دفاع وزیر بهداشت از عملکرد مجلس در وضع مالیات و عوارض سیگار
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، حسن قاضیزاده هاشمی در واکنش به انتشار خبری در برخی از رسانهها به نقل از معاون بهداشت این وزارتخانه مبنی بر عدم موافقت کمیسیون تلفیق مجلس با عوارض سیگار اظهار کرد: اصولا عوارض مرتبط با سیگار در ردیفهای بودجه قرار دارد و تاکنون در کمیسیون تلفیق مورد بررسی قرار نگرفته است به عبارت دیگر مصوبه اخیر مجلس در طرح الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، حکم مربوط به عوارض سیگار را به قانون دائمی تبدیل میکند و طبعا در چنین فرآیندی نیاز به درج حکم جدید در لایحه بودجه نیست.
وی افزود: بر همین اساس ردیف درآمدهای هزینهای در اجرای ماده 38 الحاقی این طرح به تصویب کمیسیون تخصصی رسیده است. بنابراین خبر منتشر شده در این خصوص صحیح نیست و استمرار توفیقات به دست آمده در حوزه سلامت بدون حمایت مجلس میسر نمیشود.
قاضی زاده هاشمی در ادامه افزود: حمایتهای موثر نمایندگان محترم مجلس در تصویب قانون بودجه سال 93 و دائمی شدن احکام مرتبط با حوزه سلامت و تداوم این حرکت ارزشمند در بررسی بودجه سال 94 در خور تحسین بوده و ستودنی است و بدون تردید استمرار توفیقات به دست آمده در حوزه سلامت بدون حمایت مجلس میسر نمیشود.
وزیر بهداشت یادآور شد: مجلس علاوه بر عوارض سیگار در یکی دیگر از مصوبات طرح الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، کارگروهی را با مسئولیت وزارت بهداشت مکلف به وضع عوارض برای کالاهای آسیبرسان به سلامت کرد که همه اینها نشان از توجه ویژه مجلس به سلامت مردم دارد.
قاضی زاده هاشمی با تاکید بر این که یکی از اقدامات و گامهای ارزشمندی که دولت و مجلس در عرصه حقوق اجتماعی مردم برداشته است، پرداختن به سلامت مردم بوده است، گفت: حوزه سلامت حوزهای است که بدون تفاوت در نگرشهای سیاسی، گروهی و جناحی به تفاهم ملی تبدیل شده است و همه بخشهای حاکمیت فارغ از هر جناح و گرایشی در ایجاد این تفاهم ملی وحدت و اتفاق نظر دارند.
وی تصریح کرد: در هیچ دورهای از مجلس به اندازه این دوره، از حوزه سلامت حمایت صورت نگرفته است.
وی گفت: علی رغم همه تلاشها و حمایتهای موثری که دولت و مجلس از حوزه سلامت داشته است برای رسیدن به نقطه مطلوب که همان سیاستهای کلی سلامت، ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری است، باید تلاش مضاعف و خستگیناپذیری صورت گیرد.
به گزارش آنا، علی اکبر سیاری معاون بهداشت وزارت بهداشت روز گذشته نسبت به عدم افزایش مالیات بر سیگار و دخانیات از سوی مجلس شورای اسلامی انتقاد کرد و گفت: باید از نمایندگان کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی، سئوال کنید چرا برنامه افزایش مالیات بر سیگار در سال ۹۴ را وتو کردهاند و دوستان معتقدند اگر مالیات بر سیگار افزایش یابد، قاچاق مواد دخانی بیشتر میشود.
وی یادآور شد:بررسیها نشان میدهد سالانه هزار تریلی سیگار وارد کشور میشود، چطور ممکن است کسی متوجه ورود قاچاق این مقدار سیگار نشود. ما معتقدیم واردات قاچاق سیگار سازمان یافته است که میبایست با آن برخورد جدی شود.
سیاری با تاکید بر اینکه رانتخوارها قدرتمند هستند، گفت: در حال حاضر مالیات بر سیگار ۱۱ درصد است که میبایست این میزان به ۸۰ درصد افزایش یابد.
انتهای پیام/