دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 آذر 1395 - 15:14

دکتر میرزاده: دانشگاه آزاد اسلامی امکان تحصیل برای همه فارسی زبانان را فراهم می کند

رییس دانشگاه آزاد اسلامی در حاشیه اجلاس آسایهل در دیدار با سفیر ایران در مالزی تاکید کرد استراتژی اصلی دانشگاه آزاد اسلامی فراهم کردن امکان تحصیل برای همه فارسی زبانان دنیاست.
کد خبر : 141180

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، حمید میرزاده گفت: «در حال حاضر سیاست کلی دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه بین‌الملل، تقویت این امر برای هم‌افزایی با دانشگاه‌های خارج از کشور است. برنامه ما در فاز اول این است که همه فارسی‌زبانان اعم از ایرانی، تاجیک و افغان‌ها بتوانند به دانشگاه‌ها راه یابند و به صورت حضوری و نیمه‌حضوری تحصیل کنند


او به تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه تا 50 سال آینده، زبان فارسی باید زبان علمی دنیا باشد اشاره کرد و افزود: «ما هنوز نتوانسته‌ایم آن طور که باید به حفظ و گسترش زبان فارسی بپردازیم. استادان و دانشجویان ما باید در عرصه بین‌المللی علمی فعالیت‌های چشمگیری داشته باشند. دانشگاه آزاد اسلامی نیز درصدد است که این راه را به صورت جدی دنبال کند. ما به دنبال ایجاد یک مرکز در مالزی هستیم تا از این طریق در جنوب‌شرق آسیا بتوانیم همکاری‌های علمی بسیاری با تایلند، اندونزی و حتی چین داشته باشیم، باید در نظر داشته باشیم که این دیپلماسی علمی می تواند به خوبی کشورها را به یکدیگر پیوند دهد


رییس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: «از دیگر فعالیت های دانشگاه آزاد اسلامی توسعه تحصیلات تکمیلی است. درحال حاضر 53درصد پذیرفته‌شدگان در مقاطع کارشناسی‌ارشد و دکتری از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی هستند که خوشبختانه این گسترش، سبب کاهش خروج جوانان از کشور برای ادامه تحصیل شده است. از یک‌ملیون و 700هزار دانشجوی این دانشگاه، نزدیک به 500هزار نفرشان در مقاطع کارشناسی‌ارشد و دکتری مشغول تحصیل هستند. با توجه به آمار، تعداد دانشجویان ایرانی در خارج از کشور حدود 50 تا 80هزار نفر است که این امر به دلیل عدم امکان ادامه تحصیل دانشجویان مذکور در داخل کشور بوده است و وظیفه ماست که بستر امن برای ادامه تحصیل را در داخل کشور بیش از پیش فراهم کنیم تا علاوه بر تبعات اقتصادی خروج ارز، از مهاجرت دانشجویان نیز جلوگیری شود.»


میرزاده درباره مهاجرت جوانان به کشورهای غربی گفت: «در کشور ما هزینه بسیار زیادی از اقتصاد ملی صرف تربیت و آموزش افراد تا پایان مقطع کارشناسی می‌شود و این موضوع نشان‌دهنده آن است که رفتن دانشجویان و بازنگشتن آن‌ها به ایران ضررهای بسیاری به کشور و اقتصاد کشور وارد می‌کند. از طرف دیگر از آنجایی که هزینه ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی‌ارشد و دکتری در کشورهای غربی بسیار زیاد است. آن کشورها نیز به دنبال جذب دانشجو از کشورهای جهان سوم هستند تا از این راه ارز زیادی را به کشورشان وارد کنند و علاوه بر این تبعات نامطلوب فرهنگی هم در ادامه خروج جوانان کشور قابل تصور است.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب