هند به دنبال خرید گاز ارزان از ایران است
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، محمدحسن پیوندی در نشستی خبری با تاکید بر اینکه تعیین قیمت خوراک واحدهای پتروشیمی مراحل پایانی خود را سپری میکند، افزود: تعیین قیمت خوراک با محوریت وزارت نفت و شرکت ملی صنایع پتروشیمی و با همکاری دو وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت و اقتصاد و دارایی صورت میگیرد.
عضو هیأت مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه این شرکت به دلایل قانونی اجازه سرمایهگذاری در طرحهای پتروشیمی را ندارد، گفت: با توجه به مطالعات عمیقی که در صنعت پتروشیمی صورت گرفته است، مشخص شد در حال حاضر ۵۷ میلیون تن ظرفیت پتروشیمی در کشور وجود دارد که ۱۷ تا ۱۸ میلیون تن آن خالی است و از این مقدار ۷ تا ۸ میلیون تن مربوط به کمبود خوراک گازی است.
وی ادامه داد: این کمبود خوراک مربوط به عقب ماندگی فازهای ۱۵ تا ۱۸ پارس جنوبی و بخشی دیگر نیز مربوط به مشکل خروج مدیریت واحدهای پتروشیمی از مدیریت شرکت ملی صنایع پتروشیمی است.
کبود خوراک گازی نداشتیم
پیوندی با تاکید بر اینکه در زمستان سال گذشته کمبود خوراک گازی نداشتیم، تصریح کرد: تولید پتروشیمی سال گذشته ۴ میلیون تن نسبت به سال ۹۲ افزایش یافت. همچنین پیشبینی میشود که امسال فروش کل محصولات پتروشیمی کشور چه در بخش داخلی و چه صادرات به ۳۲ میلیون تن برسد که سهم صادرات و مصرف داخلی با یکدیگر برابر است. از سوی دیگر ارزش فروش این مقدار محصولات بیش از ۲۲ میلیارد دلار میشود که سهم صادرات از این رقم ۱۰ میلیارد دلار است.
قائم مقام شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تشریح نقشه راه صنعت پتروشیمی گفت: در حال حاضر طرحهای در دست اجرا امکان افزایش ۶۰ میلیون تنی ظرفیت محصولات پتروشیمی را فراهم کردهاست و با توجه به مقدار خوراک موجود در دسترس امکان افزایش ۶۰ میلیون تن ظرفیت دیگر در صنعت پتروشیمی وجود دارد که به طور کلی میتوان ظرفیت تولید این صنعت را تا سال ۱۴۰۴ به ۱۸۰ میلیون تن افزایش داد.
برخی زیرساختها آماده نیست
پیوندی در پاسخ به سوال خبرنگار آنا مبنی بر اینکه در صورت برداشته شدن تحریمها، آیا ایران آمادگی استقبال از هجوم سرمایهگذاران خارجی به بخش پتروشیمی را دارد، گفت: متاسفانه زیرساختها در این بخش چندان آماده نیست و ما در چنین شرایطی آمادگی لازم برای استقبال از سرمایهگذاران خارجی را نداریم.
وی به بخش خصوصی نیز توصیه کرد کرد که هم اکنون میتوانند زیرساختهای مورد نیاز ساخت واحدهای پتروشیمی را در سواحل خلیج فارس و عمان آمادهسازی کنند و سود زیادی در این زمینه به دلیل بالا رفتن قیمت زمین به دست بیاورند.
تخیف خوراک به سرمایه گذار خارجی
قائم مقام شرکت ملی صنایع پتروشیمی در پاسخ به این سوال که آیا تخفیف قیمت خوراک شامل حال سرمایه گذاران خارجی هم میشود، گفت: در قانون به صراحت اشارهای به سرمایه گذار داخلی و یا خارجی نشدهاست و در صورت تردید در این موضوع باید از شورای نگهبان استفسار کرد.
پیوندی با تأیید این موضوع که دانش فنی نقطه ضعف صنعت پتروشیمی است گفت: در نقشه راه صنعت پتروشیمی اولویتهای دستیابی به فناوری مشخص شده و همچنین برای دستیابی به دانش فنی مورد نیاز همکاری صنعت با دانشگاهها افزایش یافته است.
هند به دنبال گاز ارزان
قائم مقام شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اعلام اینکه در مذاکرات صورت گرفته با هیات تجاری هند، آنها اعلام کردند که در صورت دریافت خوراک ارزان در ایران سرمایه گذاری میکنند، گفت: هندیها مذاکرات زیادی برای حضور در طرحهای پتروشیمی داشتهاند، چون با توجه به نزدیک بودن سواحل خلیج فارس و عمان به کشور هند آنها معتقدند به جای واردات گاز از ایران و تبدیل آن به کود اوره، میتوانند واحد پتروشیمی در ایران تأسیس کنند، اما قیمتی که آنها برای خوراک گازی اعلام کردهاند بسیار پایین و حدود دو سنت است.
قائم مقام شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تأکید بر اینکه در مذاکرات صورت گرفته با هندیها، آنها حضور خود را مشروط به رفع تحریمها نکردهاند، گفت: ایران به آنها پیشنهاد دادهاست در صورت سرمایهگذاری در مناطق محرومی مانند ایرانشهر در استان سیستان و بلوچستان میتوانند از تسهیلات دولت استفاده کنند.
پیوندی در پاسخ به این سوال که تسهیلات مورد نظر برای حضور هندیها چیست، عنوان کرد: در حال حاضر این تسهیلات مشخص نشدهاست.
وی با اشاره به اینکه آنها خواهان تولید ۷ تا ۸ میلیون تن کود اوره در ایران هستند، خاطرنشان کرد: هندیها برای قیمت خوراک پتروشیمی باید با سطح عالیه کشور به تفاهم برسند.
انتهای پیام/