وضع تعرفه وارداتی برای حمایت از نوغانداران
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا به نقل از روابط عمومی معاونت امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی، علیاصغر داداشپور با اعلام این خبر گفت: احیای نوغانداری در کشور در سال جاری شدت گرفته است، بهگونهای که حضور رئیس جمهور و هیئت همراه در استان گیلان و بازدید از مرکز تازهتأسیس نوغانداری کشور مایه دلگرمی دستاندرکاران این صنعت است.
وی افزود: مشارکت بخش خصوصی برای تولید نهادههای مورد نیاز این صنعت به ویژه نهال توت اصلاحشده برنامهای است که برای نخستین بار در سال جاری اجرا شده است.
داداشپور تصریح کرد: تولید حدود 300 هزار اصله نهال به بخش غیردولتی واگذار شده که قرار است منابع آن از محل یارانهها تأمین شود.
سرپرست مرکز توسعه نوغانداری کشور ادامه داد: نهالستانها و توتستانهای تولیدکننده با همکاری شرکت تولید ابریشم، فضای مناسبی را برای تولید این محصول دارای ارزش افزوده ایجاد کرده است.
وی اضافه کرد: مراکز تحقیقاتی نیز برای تأمین اجداد و والد و حتی هیبرید تخم نوغان، همکاریهای لازم را داشتهاند.
داداشپور یادآور شد: استفاده از نهالهای توت اصلاحشده جدید در واریتههای مختلف که با انواع جهانی آنها نیز قابل مقایسه است، مزیتی است که در حال حاضر در کشور وجود دارد و با هماهنگی بخشهای تحقیقاتی و خصوصی تلاش میکنیم که آن را در کشور توسعه دهیم.
وی تأکید کرد: پرورش اجداد و والد تخم نوغان، حفظ و توسعه تنوع ژنتیکی نهال توت از رویکردهای این مرکز محسوب میشود و در برنامه داریم که با تبادل دانش و تجارب جهانی و بومیسازی آن برای کشور بتوانیم به ارقام مناسبی دست پیدا کنیم.
سرپرست مرکز توسعه نوغانداری کشور با اعلام اینکه در حال حاضر فصل زراعی تخم نوغان در کشور آغاز شده است، اظهار داشت: تا به امروز حدود 13 هزار جعبه تخم نوغان در استانهای خراسان رضوی، گلستان، خراسان شمالی، مازندران و سایر استانها توزیع شده است و پیشبینی میشود که از پنجم اردیبهشتماه نیز فصل زراعی توزیع تخم نوغان در استان گیلان که ظرفیت 50 درصدی در تولید دارد، آغاز شود.
داداشپور گفت: امسال پیشبینی میشود که 36 هزار جعبه تخم نوغان در کشور توزیع شود و امیدواریم که تولید مناسبی رقم بخورد.
وی افزود: پیشبینی میشود که از 36 هزار جعبه تخم نوغان، حدود یکهزار و 100 تن پیله تر ابریشم تولید شود.
سرپرست مرکز توسعه نوغانداری کشور تاکید کرد: در سال گذشته حدود یکهزار تن پیله تر ابریشم تولید شد، در حالی که در سال 1379 میزان تولید بیش از پنجهزار تن بوده است و افولی که در دهه 80 تا 90 بهوجود آمد، باعث شد که نوغانداری صدمه ببیند، اما امیدواریم که با اعتماد دوباره نوغانداران بتوانیم وضعیت را بهبود ببخشیم.
داداشپور ادامه داد: برای کاهش ریسک نوغانداران تلاش شده است که بیمه کشاورزی و بیمه کرم ابریشم استمرار داشته باشد، بهگونهای که نرخهای اعمالشده همچون سال گذشته بوده و سهم نوغاندار چهارهزار و 800 تومان است.
وی درباره خرید تضمینی نیز تصریح کرد: قیمت خرید تضمینی برای پیله تر ابریشم 15 هزار و 100 تومان در سال جاری اعلام شده است که با توجه به کشش بازار، پیشبینی میشود که قیمت فراتر رفته و به بالای 20 هزار تومان برسد.
داداشپور خاطر نشان کرد: برای کنترل بازار مکانیزمهایی همچون حمایت از تولید داخل و وضع تعرفهها برای واردات در حد نیاز پیشبینی شده است.
انتهای پیام/