دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 ارديبهشت 1394 - 12:25
دکتر طه هاشمی همزمان با روز بزرگداشت سعدی خبر داد

گردهمایی سفرا و وزیران فرهنگ کشورهای حوزه تمدن نوروز در آینده نزدیک

همزمان با روز بزرگداشت سعدی اولین جلسه کمیسون شماره دو شورای راهبردی فرهنگی و اجتماعی با هدف حفظ و گسترش زبان فارسی برگزار شد.
کد خبر : 14228

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر طه هاشمی در این جلسه گفت: یکی از اصلی ترین راه های حفظ زبان فارسی بازگشت به آثار بزرگان است و این مهم از برنامه های اصلی دانشگاه آزاداسلامی در ارتباط با حفظ زبان فارسی به شمار می‌رود.


دکتر طه هاشمی، با بیان اینکه همزمانی این جلسه با روز بزرگداشت سعدی را باید به فال نیک گرفت، گفت: امسال از 15 اردیبهشت ماه به مدت 4 روز کنگره بین المللی حافظ را برگزار خواهیم کرد، که دو روز اول این کنگره در تهران و دو روز دیگر آن در شیراز برگزار خواهد شد.


معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی به زندگینامه سعدی اشاره کرد و افزود: سعدی سفرهای بسیاری داشته، از همین رو در اشعار و نثرهای او بعد اجتماعی به وضوح دیده می شود که می توان از آنها در جهت حل مشکلات اجتماعی بهره بسیاری برد.


دکتر طه هاشمی در ادامه حفظ و گسترش زبان فارسی را از وظایف شورای راهبردی فرهنگی و اجتماعی دانست و افزود: یکی از اصلی ترین راه های حفظ زبان فارسی بازگشت به آثار بزرگان است و از برنامه های اصلی ما در ارتباط با حفظ زبان فارسی پرداختن به این آثار است.


وی با بیان اینکه بیشتر برنامه های بزرگداشت شعرا و سخن‌سرایان نمادین بوده است، گفت: در آیات قرآن نکات ظاهری و باطنی نهان است و هرکدام از الفاظ آن دارای ویژگی و اثر وزنی است، که با عمیق نگاه کردن و پرداختن به این آیات می‌توان به ابعاد عمیق تری رسید، در آثار بزرگان گذشته نیز همینگونه است، به همین منظور باید به اشعار شعرا و حکیمان بزرگ گذشته عمیق تر نگاه کرد.


معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاداسلامی در خصوص هدف راه‌اندازی شورای راهبردی فرهنگی و اجتماعی گفت: اوایل شروع ریاست جدید دانشگاه آزاد اسلامی مقرر شد در حوزه فرهنگی و اجتماعی تحولی اتفاق افتد و در راستای رفع کم و کاستی های گذشته و رسیدن دانشگاه به جایگاه مناسب در حوزه فرهنگی تصمیم بر این شد تا شورایی متشکل از افراد برجسته در حوزه ادب و فرهنگ تشکیل شود.








طه هاشمی گف: یکی از اصلی ترین راه های حفظ زبان فارسی بازگشت به آثار بزرگان است و از برنامه های اصلی ما در ارتباط با حفظ زبان فارسی پرداختن به این آثار است

هر میزان هزینه برای حفظ اصالت زبان ارزشمند است


وی افزود: در ابتدای برگزاری این جلسات پرداختن به زبان و ادبیات فارسی و حفظ و گسترش آن یکی از مباحث مهمی بود که دکتر میرزاده بر آن تاکید داشتند چرا که زبان وزن و جایگاهی دارد که هر میزان برای حفظ اصالت آن هزینه شود ارزشمند است.


طه هاشمی با بیان اینکه یکی از مکان هایی که می تواند در حفظ و گسترش زبان فارسی تاثیرگذار باشد دانشگاه ها است، گفت: دکتر میرزاده در یکی از جلسات هیات رئیسه ماموریتی در جهت حفظ و گسترش زبان فارسی به حوزه فرهنگی و معاونت های پژوهشی، آموزشی، بین الملل و سازمان سما واگذار کرد، که بر اساس این طرح حرکت عظیمی در جهت حفظ کیان زبان فارسی شروع و بخشنامه ی آن ابلاغ شد.


معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاداسلامی به تشکیل کمیسیون تخصصی فرهنگی و اجتماعی اشاره کرد و افزود: براساس این بخشنامه مقرر شد تا به منظور برنامه ریزی های کلان و نظارتی کمیسیونی متشکل از نمایندگان این معاونت‌ها و اساتید برجسته در این حوزه در هر استان تشکیل شود.


وی افزود: در این شورا هرکدام از معاونت ها تکالیفی برعهده دارند که نمایندگان آن ها مسئول اجرایی کردن این وظایف و قرار دادن ابلاغات اجرایی در دستورکار هستند.


برگزاری رشته های زبان و ادبیات فارسی در کشورهای همسایه


معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاداسلامی خاطرنشان کرد: در راستای برگزاری رشته های زبان و ادبیات فارسی در کشورهای همسایه با دو وزارتخانه علوم و فناوری اطلاعات در حال مذاکره هستیم تا این وظیفه را به دانشگاه آزاداسلامی واگذار کنند. همچنین تصمیم داریم دانشگاه هایی را در کشورهایی که با آنها مشترکات فرهنگی داریم شناسایی کنیم و تفاهم‌نامه‌ای را با همکاری واحد بین الملل با آن دانشگاه ها در این خصوص منعقد کنیم.


طه هاشمی به برگزاری گردهمایی سفرا و وزیران فرهنگ کشورهای حوزه تمدن نوروز اشاره کرد و افزود: در آینده ای نزدیک گردهمایی با حضور سفرا و وزیران فرهنگ کشورهای حوزه تمدن نوروز به منظور برقراری ارتباط با دانشگاه ها در بحث فرهنگی خواهیم داشت.


از مصوبات این جلسه می توان به ویراستاری کتب و مجلات دانشگاه، برگزاری گردهمایی کشورهای حوزه اکو و بازنویسی مجدد درس فارسی عمومی دانشگاه آزاداسلامی اشاره کرد. همچنین مقرر شد، معاون های هماهنگی استان ها پنج نفر را با عنوان کمیته توسعه زبان فارسی به این شورا معرفی کنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب