گردش ۱.۵ میلیارد دلاری قاچاق دارو در سال/ ۵ درصد داروهای کشور قاچاق است
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان تعزیرات حکومتی، علیرضا جمشیدی در حاشیه همایش ارتقای سلامت اداری و مقابله با فساد که در سازمان غذا و دارو برگزار شد، در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال که عمده قاچاق دارو از طریق کدام مبادی انجام میشود، اظهار کرد: مبدأ قاچاق دارو کشورهای مختلف اروپایی و بخش عمده آن از مبادی رسمی به داخل کشور قاچاق میشود.
رئیس سازمان تعزیرات حکومتی با بیان اینکه بخشی از قاچاق دارو از طریق گمرک وارد کشور میشود، افزود: البته آمار دقیقی در این خصوص وجود ندارد و از طریق مبادی مختلف مانند فرودگاهها و کولهبرها قاچاق دارو نیز انجام میشود.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره وضعیت قاچاق دارو در سال 95 گفت: وضعیت نسبت به سالهای گذشته خیلی بهتر است و موضوع مبارزه با قاچاق دارو با قوت بیشتری در حال پیگیری است اما همچنان نسبت به حجم قاچاقی که وارد کشور میشود راه طولانی و سختی در پیش داریم تا بتوانیم قاچاق دارو را کنترل کنیم.
جمشیدی در خصوص گردش مالی قاچاق دارو نیز توضیح داد: براساس اعلام ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گردش سالانه قاچاق 15 میلیارد دلار است که از این مبلغ یک دهم یعنی حدود 1.5 میلیارد دلار به قاچاق دارو اختصاص مییابد.
به گفته وی براساس آمارهای اعلام شده 5 درصد داروهای موجود در کشور را داروهای قاچاق تشکیل میدهند اما با توجه به اینکه بحث سلامت مردم مطرح است، این رقم نیز زیاد به نظر میرسد.
رئیس سازمان تعزیرات حکومتی در خصوص مقابله با شبکه توزیع داروی قاچاق در ناصرخسرو گفت: طرح سازمان تعزیرات در منطقه ناصرخسرو به قوت خود پابرجاست و به زودی در بخشهای دیگری ورود میکنیم و قطعا دولت نیز حمایت میکند.
انتهای پیام/