دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 آذر 1395 - 15:27

بازی ویدئویی نابینایان با تحریک مغزی + ویدئو

پژوهشگران به تازگی موفق شده‌اند با تحریک مغناطیسی مغز کاربران نابینای بازی‌های ویدئویی، به آنها کمک کنند تا با درک محیط، مسیر حرکت خود را در طول بازی پیدا کنند و به مقصد برسند.
کد خبر : 140498

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از گیزمگ، بازی‌های ویدئویی بسیار وابسته به دیدن است و کاربر باید دید خوبی داشته باشد تا بتواند با تمرکز روی بازی آن را به سرانجام برساند. اما محققان دانشگاه واشنگتون به تازگی راهی ابداع کرده‌اند که کاربران بدون دیدن یا حتی کمک گرفتن از هر کدام از پنج حس انسان هم می‌توانند بازی ویدئویی را انجام دهند.


دانشمندان، کاربران نابینا را با مارپیچ‌های مجازی و از طریق تحریک مستقیم مغزی هدایت می‌کنند. آنها امیدوارند که روزی بتوانند از این فناوری در اندام‌های مصنوعی حسی برای کمک به افراد مبتلا به نقص بینایی استفاده کنند تا راحت‌تر بتوانند در دنیای واقعی زندگی کنند و مسیرهای خود را پیدا کنند. در واقع، این روش می‌تواند راه جدیدی را برای تقابل افراد با دنیای مجازی فراهم می‌کند.


محققان، پنج شرکت‌کننده را مورد آزمایش قرار دادند و از روش تحریک مغناطیسی درون جمجمه‌ای در آنها استفاده کردند. در این روش، یک سیم‌پیچ مغناطیسی روی قسمت پشتی جمجمه قرار می‌گیرد که بخش‌های خاصی از مغز را بدون درد و عوارض تحریک می‌کند. از این روش تحریکی در درمان میگرن، بهبود حافظه، کمک به بهبود شنوایی و برقراری مستقیم مغز به مغز استفاده می‌شود.



در این حالت، مغز افرادی که بازی می‌کنند، با 21 مارپیچ مجازی در طول بازی تحریک می‌شود. در هر مرحله، یک گزینه دوگانه ارائه می‌شود که فرد یا می‌تواند به جلو راه برود یا از نردبان پایین بیاید.


زمانی که مانعی بر سر راه آنها قرار می‌گیرد، دستگاه مغز را تحریک می‌کند و یک واقعیت مصنوعی و بصری را خلق می‌کند که به آن «نورانگاری» می‌گویند و کاربران زمانی که چیزی وجود ندارد، نوری را مشاهده می‌کنند. اگر کاربر این نور را احساس کند، باید به سمت پایین حرکت کند در حالی که فقدان این نور به معنای حرکت به سمت جلوست.


در واقعیت مجازی که این روزها توسط هدست‌ها و عینک‌های واقعیت مجازی ارائه می‌شوند، مغز واقعیت را خلق می‌کند. محققان به دنبال آن هستند که آیا مغز می‌تواند از اطلاعات مصنوعی استفاده کند که هرگز پیش از آن وجود نداشته‌اند و به طور مستقیم به مغز فرستاده می‌شوند تا از این طریق بتوانند دنیایی مجازی را دنبال کنند و بدون کمک حواس، کارهای خود را انجام دهند؟ آنها با این تحقیقات به پاسخ مثبت رسیده‌اند.


دانشمندان با کمک این روش، به کاربران بازی‌های ویدئویی کمک می‌کنند که در 92 درصد مواقع حرکت درستی را دنبال کنند. این میزان در افرادی که از روش تحریک مغناطیسی مغز استفاده نمی‌کنند تنها به 15 درصد می‌رسد.


به رغم تحریک مغناطیسی مغز، توانایی کاربران به مرور افزایش می‌یابد و نسبت به داده‌ها ناآشنا حس بیشتری پیدا می‌کنند. محققان به دنبال ارائه حس ششم به انسان هستند تا از این طریق، اطلاعات را در مغز آنها رمزگشایی کنند. به این معنا که حس ششم آنها مانند دوربین‌ یا بردیابی عمل می‌کند که نسبت به وجود موانع بر سر راه نابینایان هشدار می‌دهد.





مترجم: ندا اظهری


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب