دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 ارديبهشت 1394 - 10:53
احمد پورنجاتی:

رده‌های بالای مدیریتی جایی نیست که بگذاریم ببینم چه می‌شود/ دولتی‌ها به جای هشدار دادن باید عمل کنند

احمد پورنجاتی می‌گوید: به عنوان یک شهروند و از موضع همراه با دولت، انتظار دارم که از حالا تا موقع انتخابات به جای ابراز نگرانی و طرح هشدارها، گزارش بدهند که چه کارهایی و پیش‌بینی‌هایی انجام داده‌اند و چه حفره‌ها و نقاط کوری را که ممکن است به انتخابات آسیب بزنند، رفع و رجوع کردند؟
کد خبر : 14313

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، درباره تغییرات در بدنه سیاسی دولت یازدهم اظهار کرد: همواره در آستانه انتخابات، مسئولان در دستگاه‌های اجرایی و نظارتی حساسیت و دقت نظر ویژه‌ای درباره برگزاری سالم انتخابات و جلوگیری از دخالت‌ها در روند انتخابات نشان می‌دهند؛ از این رو افکار عمومی انتظار دارد که اگر مسئله‌ای در مورد تغییرات بدنه سیاسی وزارت کشور وجود دارد به جای طرح موضوعات در رسانه‌ها اقدام عملی برای حل مسائل صورت گیرد.


پورنجاتی گفت: من به عنوان یک شهروند و از یک موضع همراه با دولت آقای روحانی انتظار دارم که از حالا تا موقع انتخابات به جای ابراز نگرانی و طرح هشدارها، گزارش بدهند که چه کارهایی و چه پیش‌بینی‌هایی انجام داده‌اند و چه حفره‌ها و نقاط کوری را که ممکن است به انتخابات آسیب بزند، رفع و رجوع کردند؟








دولت روحانی باید بر اساس شناختی که از عملکرد و رفتار مدیران زیرمجموعه خود به خصوص استانداری‌ها و فرمانداری‌ها دارد، فهرستی تهیه کند. در این صورت مشخص خواهد شد که تعداد قابل توجهی از بدنه اجرایی دولت نه تنها همراه این دولت نیست، بلکه انگیزه‌هایی رو به گذشته دارند

نماینده تهران در دوره ششم مجلس با بیان اینکه «امروز نیز زمان از دست رفته است»، گفت: تغییرات مدیران اجرایی در حوزه وزارت کشور که مسئول برگزاری انتخابات است، در موقع انتخابات شائبه این را ایجاد می‌کند که با انگیزه خاصی این کار را انجام می‌دهد.


او تأکید کرد: تغییرات در بدنه اجرایی وزرات کشور با نزدیک‌تر شدن به انتخابات، زمینه انتقادات را علیه دولت فراهم می‌کند و لقمه چربی را در اختیار افرادی می‌گذارد که بگویند دولت در آستانه انتخابات نیت خاصی دارد. از این رو من هم منتقد این تغییرات خواهم بود.


پورنجاتی افزود: البته این حرف به معنی این نیست که دولت از اصلاح سیستم اجرایی پرهیز کند؛ بلکه می‌گویم که دولت این اقدام را باید زودتر انجام می‌داد و البته اساسا فارغ و فراتر از موضوع انتخابات باید تغییرات را دنبال کرد.


پورنجاتی افزود: دولت روحانی باید بر اساس شناختی که از عملکرد و رفتار مدیران زیرمجموعه خود به خصوص استانداری‌ها و فرمانداری‌ها دارد، فهرستی تهیه کند. در این صورت مشخص خواهد شد که تعداد قابل توجهی از بدنه اجرایی دولت نه تنها همراه این دولت نیست، بلکه انگیزه‌هایی رو به گذشته دارند و تعلق خاطرهای سیاسی کاملا متفاوتی با اراده مردم در انتخابات 24 خرداد 92 دارند. بعد از این، برای تغییرات می‌توان تصمیم‌گیری کرد که البته این تصمیم مبارکی است.


این فعال سیاسی اصلاح‌طلب ادامه داد: امیدواریم که انتخابات در چارچوب قانون انجام شود و این به معنای این نیست که انتخابات به نفع دولت برگزار شود. اگر کسی شعارش این باشد که ما در آینده یک مجلس کاملا مطیع دولت می‌خواهیم، خیانت کرده‌ است.








رده‌های بالای مدیریتی جایی نیست که بگوییم «بگذار ببینم چه می‌شود» و بعد گلایه کنیم. دولت باید به طور جدی، طی یک برنامه مشخصی فراتر از موضوع انتخابات، برای تحقق اهداف اصلی خود که به نظر من بسیاری از آنها معطل مانده، اقدام عملی کند

وی تصریح کرد: به نظر من کارآمدی این دولت در چارچوب وعده‌ها، اولویت‌ها و برنامه‌هایی از پیش تعیین‌شده است. چون مردم به خاطر آنها به روحانی رأی دادند. از طرفی خیلی از مناصب دچار گرفتاری و ناکامی هستند به این دلیل که انگیزه لازم در مدیران وجود ندارد.


پورنجاتی درباره اینکه «به نظر می‌رسد دولت عزم جدی برای تغییر بدنه سیاسی وزارت کشور ندارد»، اظهار کرد: اینکه دولت روحانی عزمی از خودش برای تغییرات جدی در بنده سیاسی کشور نشان نداده، مصیبت بزرگتری است. اگر احساس می‌شود که عزمی وجود ندارد انتقاد جدی‌تری به ساختار تصمیم‌گیری دولت وارد است.


وی تأکید کرد: البته لازم به ذکر است که دولت روحانی اصولا بنای قلع و قمع سیاسی نداشته است و تلاش می‌کند با ملاک کارآمدی و همراهی با خواست عمومی مردم افراد را در جایگاه‌های خود حفظ کند. حتی اگر افراد در عمل نشان داده باشند که می‌خواهند خدمت و فعالیت کنند و نمی‌خواهند یک باشگاه پنهان سیاسی را حفظ کنند دولت تمایلی به تغییر آنها نشان نداده است.


نماینده مجلس ششم خاطرنشان کرد: دولت قبل به شکل اتوبوسی، تغییرات گسترده‌ای را اعمال کرد و همچنین بیشتر از ظرفیت پست‌های سازمانی نیرو جذب کرد.


وی ادامه داد: رده‌های سیاسی و مدیریتی سطح بالا جایی نیست که تعارف کنیم و بگوییم «بگذار ببینم چه می‌شود» و بعد شروع به گلایه، هشدار و سخنرانی کرد.


پورنجاتی گفت: دولت باید به طور جدی، طی یک برنامه مشخصی فراتر از موضوع انتخابات، برای تحقق اهداف اصلی خود که به نظر من بسیاری از آنها معطل مانده است، اقدام عملی کند.


وی تأکید کرد: دولت اجازه بدهد رسانه‌ها و نمایندگان افکار عمومی، هشدار بدهند و در عوض دولتی‌ها به جای هشدار دادن باید عمل کنند.


پورنجاتی گفت: مشکلی که از آغاز در این دولت وجود داشته این است که در ستاد ریاست جمهوری یک سپهر نظام‌یافته برای ارتباط با افکارعمومی و درقالبی دوسویه نه فقط سخنرانی و مونولوگ، شکل نگرفته است و همچنان شخص روحانی و برخی از همکارانش اندک نقش رسانه‌ای دارند و اگر اینها هم نباشند گویا هیچ اتفاقی رخ نداده است.


وی متذکر شد: سیستم انتقال دیدگاه‌های جامعه و مطالبات عمدتا باید از طریق رسانه‌ها باشد؛ اما ارتباط رسانه‌ها با مجموعه بدنه دولت مشکل دارد. سؤال این است که این چند روزنامه‌ای که با هزار محدودیت و تابلوی ورود ممنوع و ملاحظات به همراه چند خبرگزاری مستضعف فعالیت‌های خود را با چنگ و دندان ادامه می‌دهند، اگر بخواهند درباره موضوعی که به صورت پرسش افکار عمومی مطرح شده، اطلاعات کسب کنند چقدر باید با مصیبت و گرافتاری وقت بگذارند؟ برای این کار یک مکانیسم و چارچوب مشخصی وجود ندارد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب