دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 آبان 1395 - 09:28

از مشاور ارشد مرموز دونالد ترامپ چه می‌دانید؟

دونالد ترامپ در اولین انتخاب خود برای دولت جدید آمریکا، شخصی را به عنوان مشاور ارشد انتخاب کرد که در رسانه‌های این کشور از اتهاماتی همچون نژادپرستی تا بیگانه ستیزی علیه او وجود دارد.
کد خبر : 134878

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا به نقل از روزنامه گاردین، دونالد ترامپ با انتصاب استفان بانون به عنوان مشاور ارشد خود با موجی از انتقادات رو به رو شده است؛ مردی که به طرفداری از اعتقادات نئونازی و برتری سفیدپوستان متهم است. انتخاب مدیر پایگاه خبری راستگرای افراطی بریت‌بارت و رئیس ستاد انتخاباتی ترامپ این نگرانی را عمیق‌تر کرده که دولت جدید آمریکا در مسیر نژادپرستی و زن ستیزی حرکت کند.


طی چند روز گذشته انتقاد از این تصمیم ترامپ، گسترده بوده است. مایکل کیگان، رئیس گروه «مردم برای مسیر آمریکایی» گفت: «با انتخاب بانون، ترامپ نشان داد که می‌خواهد مسیر نژادپرستی موجود در ستاد انتخاباتی خود را در کاخ‌سفید نیز دنبال کند. پایگاه خبری بانون در واقع خاستگاه سفید‌پوستان افراطی بود که به دنبال نژادپرستی و بیگانه هراسی هستند.» بانون 62 ساله که حضور در نیروی دریایی و همچنین بانک گلدن ساکس را در کارنامه خود دارد، در ماه آگوست (مرداد) به عنوان مدیر ستاد انتخاباتی ترامپ انتخاب شد و مغز متفکر نمایشی در دومین مناظره نامزدها بود که در آن ترامپ با سه زنی صحبت می‌کرد که بیل کلینتون را متهم به اذیت و آزار جنسی کرده بودند.


همچنین با کمک بانون بود که ترامپ در جریان مبارزات انتخاباتی، هیلاری کلینتون را بخشی از توطئه جهانی نخبگان سیاسی، اقتصادی و رسانه‌ای معرفی کرد. هدف اصلی پایگاه خبری بریت‌بارت نیز حفظ هویت سفیدپوستان، دفاع از ارزش‌های غربی و مخالفت با چند فرهنگی اعلام شده بود. انتصاب بانون انتقاد شدید دموکرات‌ها را نیز به دنبال داشته است و او را با گروه شدیدا افراطی کوکلاس کلان مرتبط دانسته‌اند. در یکی از همین انتقادات، جان لووِت نویسنده سابق متن سخنرانی‌های اوباما اظهار داشت: «با انتصاب یک ملی‌گرای متعصب، ترامپ نه تنها در حال نادیده گرفتن تاثیر اظهارات خود است، بلکه در مسیر ایجاد رعب و وحشت در کشور حرکت می‌کند.»


اگر دفتر ریاست جمهوری ترامپ مرکز انتشارات داشته باشد، مسلما روزنامه 165 ساله نیویورک که به انتصاب بانون واکنش نشان داد، در آن جایی ندارد و در مقابل مطمئنا پایگاه بریت‌بارت که در سال 2007 تاسیس شده یکی از مشتریان اصلی آن خواهد بود. بریت‌بارت در جریان مبارزات انتخاباتی نقش مهمی در جلب آرای ملی‌گرایان و حتی نژادپرستان داشت. این پایگاه مستقر در واشنگتن اخیرا در لندن، لس‌آنجلس و تگزاس نیز دفاتری تاسیس کرده و قصد دارد این کار را در آلمان و فرانسه نیز انجام دهد؛ بر همین اساس کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که این پایگاه خبری در فرانسه به یکی از حامیان اصلی مارین لوپن، رهبر حزب راست افراطی «جبهه ملی» تبدیل خواهد شد.


از سوی دیگر، خبر انتصاب بانون شادی و خوشحالی بسیاری از رهبران افراطی و نژادپرست در آمریکا را به همراه داشت. کن رید، مدیر گروه نئونازی «جامعه رنسانس» در واکنش به انتصاب بانون، هشتگ «زندگی سفیدپوستان اهمیت دارد» را در فضای مجازی منتشر کرد. در این میان به نظر می‌رسد بریت‌بارت در حال تبدیل شدن به یکی از پایگاه‌های اصلی ارتباطی کاخ سفید است. کورت باردلا، سخنگوی سابق این سایت و یکی از منتقدان کنونی آن در این زمینه می‌گوید: «مطالب بریت‌بارت نظرات و اخباری را منتشر می‌کند که با نگرانی‌های خوانندگان راست افراطی ارتباط دارد. به عنوان مثال، چند روز پیش ویدئویی را منتشر کرد که در آن فردی سفیدپوست در حال کتک خوردن از یک سیاه‌پوست بود و در همان حال بقیه مردم شعارهایی علیه ترامپ سر می‌دادند.»


نایجل فاراژ، رهبر حزب ملی‌گرای استقلال انگلستان که نقش مهمی در برگزیت داشت، یکی از مقاله‌نویسان اصلی این سایت بوده است. اندرو بریت‌بارت که در 43 سالگی و به طور ناگهانی در سال 2012 درگذشت، موسس این سایت بوده است. او مدتی پیش از مرگ خود در پیامی ویدئویی متعهد به مبارزه تمام عیار علیه ساختار لیبرال شد. نکته قابل توجه دیگر این است که بازدیدکنندگان از بریت‌بارت از 7.4 میلیون نفر در سپتامبر 2014 به حدود 16 میلیون نفر در سپتامبر سال جاری رسیده است.


جان لووِت، نویسنده سابق متن سخنرانی‌های اوباما: با انتصاب یک ملی‌گرای متعصب، ترامپ نه تنها در حال نادیده گرفتن تاثیر اظهارات خود است، بلکه در مسیر ایجاد رعب و وحشت در کشور حرکت می‌کند.

متیو الیوت، مدیر سابق کمپین « مقابله با برگزیت » در انگلیس در این زمینه می‌گوید: «بریت‌بارت در آمریکا بسیار مهم بوده است. تقریبا تمام رسانه‌ها توجه خود را به هیلاری کلینتون معطوف کرده بودند. در چنین فضایی، شرایطی برای این سایت فراهم شد تا دیدگاه‌های ترامپی را بیش از پیش منتشر کند. این سایت به صدای سفیدپوستان عصبانی آمریکا تبدیل شده بود؛ در حالیکه هیچ رسانه دیگری چنین رویکردی نسبت به آنها نداشت.»


بن شاپیرو، سردبیر سابق این سایت که یکی از منتقدان اصلی بانون به حساب می‌آید، در مورد مدیریت او در بریت‌بارت می‌گوید: «او با تبدیل کردن این سایت به پایگاهی برای عقاید ترامپ، سعی کرد هر چه بیشتر خود را به این نامزد جمهوری‌خواه نزدیک کند. او در واقع افرادی را در اطراف خود نگه داشته بود که شدیدا به ترامپ وفادار بودند.»


بانون به کرات از واژه «پوپولیست» برای توضیح و تشریح جهان‌بینی خود استفاده می‌کرد و همین مساله را در پوشش اخبار بریت بارت نیز به کار می‌برد. در واقع هدف از این کار قرار دادن مردم و شهروندان عادی در مقابل نخبگان در واشنگتن بود. به عنوان مثال، این سایت همچون ترامپ عقیده داشت که مهاجران عامل اصلی جنایات و دزدیدن شغل آمریکایی‌ها هستند.


در این میان جمهوری‌خواهان نیز از انتقادات تند و تیز بانون در سایت او بی نصیب نبودند. به عنوان مثال چندی پیش یکی از مقاله‌های بریت‌بارت به شدت از پل رایان، رئیس جمهور‌ی‌خواه مجلس نمایندگان به دلیل حمایت از مهاجران انتقاد کرد و او را یکی از طرفداران هیلاری کلینتون نامید. همچنین خود بانون در سخنرانی در سال 2013 گفت: «یکی از دلایل موفقیت بریت‌بارت این است که ما اعتقاد داریم حزب محافظه‌کار واقعی در این کشور وجود ندارد.»


با این حال، همانطور که این روزها بسیاری در حال گمانه‌زنی از اقدامات آتی دونالد ترامپ هستند، برخی نیز از چند روز پیش این سئوال را می‌پرسند که آیا بانون همان سیاست استفاده شده در بریت‌بارت را در کاخ سفید نیز پیاده می‌کند؟


ترجمه حسین خلیلی


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب