دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 آذر 1395 - 10:09

اجرای طرح سایت موزه باستان شناسی در منطقه «کمرمقبولا» در خراسان رضوی

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی گفت: در سال‌های گذشته به استناد مطالعات صورت گرفته، شهرستان بینالود دارای ۵۰ منطقه پراکنده تاریخی سنگ نگاره ها بوده و در آن ۱۵ هزار سنگ نکاره وجود دارد که بیانگر گوشه ای از زندگی، آداب و رسوم، حیات وحش و شناسنامه شهرستان طرقبه شاندیز است.
کد خبر : 135997
به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی، حسین زارع صفت رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری طرقبه و شاندیز، ضمن اشاره به قابلیت های تاریخی و فرهنگی شهرستان و نقش بسزای آن به عنوان مهم‌ترین تنفس‌گاه مشهد گفت: در سال‌های گذشته به استناد مطالعات صورت گرفته این شهرستان دارای ۵۰ منطقه پراکنده تاریخی سنگ نگاره ها بوده و در آن ۱۵ هزار سنگ نکاره وجود دارد که بیانگر گوشه ای از زندگی، آداب و رسوم، حیات وحش و شناسنامه شهرستان طرقبه شاندیز است.

وی با بیان اینکه این سنگ نگاره ها به عنوان خط نگارش های اولیه بشری برای انتقال تفکرات انسان های آن زمان نقش داده شده افزود: ثبت آثار مناطق تاریخی از جمله «کمرمقبولا»، «دیزدر» و «شترسنگ» به عنوان محوطه های باستانی در برنامه های میراث فرهنگی برای حفظ این آثار است لذا به لحاظ تنوع و پراکندگی سنگ نگاره ها و برای معرفی قابلیت‌های فرهنگی تاریخی شهرستان به عموم مردم و همچنین رونمایی از حکم ثبتی سنگ نگاره‌ها درصدد هستیم مراسم همایش سنگ نکاره ها را برپا کنیم تا مقدمه ای باشد برای فعالیت های تورگردانی و اینکه گردشگران را به صورت رسمی، منظم و حفاظت شده در مسیر گردشگری خاص از این آثار تاریخی بازدید داشته باشند.


زارع صفت اظهار داشت: علاوه بر یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی، گروه های مردم نهاد بازدید و سرکشی موردی از آثار تاریخی شهرستان را انجام می دهند و در صورت تخریب و آسیب های احتمالی در سنگ نگاره ها، کاروان سراها و بناهای تاریخی سریعا پیگیری حقوقی انجام خواهد شد.


وی با بیان اینکه منطقه کمرمقبولا در تملک سازمان میراث فرهنگی نیست افزود: هر نوع محصور شدن و دیوار کشی آثار تاریخی منوط به این است که مالک اثر باشیم.


وی با توضیح اینکه مالکیت زمین «کمرمقبولا» را شامل مستثنیات، منایع طبیعی، شهرداری و مسکن و شهرسازی است گفت: با هر گونه ساخت و ساز در این منطقه توسط شهرداری ممانعت خواهد شد.


وی اظهار داشت: طبق طرحی با مشارکت بخش خصوصی مقرر شده این منطقه به عنوان سایت موزه باستان شناسی طراحی شود و فضایی باشد تا مردم از مجموعه سنگ نگاره های تجمیع شده بازدید داشته باشند.


زارع صفت تصریج کرد: باتوجه به پراکندگی عظیم آثار تاریخی در طرقبه و شاندیز موضوع ثبت جهانی باید برای سنگ نگاره های کل شهرستان صورت گیرد و به عنوان میراث تاریخی در فهرست جهانی به ثبت برسند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب