دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 آذر 1395 - 12:22
در گفت‌و‌گوی آنا با معاون توانبخشی بهزیستی استان تهران مطرح شد؛

تشریح برنامه‌های حمایتی بهزیستی از معلولان استان تهران / 5 هزار معلول تهرانی پشت‌نوبت دریافت خدمات بهزیستی

معاون توانبخشی بهزیستی استان تهران با اشاره به اجرای طرح‌های حمایتی معلولان استان تهران از رفع نیازهای معلولان مناطق محروم تهران به خدمات توانبخشی، اجرای طرح توانمندسازی معلولان در سکونتگاه‌های غیر رسمی تهران و اختصاص ماهانه 300هزار تومان به خانواده‌های دارای چند معلول خبر داد.
کد خبر : 139350

محمد رضا اسدی، معاون توانبخشی بهزیستی استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا در مورد برنامه‌های بهزیستی استان تهران برای معلولان اظهار کرد: هم اکنون حدود 150هزار معلول تحت پوشش در استان تهران داریم که این تعداد حدود 17 هزار نفر در247 مرکز توانبخشی بهزیستی خدمات توانبخشی مورد نیاز خود را دریافت می‌کنند همچنین حدود 26 هزار معلول نیز تحت حمایت سازمان‌های مردم نهاد و موسسات خیریه هستند.


وی ادامه داد: سالانه حدود 2 تا 5 هزار معلول به معلولان استان تهران افزوده می‌شود که بخشی از آنان با معلولیت به دنیا می‌آیند و بخشی دیگر بر اثر تصادفات و حوادث دچار معلولیت می‌شود.


وی با بیان اینکه براساس قانون همه مراکز بهزیستی به بخش خصوصی واگذار شده است، افزود: باتوجه به اینکه مراکز بهزیستی پاسخگوی تعداد معلولان استان تهران نیست با تسهیل و تسریع در روند اخذ مجوز مراکز توانبخشی سعی داریم به تعداد مراکز بیافزایم به طوری که امسال روند تسریع در اخذ مجوز لازم برای تاسیس مرکز را در دستور کار قرار دادیم و با توجه به نیاز به ارائه سریع‌تر خدمات به معلولان این روند را به دو ماه کاهش دادیم حتی مجوز تاسیس برخی مراکز را ظرف یک هفته صادر کردیم.


اسدی ادامه داد: هم اکنون 5 هزار معلول پشت نوبتی در استان تهران داریم که به همه خدمات توانبخشی، مراقبت، توان پزشکی و توانمندسازی نیاز دارند بر همین اساس با تسریع و تسهیل روند اخذ مجوز تاسیس مراکز زمینه‌ای فراهم شد تا خیرین و فارغ التحصیلان رشته‌های توانبخشی بتوانند به معلولان پشت نوبتی کمک و نیازهای معلولان استان تهران به خدمات توانبخشی را مرتفع کنند.


رفع نیازهای معلولان مناطق محروم تهران به خدمات توانبخشی


معاون توانبخشی بهزیستی استان تهران با اشاره به سایر برنامه‌های این سازمان گفت: امسال در راستای طرح کشوری رسیدگی به استان‌های محروم کشور تلاش کردیم تا این طرح را در 8 شهرستان استان تهران از جمله اسلامشهر، فیروزکوه، بهارستان، رباط کریم، ملارد، قرچک، پردیس و پیشوا اجرایی کنیم که بر اساس این طرح هیچ معلولی تا پایان سال بدون وسایل کمک توانبخشی نخواهد ماند.


وی افزود: اعتبارات لازم برای اجرای این طرح در نظر گرفته شده است و با اجرای این طرح معلولان مناطق محروم استان تهران به صورت رایگان از وسایل کمک توانبخشی از قبیل سمعک، واکر و ویلچر برخوردار می‌شوند هم اکنون 70 درصد نیازهای معلولان این مناطق برطرف شده و 30 درصد باقی مانده نیز تا پایان سال عملیاتی خواهد شد.


35 درصد جمعیت معلولان جسمی-حرکتی هستند


اسدی با بیان اینکه نسبت جمعیتی معلولان زن و مرد برابر است، افزود: حدود 35درصد جمعیت معلولان را معلولان جسمی-حرکتی تشکیل می‌دهند بنابراین در صورتی که معلولان در این مناطق موفق به دریافت وسایل کمک توانبخشی نشدند، می‌توانند با مراجعه به بهزیستی استان تهران وسیله مورد نیاز خود را دریافت کنند.


اجرای طرح توانمندسازی معلولان در سکونتگاه‌های غیر رسمی تهران


معاون توانبخشی بهزیستی استان تهران همچنین با اشاره به اجرای برنامه (CBR ) شهری در سکونتگاه‌های غیر رسمی (برنامه توانمند سازی است، برای افزایش عملکرد فرد معلول) گفت: این طرح در 5 شهرستان استان تهران شامل بهارستان، رباط کریم، اسلامشهر، ملارد، پیشوا و قرچک که دارای بیشترین تعداد معلولان هستند اجرایی خواهد شد به طوری که در سکونتگاه‌های غیر رسمی از طریق ایجاد انجمن‌ها و تشکل‌های معلولان این افراد توانمند می‌شوند.


اختصاص ماهانه 300هزار تومان به خانواده‌های دارای چند معلول


وی همچنین به طرح ارائه خدمات به خانواده‌های دارای چند معلول اشاره کرد و گفت: طرح ارائه خدمات به مراقبین نیز یکی از طرح‌هایی است که در این طرح یکی از اعضا خانواده‌های دارای چند معلول دارای حقوق می‌شود به گونه‌‌ای که خانواده‌های دارای چند معلول که نمی‌خواهند معلول خود را به مراکز بهزیستی بسپارند ما به کمک آنان آمده و ضمن ارائه آموزش‌های لازم، هزینه‌های نگهداری معلولان را می‌پردازیم به طوری که ماهانه حدود 300هزار تومان به این خانواده‌ها می‌دهیم. همچنین فرد مراقب نیز یک حقوق برابر با قانون وزارت کار را بابت نگهداری هر یک از معلولان دریافت می‌کند.این طرح هم اکنون به عنوان پایلوت کشوری در شهرستان شهریار در حال اجرا است.


گفت‌وگو از مهرو ماهر


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب