باشگاه 18 هزار نفری، گام بلندی در نهادینه شدن کتابخوانی ست
به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از ستاد اطلاعرسانی فعالیتهای ترویج کتابخوانی، «فرمهر منجزی» مترجم باسابقه کتابهای کودکان و نوجوانان که بهعنوان مربی برای آیین گشایش باشگاههای کتابخوانی کاشان به این شهر سفر کرده بود، با اعلام این مطلب افزود: «مربیان در این طرح، با دیدگاههای دیگر درباره کتابخوانی بچهها آشنا میشوند. متأسفانه دیدگاه غالب در آموزش و پرورش این است که خود کودکان صلاحیت انتخاب کتابهای مناسب را ندارند، بنابراین فکر میکنم برگزاری جام باشگاههای کتابخوانی و دورههای آموزشی آن، تلنگر خوبی برای گذر از این نوع دیدگاهها باشد.»
منجزی درباره استقبال شهر کاشان از طرح جام باشگاههای کتابخوانی گفت: «در این شهر و اطراف آن، 133 باشگاه کتابخوانی تشکیل شده بود و بچهها پیش از برگزاری جشن تولد باشگاههای کتابخوانی، در برنامه کتابفروشیگردی هفته کتاب شرکت کرده بودند و کتاب خریده بودند.»
وی با اشاره به استقبال خوب کودکان و نوجوانان از جشن تولد باشگاهها گفت: «نمایندگان باشگاههای کتابخوانی در این جشن حضور داشتند و خیلی مشتاق و پرشور با برنامه روبهرو شدند. در این مراسم ما اهدای کتاب هم انجام دادیم و از برخورد بچهها مشخص بود که کتابهای خوب را میشناسند.»
منجزی درباره اهمیت مشارکت کامل آموزش و پرورش با طرح جام باشگاههای کتابخوانی کودک و نوجوان گفت: «اگر آموزش و پرورش در مدارس به کودکان و نوجوانان زمان آزادی برای کتابخوانی اختصاص دهد و کتابخانههای مدارس نیز بهروز باشد، این طرح حتماً در ترویج کتابخوانی موفق خواهد بود.»
وی با مثبت ارزیابی کردن طرح جام باشگاههای کتابخوانی گفت: «هماکنون نزدیک به 18هزار کودک و نوجوان در باشگاههای کتابخوانی سراسر کشور عضو هستند و خود این امر، یک قدم مثبت است؛ هرچند که در مقابل جمعیت کل دانشآموزان کشور، رقم اندکی است. اما آغاز آن در 15 شهر کشور، سبب جلب توجه شهرهای دیگر خواهد شد. به هر حال این طرح را مثبت ارزیابی میکنم و امیدوارم با موفقیت به پایان برسد.»
او افزود: طرح جام باشگاههای کتابخوانی قدم خوبی برای ترویج کتابخوانی است و سبب میشود که از دید نظارتی مربیان و معلمان درباره کتابخوانی بچهها کاسته شود.
جام باشگاههای کتابخوانی کودکان و نوجوانان، اسفندماه سال جاری، همزمان با انتخاب پایتخت کتاب ایران، برگزیدگان خود را خواهد شناخت.
انتهای پیام/