دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 دی 1393 - 15:10
معاون درمان وزارت بهداشت:

بیمارستان‌های کشور نیازمند ۶۰ هزار تخت جدید هستند

معاون درمان وزارت بهداشت گفت: در بیمارستان‌های دولتی به ازای هر ۱۰۰۰ نفرجمعیت، یک تخت بیمارستانی موجود است و در مجموع در دو بخش دولتی و غیر دولتی، ۱.۵ تخت به ازای هر ۱۰۰۰ نفر جمعیت وجود دارد.
کد خبر : 141

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، محمد آقاجانی در حاشیه چهارمین جلسه دبیران اجرایی ستادهای استانی نظارت بر تعرفه‌ها گفت: برای این که مردم بتوانند از خدمات مناسب در بیمارستان‌ها برخوردار شوند، لازم است متناسب با نیاز مردم در هر منطقه از کشور تعداد تخت کافی با کیفیت وجود داشته باشد.


وی با بیان اینکه در بیمارستان‌های دولتی به ازای هر 1000 نفر جمعیت، یک تخت بیمارستانی وجود دارد، افزود: در مجموع در دو بخش دولتی و غیر دولتی، 1.5 تخت به ازای هر 1000 نفر جمعیت وجود دارد.


به گفته آقاجانی، به منظور پاسخ‌دهی خوب و مناسب به بیماران، بیمارستان‌های کشور نیازمند احداث 60 هزار تختخواب جدید هستند.


معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به این که در تهران ضریب اشغال تخت بیمارستان‌های اصلی به حدود 90 درصد رسیده است، افزود: این ضریب اشغال موجب شده است تا بیمارستان‌ها در برخی از ساعات روز و در ایام خاص نتوانند بیماران را پذیرش کنند.


به گفته وی، ضریب اشغال تخت بالای 80 درصد برای بیمارستان مطلوب نیست، چرا که خدمات درمانی را دچار اشکال می‌کند.


آقاجانی ادامه داد: البته بیمارستان‌ها براساس دستورالعمل ابلاغی موظف هستند که بیماران اورژانسی را در اولویت پذیرش و درمان قرار دهند.


وی افزود: همچنین ستاد هدایت بیمار در هر یک از دانشگاه‌های علوم پزشکی موظف به تامین تخت برای بستری بیمار اورژانسی در سطح تخت‌های هر دانشگاه است تا ارائه خدمت درمانی به بیماران صورت گیرد.


آقاجانی با اشاره به اینکه برای حوادث غیرمترقبه لازم است 10 درصد از تخت های یک بیمارستان خالی باشد، گفت: این 10 درصد از تخت هایی هم که خالی است جزء تخت‌هایی است که کمتر استفاده می‌شود مثل تخت های بخش کودکان که بار بیماری کمتر است.


معاون وزیر بهداشت همچنین با بیان این که تعداد تخت‌های بخش‌های اصلی و ویژه و ICU در کشور محدود است، افزود: در حال حاضر 5700 تخت مراقبت ویژه ICU در کشور داریم که نیازمند 5700 تخت دیگر برای این بخش‌ها هستیم.


به گفته وی، در حال حاضر ضریب اشغال تخت‌های بخش‌های مراقبت ویژه در کشور حدود 100 درصد است که نشان دهنده این است که باید هرچه سریعتر به بخش‌های ICU اضافه شود.


آقاجانی همچنین، بر تامین منابع فیزیکی و نیروی انسانی در اورژانس بیمارستان‌ها و مراقبت‌های ویژه تاکید کرد و گفت: به منظور حل مشکل کمبود تخت در بیمارستان‌های کلانشهرها، نیازمند سرمایه‌گذاری در دو بخش دولتی و غیر دولتی هستیم.


وی ادامه داد: خرید راهبردی خدمت براساس برنامه پنجم توسعه از بیمارستان‌های غیر دولتی با تعرفه دولتی در دستور است و این موضوع را به دانشگاه‌های علوم پزشکی ابلاغ کرده‌ایم.


معاون درمان وزارت بهداشت در ادامه با اشاره به جلسه دبیران اجرایی ستادهای استانی نظارت بر اجرای تعرفه‌ها، گفت: سازمان نظام پزشکی، در هر استانی فردی را به عنوان دبیر این ستاد انتخاب کرده است که با همکاری دانشگاه‌های علوم پزشکی آن استان و سایر سازمان‌های دخیل، نظارت بر تعرفه‌های درمانی در هر استان صورت می‌گیرد.


به گفته وی، در بحث تعرفه‌ها همکاری‌های خوب و گسترده جامعه پزشکی در بیمارستان‌های دولتی و خصوصی، صورت گرفته است.


آقاجانی همچنین، تشکیل این جلسه را به منظور هماهنگی‌های هر چه بیشتر میان دبیران ستادی انتخابی از سوی سازمان نظام پزشکی با وزارت بهداشت بیان کرد و گفت: لازم است هماهنگی‌ها میان حوزه‌های مختلف، سازمان‌های بیمه پایه و تکمیلی، انجمن‌های تخصصی و بیمارستان‌های دولتی و خصوصی بیشتر شود.


وی ادامه داد: اگر بیمه‌های تکمیلی به موقع عقد قرارداد با بیمارستان خصوصی نداشته باشند باعث افزایش پرداخت مردم و به دنبال آن نارضایتی بیماران می‌شود.


معاون وزیر بهداشت بر ضرورت افزایش سرعت در عقد قرارداد میان بیمه‌های تکمیلی با بیمارستان‌های خصوصی در سطح استان‌ها تاکید کرد.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب