دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 آذر 1395 - 09:01

با نانوذرات، از پساب‌ها طلا شکار کنید

یک شرکت فعال در حوزه بازیافت طلا از معادن، روشی صنعتی ارائه کرده است که در آن از نانوذرات برای بازیافت طلا استفاده می‌شود. این روش می‌تواند کارایی استخراج طلا را 40 تا 90 درصد افزایش دهد.
کد خبر : 137363

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ستاد ویژه توسعه نانو، نتایج یافته‌های اخیر نشان می‌دهد که می‌توان از فناوری‌ نانو برای افزایش بازیافت طلا استفاده کرد. این روش جدید می‌تواند تا 40 درصد میزان بازیافت و در برخی مواقع تا 90 درصد کارایی بازیافت طلا را افزایش می‌یابد. برای شرکت‌هایی که در حوزه معدن فعالیت دارند، این بهبود کارایی اهمیت بسیار زیادی دارد.


شرکت یونیکور (Unicore) که در نیویورک واقع است، اخیراً فناوری بازیافت خود را از فاز پایلوت خارج کرده است و به دنبال استفاده صنعتی از آن است. این فناوری در حال پیاده‌سازی در نوادا است و شرکت‌‌های فعال در حوزه معدن نسبت به آن علاقه‌مند شده‌اند.


هرو امی، از شرکت یونیکور، معتقد است که این فناوری را می‌توان در معادن طلای سراسر جهان استفاده کرد. امی می‌افزاید: «ما تصمیم گرفتیم از این فناوری به‌صورت پایلوت استفاده کنیم. در حال حاضر این فناوری هنوز به‌صورت تجاری مورد استفاده قرار نگرفته است. صنعت استخراج طلا به دنبال فناوری این چنینی است. نقش این فناوری در صنعت استخراج طلا، همانند ظهور گوگل در دنیای اینترنت است


منشاء این فناوری به چند سال قبل باز می‌گردد، زمانی که محققان این شرکت دریافتند که طلا و برخی فلزات گرانبها نسبت به برخی نانوذرات کشش و جاذبه دارند. بنابراین، می‌‌توان از این جاذبه برای جدا کردن فلزات گرانبها از میان ترکیبات دیگر نظیر جیوه، سیانید و مواد خطرناک دیگر استفاده کرد.


در ابتدا محققان با این روش موفق به افزایش بازیافت تا 40 درصد شدند، اما بهبودهای آتی این کارایی را افزایش داد. نسل سوم بهبود این روش موجب شد تا این فناوری زیست‌سازگار و سبز باشد. این گروه معتقدند که شرکت‌های استخراج طلا، 70 درصد از طلا را در حین استخراج از دست می‌دهند چراکه آنها قادر به جذب ذرات بسیار ریز نیستند.


در این روش از نانوذرات در راکتورهای مختلفی استفاده می‌شود که به‌صورت زیگزاگی قرار گرفته‌اند. این راکتورها ذرات ریز طلا را به دام می‌اندازند.


این شرکت به دنبال شرکای تجاری برای استفاده از این فناوری در معادن مختلف و فلزاتی به جز طلا است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب