دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
معاون مسکن و ساختمان وزیر راه:

ساخت و سازهای ناتمام مسکن مهر به علت شکل‌گیری تعاونی‌های صوری است

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه تعاونی‌ها در حوزه مسکن مهر موفق عمل نکرده‌اند، گفت:‌ در پروژه مسکن مهر تعاونی‌ها واقعی نبودند و ساخت و سازهای نیمه تمام این پروژه‌ها نیز به علت شکل‌گیری تعاونی‌های صوری است.
کد خبر : 141904

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، حامد مظاهریان در سومین اجلاس مشترک توسعه کیفیت حمل ونقل، ساختمان، راه و شهرسازی با بیان اینکه تعاونی‌ها در کشور یک تجربه نزدیک به 40 ساله دارند، عنوان کرد: در زمینه‌هایی مانند دهه‌های 60 و 70 تعاونی‌ها موفق عمل کردند اما در مقطع زمانی که این بخش وارد مسکن مهر شد، عملکردی ناموفق داشت.


وی تصریح کرد: تعاونی‌هایی واقعی هستند که افراد یکدیگر را بشناسند و به صورت داوطلبانه به عضویت درآمده باشند اما تعاونی‌های مسکن مهر صوری بودند و نه تنها افراد یکدیگر را نمی‌شناختند، بلکه در پروژه‌هایی حتی ساخت و ساز نیز صورت نگرفت.


مظاهریان با بیان اینکه باید به اصول بنیادین تجارت جهانی بازگشت داشته باشیم، گفت:‌ حدود سه سال پیش میزان تسهیلات صندوق پس‌انداز یکم مسکن 30 میلیون تومان بود، اما اکنون این رقم افزایش 5 برابری داشته است. در حالیکه کشور با مشکلات اعتباری مواجه بود.


وی ادامه داد: 120 هزار نفر خانوار در این طرح سرمایه‌گذاری کردند که این نشان از اعتماد افراد دارد و بیانگر این است که این افراد به زودی وارد بازار مسکن خواهند شد.


مظاهریان ابراز کرد: اکنون نرخ سود این حساب‌ها حدود 9/5 درصد و در بافت‌های فرسوده 8 درصد است که این میزان کمترین نرخ سود در نظر گرفته شده از سوی نظام بانکی در یک دوره طولانی است.


معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: زمانی که صحبت از رونق در بخش مسکن می‌شود عده‌ای به سمت و سوی افزایش قیمت‌های چندین برابری طی سال‌های گذشته می‌روند اما این رویه نه تنها رونق نیست بلکه یک نابه‌سامانی محسوب می‌شود.


وی با تاکید بر اینکه باید از خریدار واقعی در بازار مسکن حمایت کنیم، اظهار کرد:‌ مسکن باید از کالای سرمایه‌ای به کالای مصرفی تبدیل شود.


مظاهریان با اشاره بر گسترش بازار رهن در کشور تصریح کرد: سیستم بانکی ابزارهای محدودی را در اختیار دارد و به همین علت نیز نمی‌تواند خود را با خواست‌های جهانی تطبیق دهد.


وی عنوان کرد: تا چند ماه اخیر رهن ثانویه وجود نداشت اما با پیگیری‌های صورت گرفته مجوز این بخش برای نخستین بار از بانک مرکزی اخذ شد و این رهن می‌تواند تا چندین برابر قدرت وام‌دهی بانک‌ها را افزایش دهد.


معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: 300 میلیارد تومان از طریق رهن ثانویه به بازار تزریق شد که این اوراق در کمتر از یک دقیقه در بازار بورس به فروش رفت.


وی گفت: ابزار دیگر معرفی شده برای استفاده از بازار بورس صندوق‌های زمین و ساختمان بود که طرح‌ها در بورس عرضه می‌شوند و افراد می‌توانند بدون خرید ساختمان در این بازار سرمایه‌گذاری داشته باشند.


این مقام مسئول ادامه داد: اگر بخواهیم ثبات در بازار مسکن را تضمین کنیم باید نهاد توسعه‌ای داشته باشیم. به عبارت دیگر یک نهاد مالی به جای هدفگذاری برای سهام‌داران بتواند اجرای سیاست‌ها را مبنای عمل خود قرار دهد.


وی با بیان اینکه مسکن حمایتی یکی دیگر از سیاست‌های دولت است، افزود: ما نیازمند یک نهاد هستیم اما متاسفانه آیین‌نامه‌ای برای بانک توسعه‌ای در کشور تعریف نشده و این بخش جایگاه مشخصی در سیستم اقتصادی ندارد بنابراین باید بانک مسکن به بانک توسعه‌ای تبدیل شود.


معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: اقدامات اولیه در این باره انجام شده و افزایش سرمایه بانک مسکن نیز صورت گرفته است که امیدواریم بتوانیم یک نهاد توسعه‌ای برای مسکن داشته باشیم.


وی با تاکید بر اینکه باید برای رونق بازار مسکن شفافیت مورد توجه قرار گیرد، گفت:‌ اکنون شاید افراد کمتر به خرید و فروش در بازار مسکن بپردازند چرا که از قیمت‌های واقعی مطلع نیستند اما وزارت راه و شهرسازی سامانه‌ای را در این باره تبیین و به زودی به شش کلان‌شهر دیگر نیز گسترش می‌دهد.


به گفته وی بر این اساس هر خانوار ایرانی با مراجعه به سایت سامانه املاک می‌تواند از آخرین معامله انجام شده در منطقه مورد نظر مطلع شده و حتی میانگین قیمت را در بازه زمانی مشخص بدست آورد که این امر شفافیت بازار را به دنبال دارد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب