر تشکیلاتی بوده و در جهت همافزایی و هم فکری دانشگاهها صورت میگیرد که در این راستا بخشنامه منطقه بندی دانشگاه ها تا ماه آینده ابلاغ می شود.
وی به مقایسه رتبه بندی با منطقه بندی دانشگاه ها پرداخت و اظهار کرد: رتبهبندی بر مبنای معیارهای علمی بوده اما منطقه بندی بیشتر تشکیلاتی است و هدف آن هم افزایی و هم فکری دانشگاهها است.
وزیر علوم در ادامه درمورد برنامه های وزارت علوم در سال جدید توضیح داد: وزارت علوم فعالیت خود را در راستای برنامههای رئیسجمهوری در حوزه علم،تحقیقات و فناوری که اهم آنها کیفیسازی آموزش عالی است، ادامه میدهد. کیفیسازی آموزش عالی مفاهیم گسترده ای دارد که یکی از آن ها بازبینی رشتههای تحصیلی است. هدف از این بازبینی این است که تا پایان تابستان محتوای درسی کلیه رشته های تحصیلی در مقاطع مختلف بازبینی شود تا بسیاری از رشته هایی که عمرشان تمام شده متوقف شوند و رشته های جدید در راستای نیاز کشور به تخصص ها و نیروی انسانی کارآمد در دستور کار گسترش شورا قرار گرفته و مجوز تاسیس و راه اندازی کسب کنند.همچنین توسعه پارک های علم و فناوری ،مراکز رشد،راه اندازی مراکز رشد علوم انسانی، کرسی های آزاد اندیشی نیز جزو برنامه های امسال وزارت علوم است.
صندلی خالی دانشگاه ها،فرصت خوبی برای جذب دانشجوی خارجی
کیفیسازی آموزش عالی مفاهیم گسترده ای دارد که یکی از آن ها بازبینی رشتههای تحصیلی است. هدف از این بازبینی این است که تا پایان تابستان محتوای درسی کلیه رشته های تحصیلی در مقاطع مختلف بازبینی شود تا بسیاری از رشته هایی که عمرشان تمام شده متوقف شوند |
دکتر فرهادی با بیان اینکه نظارت و ارزشیابی مراکز آموزش عالی، دانشگاه ها، موسسات دولتی و غیردولتی در سال آینده به صورت جدی تر دنبال می شود، افزود: باید یک نظام جامع ارزیابی وجود داشته باشد و دانشگاه های برتر مشخص شوند.مشخص شدن دانشگاه های برتر در زمینه بین المللی کردن دانشگاه ها هم مورد توجه است.زیرا یکی از اهداف مهم وزارت علوم در سال جاری بین المللی کردن دانشگاه ها و پذیرش دانشجوی خارجی است.
وی از پذیرش حدود 4500 نفر دانشجوی خارجی در سال گذشته خبر داد و گفت:صندلی های دانشگاه ها خالی است و این ظرفیت و پتانسیل خوبی برای پذیرش دانشجوی خارجی است که در این مورد در اجلاس وزرای علوم کشورهای عضو جنبش عدم تعهد هم صحبت شد. دانشگاه ها مخصوصا دانشگاه های برتر باید در این مورد فعال تر شوند و در همه مقاطع دانشجوی خارجی پذیرش کنند.
وزیر علوم در ادامه با بیان اینکه فرصت های مطالعاتی فعال تر شده است، افزود: طبق تفاهم وزارت علوم با وزرات صنعت،معدن،تجارت آیین نامه مشترکی تهیه شده که طبق آن اساتید از امسال می توانند فرصت مطالعاتی خود را در رشته های مرتبط و در محیط های صنعتی بگذرانند، درواقع محدودیت ظرفیت در این مورد وجود ندارد و این امر ارتباط بین دانشگاه و صنعت را افزایش می دهد.
پیشنهاد حذف کلمه "غیرانتفاعی"
دکتر فرهادی درمورد موسسات غیر انتفاعی و حذف کلمه غیر انتفاعی اظهار کرد: عنوان این موسسات طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی غیر دولتی و غیر انتفاعی است.پیشنهاداتی مبنی بر حذف عنوان غیر انتفاعی مطرح شده و پیشنهاد شده این موسسات غیر دولتی شوند،زیرا هنگامی که موسسه ای عنوان غیر انتفاعی دارد،افراد راغب به هزینه کردن نیستند زیرا اگر فعالیت موسسه متوقف شود اموال به وزارت علوم واگذار می شود.پیشنهاد دیگری که در مورد این موسسات مطرح شده این است که موسسات غیر دولتی با یکدیگر همکاری و هم افزایی کنند که وزارت علوم از این پیشنهاد به شدت استقبال می کند.
انتهای پیام/